От три години карам Rav4 1998 4 врати.г със гуми taurus winter 215-70-16 целогодишно.Джипа го ползвам предимно на село и на лозе (път със тук таме баластра предимно няма) насочил съм се към гуми all terrain.Въпросът ми е много хора ми казват ,че не стават за зимата ниски температури и за сняг (то последните години 15- 20см.....макс) карам и на асфалт междуселски до близкия град (не ми е основна кола) марките които съм се насочил са бюджетни LINGLONG R620 - TRIANGLE AgileX A/T TR292 - ROADCRUZA RA1100 - Comforser CF1100 макс на бюджета ми са TOYO OPEN COUNTRY A/T благодаря за отговора предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнения за гуми all terrain
Свий
X
-
Всичко от това ще ти свърши работа. Откакто имам 4х4 карам само с АТ гуми целогодишно, живея в Габрово, демек уж има зима. 5 години Wrangler Duratrac на Паджеро 2 и 4 години китайски Austone Athena Sp 801 на Маверик 2. Нямам много километри, около 5х. на година. Вършат ми идеална работа.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
-
Здравей. Безсмислено е да купуваш китайски гуми. Изключително доволен съм от TOYO OPEN COUNTRY A/T III . Справят се отлично на кал, сняг и лед, меки, но износоустойчиви. Съвсем леко шумни на асфалт, но само в началото, докато им поопадат ресните. И немаловажно - made in Japan са ! Врътнах им 15-ина хиляди за няма и година на всякакъв терен, препоръчвам. Гудричи и дуратраци не взимай!
0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
От 4 години с BF Goodrich All Terrain, карат се само лятото.
Профила почти не е мръднал.
НО, за мен тази гума на мокър асфалт е ОПАСНА. На завой проявява склонност да занася, ако не караш доста бавно.
Ще го мисля догодина с какво ще ги заменям.
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Именно. Тази гума е страшно износоустойчива, със здрави странични бордове. Но..Те са си я направили за тях- прерия, полупустини, камънак, тежки машини /главно фул сайз тръкове и пикапи/, големи разстояния, тежки товари. По същите причини е популярна и в Африка. Мокро, сняг, лед, киша- не !!! Преди да взема моите проведох приятелска беседа с братята руснаци и австралийци- супер доволни от Тойо OK AT 3. Другите много добри са най-последните Пирели скорпион, щях да взема но нямаше налични като взимах.
-
-
BFG All terrain не свършват никога
Мислени са за некви каменисти пустини из Австралия , напр. На сняг и на мокро са щета .
От изброените най-горе имам надблюдение над тойото и са ок.
От скоро съм с китайски гуми на две от леките коли и съм впечатлен , чудесни саTLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
Преди време си бях вземàл за "Хемито" едни Toyo Open Country AT (немаше още 2, та 3) от "германците" (те и руснаци, де) "Делти.ком". Бях доволен първата година и изненадан как "Гошко Лошко" яростно ги оплю в един разговор с мен (караше някакво "Терано" за градски автомобил с тях). След 1 година грайферът им беше наполовина, на втората година цели парчета от протектора залипсваха, самият той - яко нарязан от камъни...Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение...Изключително доволен съм от TOYO OPEN COUNTRY A/T III . ... Врътнах им 15-ина хиляди за няма и година на всякакъв терен, препоръчвам. ...
На третата вече бяха под 3 мм, на четвъртата - "сликове"
Има и тема тука в раздела за гуми - един участник мереше на колко км с колко мм прогресивно му спада грайферът.
Затова повече не рачих да взимам "Тойо".В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Така и така сте отворили активна тема та коя е най-добре държащата се АТ гума в условия на мокър асфалт и сняг?
Че гранда пътува и ако не ми харесат гумите му направо да си заръчвам нови.
Мислех за дуратраци или фалкен wildpeak ама ... знам ли.
Не ми се взимат 100 чифта гуми за няма и 10К км на година от които 80% в София.
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 4 потребители онлайн. 3 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар