От три години карам Rav4 1998 4 врати.г със гуми taurus winter 215-70-16 целогодишно.Джипа го ползвам предимно на село и на лозе (път със тук таме баластра предимно няма) насочил съм се към гуми all terrain.Въпросът ми е много хора ми казват ,че не стават за зимата ниски температури и за сняг (то последните години 15- 20см.....макс) карам и на асфалт междуселски до близкия град (не ми е основна кола) марките които съм се насочил са бюджетни LINGLONG R620 - TRIANGLE AgileX A/T TR292 - ROADCRUZA RA1100 - Comforser CF1100 макс на бюджета ми са TOYO OPEN COUNTRY A/T благодаря за отговора предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнения за гуми all terrain
Свий
X
-
Всичко от това ще ти свърши работа. Откакто имам 4х4 карам само с АТ гуми целогодишно, живея в Габрово, демек уж има зима. 5 години Wrangler Duratrac на Паджеро 2 и 4 години китайски Austone Athena Sp 801 на Маверик 2. Нямам много километри, около 5х. на година. Вършат ми идеална работа.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
-
Здравей. Безсмислено е да купуваш китайски гуми. Изключително доволен съм от TOYO OPEN COUNTRY A/T III . Справят се отлично на кал, сняг и лед, меки, но износоустойчиви. Съвсем леко шумни на асфалт, но само в началото, докато им поопадат ресните. И немаловажно - made in Japan са ! Врътнах им 15-ина хиляди за няма и година на всякакъв терен, препоръчвам. Гудричи и дуратраци не взимай!
0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
От 4 години с BF Goodrich All Terrain, карат се само лятото.
Профила почти не е мръднал.
НО, за мен тази гума на мокър асфалт е ОПАСНА. На завой проявява склонност да занася, ако не караш доста бавно.
Ще го мисля догодина с какво ще ги заменям.
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Именно. Тази гума е страшно износоустойчива, със здрави странични бордове. Но..Те са си я направили за тях- прерия, полупустини, камънак, тежки машини /главно фул сайз тръкове и пикапи/, големи разстояния, тежки товари. По същите причини е популярна и в Африка. Мокро, сняг, лед, киша- не !!! Преди да взема моите проведох приятелска беседа с братята руснаци и австралийци- супер доволни от Тойо OK AT 3. Другите много добри са най-последните Пирели скорпион, щях да взема но нямаше налични като взимах.
-
-
BFG All terrain не свършват никога
Мислени са за некви каменисти пустини из Австралия , напр. На сняг и на мокро са щета .
От изброените най-горе имам надблюдение над тойото и са ок.
От скоро съм с китайски гуми на две от леките коли и съм впечатлен , чудесни саTLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
Преди време си бях вземàл за "Хемито" едни Toyo Open Country AT (немаше още 2, та 3) от "германците" (те и руснаци, де) "Делти.ком". Бях доволен първата година и изненадан как "Гошко Лошко" яростно ги оплю в един разговор с мен (караше някакво "Терано" за градски автомобил с тях). След 1 година грайферът им беше наполовина, на втората година цели парчета от протектора залипсваха, самият той - яко нарязан от камъни...Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение...Изключително доволен съм от TOYO OPEN COUNTRY A/T III . ... Врътнах им 15-ина хиляди за няма и година на всякакъв терен, препоръчвам. ...
На третата вече бяха под 3 мм, на четвъртата - "сликове"
Има и тема тука в раздела за гуми - един участник мереше на колко км с колко мм прогресивно му спада грайферът.
Затова повече не рачих да взимам "Тойо".В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Така и така сте отворили активна тема та коя е най-добре държащата се АТ гума в условия на мокър асфалт и сняг?
Че гранда пътува и ако не ми харесат гумите му направо да си заръчвам нови.
Мислех за дуратраци или фалкен wildpeak ама ... знам ли.
Не ми се взимат 100 чифта гуми за няма и 10К км на година от които 80% в София.
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Карах едни всесезонни (не АТ) китайци по 100 лв.Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнениеТака и така сте отворили активна тема та коя е най-добре държащата се АТ гума в условия на мокър асфалт и сняг?
парчето - нещо Unigrip ли бяха, Gripmax ли, сега не мога да си намеря поръчката... балонираха бордовете
(такова от Таатово Златно Време не бях виждал) за около 35-40 000 км. Вярно, че бая ги мъчих през годините по сухи и каменисти черни пътища. Протекторите не мръднаха (за разлика от предишните Toyo).
От една година съм с RADAR Renegade A/T - сингапурска фирма, със заводи в Тайланд, Индия и естествено - Китай. Доволен съм, но ги имам само от 1 година, затова не смея да ги хваля още. Шумят, но са достойно АТ със скоростен индекс Н (или даже V) което за "Хемито" ми (беше
) важно, сега с тия камери навсякъде вече не...
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Погледни, ако намериш някъде твоя размер
COOPER
DISCOVERER ST MAXX
Имах такива / със суперпресен ДОТ/ на един Патрол- туч тежък и дълъг, много добре ринеха в гората и се самопочистваха, много мека возия и безшумни на асфалт.0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
М'чи тук е заровено кучето . Първия сезон зимните гуми са връхта , втория им е подарък и то ако не са карани лятото .
Бях заблуден за китайските гуми ( ич не йефтини , само дето) и прогледнах наскоро . Тия не спят . Мноо от европските марки лежат на стари лаври и ще го отнесат мноо скороTLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
Европските го отнесоха в мое лице, от 8 гуми на двете коли съм с 6 китаеца, всичко всесезонно. Прехваления Bridgestone LM005 не става за нищо отдавана, ама аз го търкалям докато излезят конци, а това ще е скоро. Колата с но нейм китайска всесезонна се усеща много по-стабилна, карам го вече една година към 16 х.км., само ходи предна/ задна.Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнениеМ'чи тук е заровено кучето . Първия сезон зимните гуми са връхта , втория им е подарък и то ако не са карани лятото .
Бях заблуден за китайските гуми ( ич не йефтини , само дето) и прогледнах наскоро . Тия не спят . Мноо от европските марки лежат на стари лаври и ще го отнесат мноо скоро
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Да сравняваш Sincera с Falken е като "Фокус" с "Мустанг". Все е "Форд", налиПървоначално публикуван от drukmanКакво значи "европейски гуми"? Ако на завода във Видин лепнат табелка Мишлен, какво ще бъде? Мишо или Видинка?
...да не напомням как двама спукаха гума на Ф1. ...правени в "Новия завод" на Пирели в Слатина, Румъния.
Е, две снимки с повишена трудност. Двете гуми са Falken, нови, монтирани на перфектни джанти при един и същи гумаджия.
Едната е 265/65/16 от Патрула на Женя, другата 145/50-60/15. Предна за Смарт.
Открийте разликата.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Човек трябва много добре да преусмисли дали и как ще ползяа гумите, които си взима.
Опитваме се да намерим някаква универсалност и с 1 куршум да свалим няколко заека.
Ако действително возилото се ползва масово и пълноценно по груб терен, то избора на АТ е ок.
Но ако е само спорадично и масово се кара по стандартни пътища, по добре нормални гуми.
Разбрах го по трудния начин.
Да, джипа изглежда с АТ по агресивно и атрактивно, но когато почти ежедневно го караш по асфалт, то негатива от АТ гумите си казва думата. Айде, с шума се свиква и го преглъщаш, ама сигурноста при мокро не е за подценяване. Свързано е с доста компромиси. Гледам и разни тестове на АТ гуми- всички резултати са задоволителни до лоши.
Аз съм класик- лятовска с летни гуми, зимъска със зимни. Но вече се замислям за всесезонни. Истински сняг и то за дълго време, от няколко петилетки не съм виждал.
Са ми е влезнала някаква муха ей за тея Нокиан / Nokian Outpost AT, но може би съм силно повлиян от рекламния ефект. Факт е, че досега не съм намерил тестови резултати или обективни мнения за тези гуми. Идват ми мало екзотика. Абе казах ли вече, че опитваме се да намерим някаква универсалност и с 1 куршум да свалим няколко заека?
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Имах го точно тоя Нокиан, точно когато бяха излезли като модел, преди около 2-3 години. Тежички, грайфера е малко по-дълбок отколкото си представях по снимки. Дават ги много здрави, и сигурно е така. Държаха прилично, но и опита ми с тях е доста скромен - нещо като 2000км за две години. Наистина бяха правени в Русия моите, но след войната не вярвам да се правят там.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар