Аз имам голям гараж, но ме мързи да вкарвам колите там. Ползвам го при ремонт. Ако нямаш печка, работа върши и парче велпапе върху стъклото за през нощта. За задното и огледалата не вярвам да нямаш нагреватели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Зимни утринни неволи
Свий
X
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Достатъчно е мааалко топлинка за през нощта. Става с една, най-добре две, па и повече ДЖОБНИ (каталитични) ПЕЧКИ: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...87%D0%BA%D0%B0
Изпробвано е.
Но... си загубих едната каталитична печка, явно съм я мушнал във външен джоб преди да се кача в колата и тя е паднала...Нищо, имам още три (китайски по 10 лв.). Засега ползвам по една - на пода пред шофьорската седалка. Явно при температури до минус 4-5 градуса е напълно достатъчна.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Аз пък не използвам нищо. Ако иде реч за терано - имаш някакъв проблем. За 14 години постоянна експлоатация на терано НИКОГА не съм имал заскрежаване отвътре. Даже и запотяване се случва крайно рядко. А и двете са ми дизелови и за една цигара време (или докато изчистя натрупания сняг), загрявя достатъчно за да започне да топи скрежта достатъчно че да се отлепва сама от стъклото.
Търси от къде прониква влага вътре, защото от накъде категорично прониква. И единственото ти читаво решение за бързо загряване е печка. Аз зимата, ако няма какво да стържа по стъклата, даже често и парно не пускам, поне в градски условия. Няма "събличай-обличай", няма "топло-студено" и прилежащите течащи носове и прочие. Един вид возя си се на външна температура, само дето не духа. И вентилатора е постоянно на първа степен поне, и без вътрешна циркулация.
Вътрешната циркулация впрочем пускам само като минавам през тунели или някаква друга смрад се движи пред мен.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
От дъха се запотява и замръзва стъклото.
Когато вляза в колата стъклото от вътре е чисто и веднага започва да се замъглява и замръзва.
Мъча го за сега с размразител от Кауфланд но и той замръзва след малко.
Чегъртам, жуля но...
Слагам вечерта картон, тогава и от вътре не се запотява и замръзва , но през ден забравям картона."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Проблем с влага/лед от вътрешната страна имах с една служебна кола. Но там всеки ден с колегата обикаляхме по адреси и вкарвахме вътре сняг и вода, парното на макс. Като оставиш топлата кола в края на деня се получава изпарение и става конденз на предното стъкло. Сутрин ми се е случвало отвън да няма лед а вътре замръзнало. Бонус са гумени стелки тип леген, става язовир. Малко преди да се остави колата отваряш прозорците и спираш парното. Ако пък позволява оставяш малко открехнато някое стъкло.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
-
За количеството изобще не си прав,3 4 пакета по 100 грама, на 3 4 места в колата, си вършат работата идеално.
Само се сменят през 3-4 дена.
-
Ivo, що не каза по-рано, аз уж съм стар шофьор, но явно не съм чак толкова стар. За 20 лева знайш колко сол щях да купя, па и стари чорапи имам за торбички......но нищо, не е първата глупост която си купувам, ако не проработи, ще мина на сол в чорап.
-
Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Има найлонови торбички които събират водата вьтре / грубо казано /
Има и мммммм платнени торбички с кило или 2 силика които може да се сушат за повторна упортеба / 12 до 20 кинта тук /
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
За тия дето викат “аз имам гараж”- аз нямам гараж, ама имам палма до колата. Никога не ми е замръзвала колата, даже и студено не съм усещал. Явно палмата работи бозотказно.
- 5 likes
Коментар
-
Един път да ви паднат температурите и гледай сеир.
Тука в Белгия много рядко сутрин стъклата на колите са заскрежени и хората нямат идея какво да правят.
Масово сутрин ги гледах как изливат директно гореща вода от чайника.
Много ми се иска да ги видя някоя сутрин с 2 педи снягОсобенно както нямат зимни гуми.
-
Аааа, никакво падане на температурите не искам. Ти знаеш ли с колко бой, рев и сополи успявам да накарам децата да обуят чорапи? Я си представи сега да трябва да сложат ботуши /те нямат такова нещо, ама мога и дам им купя/.
Отиваме на планина преди година. Заспиват в колата. Нося ги заспали до хотела. През ноща завалява сняг. Малката никога не е виждала сняг на живо. Събужда се и “тате, това сняг ли е”. Да татенце, айде да ви облече майка ви и да излизаме. Реееев, как от джапанки да му сложиш яке и ботуши?
Никакви такива, мерси съм, няма ли палми наоколо, не ме брой!
-
4Runner-а (3.0ТД) имаше уникално парно. Вънка -20 , аз по тениска след 5 мин.
Прозорци никога не са ми се запотявали. Мислех ,че е от доброто проветряване ,благодарение на ръждата по купето.
Коментар
-
Абе то и ладата навремето имаше уникално парно, ама.
От Кауфланд си взех за 6 лв алуминиево покривало за челното стъкло, но тази сутрин нямаше скреж.
Относно палмите, няма ли около мен планини, балкан, гора не ме търси там."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар