Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване на спукано предно стъкло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

На Франко съм сменил 3 или 4 стъкла, все в Кобра, то тук не знам да има друг сервиз за стъкла.
    Нямах забележки, ама то-Франко, там стъклата не живееха дълго.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз пък лепих подобна пукнатина на Аутбек . Договорих се за 30 лева, оставих 50 . Виждаше се само отвътре , от нивото на седалката .
      Така си замина колата във вечните полета .
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Един мой съученик от едно време я правеше тая работа-и сменяше, и лепеше. По принцип може и да се залепи, ама това е само по принцип. Бил съм много пъти в сервиза, докато работеше тук в махалата. Личи си.
        А с тая пукнатина няма вариант да те пропусне полицията.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

В кобра съм сменял преди над 15 години. Не беше такова с лепило, беше на Lada Samara.

Първоначално изтръпнах, като му реглиха няколко тупаника отвътре, за да го извадят навън, но додето още не ми беше минало изтръпването новото стъкло беше на място, огледалото залепено, и ми пожелаха лек ден.
          Огледалото беше лепено със силикон от предния собственик и го свалиха с... тесла. После го залепиха с нещо двукомпонентно, дето хваща за секунди. На всичкото отгоре и мястото му уцелиха перфектно, а не забелязах да мериха нещо.

Не помня друг път да съм си тръгвал от сервиз толкова втрещен, в положителния смисъл на думата.

Случката стана след... случайна проверка от полицаи пред входа на блока ми. Очевидно си търсеха за какво да се заядат. Само дето колата беше загасена, аз бях излязал, а единия от 10 метра сочеше с пръст люспата от камъче, с която купих колата преди месец, та им пожелах "много здраве". Не се зарадваха особено.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• disko04
            disko04 коментира
            Редактиране на коментар
            Точно в Кобра преди 15-ина години ми счупиха огледалото на Дискавъри при смяна на стъклото в шарнира, напълнили го с нещо гъсто и го залепили след това ни лук яли. Добре ама после като го напечеше слънцето падаше на долу на ябълката и така докато не се охлади. Та не всички са доволни от "услугите" им.

0898586363 Този съм го взел от форума. На "Либъртито" ми през 2009 г. просто заличи без следа пукнатината. Тогава беше в "Дианабад". През 2013 г. пак го потърсих за "Хемито" - вече беше по пътя за летището в сервиза на... някакви дилъри на "Опел" и GM бяха. Залепи го но остана следа, виждаща се само отвътре, увери ме, че поне няма опасност да се разшири или да стане видима отвън заради прах, "зеленясване" от дъждове и т.н. Не ти пречи да провериш дали още бачка, да му покажеш пукнатината и да ти каже колко би струвало да се заличи.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            Мерси Боголюбе, но най-вероятно ще е по-добре смяна на цяло стъкло, виж при теб е имало смисъл че цяло стъкло от щатите сигурно ще е златно...

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Първия път (е, все пак беше преди 11 години) ми взе 20 лв., вторият път (преди 7 г.) към 40-50 лв.

Колеги, може ли да ми кажете колко е точно глобата при каране със спукано стъкло в моя случай че не е фрапиращо счупено, колко е фиша, пипат ли се контролните точки, мисълта ми е евентуално да си карам така, докато не ми направят първия фиш за стъклото и вече тогава да ходя и сменя в най-бързи сроковес ново стъкло?

Макар че като се познавам не знам дали ще ми издържат нервите да ме дразни тази пукнатина и при евентуален фиш.

А в същото време се притеснявам ако сложа сега ново стъкло, гумените лайстни-уплътненията около стъклото са станали на камък, не знам дали ще намеря такива нови, преди монтажа на новото стъкло, също така се притеснявам тази хлапачка да не се качи пак от злоба по джипа и да ми го спука пак, не знам какво да правя, баси нелепата ситуация
          Последно редактирано от Еделвайс; 02-05-20, 10:11.

Коментар

• cecoa1
            cecoa1 коментира
            Редактиране на коментар
            Карай. Това е джип, счупил го е клон преди малко по пътя към вилата. Или си поръчал ново, само чакаш доставка, или свободен час при стъклар. Това са версии, за когато го забележат. Може и да го залепиш, ако цената е разумна, там в края и да не стане перфектно, няма да ти пречи. А по-хубаво от оригиналното стъкло, едва ли ще си купиш, плюс че винаги има шанс да не го монтират перфектно(може да почне да шуми въздух, или да тече някъде).
            Фиша едва ли е над 20лв, без точки. Спиране от движение...може, ама трябва да ядосаш проверяващите, иначе няма шанс. Обикновенно се минава с предупреждение, даже и без фиш.

За пукнато стъкло могат спокойно да те спрат от движение.
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Реших да рискувам и при евентуална проверка ако ми направят проблем за пукнатото стъкло, още на следващия ден ще я карам да сменят стъклото, а за да не си личи много пукнатината, купих след като измерих, по-малка по размер дясна чистачка, така петното покрива стъклото без пукнатината, като така мръсотията и праха ще намалеят отблясъка на пукнатината, е вече няма да си мия джипката заради челното стъкло, само със чистачките. Такъв тъп и нелеп проблем не бях имал, честно

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
              Реших да рискувам и при евентуална проверка ако ми направят проблем за пукнатото стъкло, още на следващия ден ще я карам да сменят стъклото, :
              Само се моли да не те спрат от движение, защото могат.

יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=0jr9Gojvt6E

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Яко, значи в моя случай дето е много по-малко и то встрани в долен десен ъгъл, ще е никакъв проблем да се направи, въпроса е тук в София дали има фирма която да го направи така хубаво и да не се вижда?

Коментар

В Кобра съм ако не всяка година, то през година (5-6 пъти до сега) . Доволен съм .
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение

Яко, значи в моя случай дето е много по-малко и то встрани в долен десен ъгъл, ще е никакъв проблем да се направи, въпроса е тук в София дали има фирма която да го направи така хубаво и да не се вижда?
                      Дал съм ти телефон. Открай време, особено когато маркираха застрахованите по каско автомобили, искаха да се заличат или поне залепят пукнатини, щото "стъклото се пръсвало" ако рачат спукано да го маркират... През 90-те години имаше две фирми - едните на Сточна гара при "Бърза помощ", другите някъде из "Младост", където се виеха кански опашки от мутренски возила. Байчото с телефона просто съм го ползвал последно - той работи по същия начин.
                      Технологията е същата или подобна на показаната на клипчето, само, дето се ползват инструменти като зъболекарски турбинки - свързани с кабел или маркуч към някакъв агрегат.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        0898586363 Този съм го взел от форума. На "Либъртито" ми през 2009 г. просто заличи без следа пукнатината. Тогава беше в "Дианабад". През 2013 г. пак го потърсих за "Хемито" - вече беше по пътя за летището в сервиза на... някакви дилъри на "Опел" и GM бяха. Залепи го но остана следа, виждаща се само отвътре, увери ме, че поне няма опасност да се разшири или да стане видима отвън заради прах, "зеленясване" от дъждове и т.н. Не ти пречи да провериш дали още бачка, да му покажеш пукнатината и да ти каже колко би струвало да се заличи.
                        Видях че има Вайбър, показа ми че се казва Стоян Николов, той ли е човека, сега му писах дали още се занимава със възстановяване на автостъкла, тъкмо ще му пратя и снимки на спуканото стъкло, да видим дали ще се разберем.

Коментар

За спукано стъкло,се спира от движение!

Не мога да си го позволя някъде из Бг,натоварен с инструменти и кабели ,да не мога да се движа.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

• cecoa1
                            cecoa1 коментира
                            Редактиране на коментар
                            То спирането от движение, не е баш да не можеш да се движиш...поне не беше, сега може нещо да са изменили. Зависи от конкретния случай, но баш за стъкло, обикновенно пишеха срок и място до където можеш да се движиш, т.е. да се прибереш, да отстраниш повредата, и да се явиш в КАТ за пускане отново в движение(и да минеш ГТП преди това).

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X