Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избор на джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Opel Frontera 2.3 TDI Джипове

8300 ЛВ.

Данни:
    Дата на производство - април 1996 г.
    Тип двигател - Дизелов
    Мощност (к.с.) - 100 к.с.
    Скоростна кутия - Ръчна
    Категория - Дълга база
    Пробег - 160000 км
    Цвят - Черен

Особености:
    4x4
    Аларма
    Климатик
    Металик
    Нов внос
    Серво управление
    Центр. заключване

Допълнителна информа

с линка не става

2.3тди и 2.3D двигателя,толкова критикуван във форума едни и същи ли са?

Коментар

Сериозно ли мислиш че подръжката на лека кола по тия пътища е по-евтина.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
        4x нови гуми Клебер хай-спиид=500лв.
        в края на сезона 2 балонирали 200 лв. за 6 месеца

Коментар

Е извиняваи де ама аз предпочитам да я чупя на три години ама да имам 4х4 на сняг. Че то иначе къф е тоя джип.
          Не бре, в дълбок сняг си работи, въпросът е да не го включваш на мокър асфалт.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от victory
            ами,ии значи продължавам да търся
            Аз дори и така бих го взел. Много е красиво.
            Разбирасе за тези пари трябва всичко да му е в ред. Щото аз две години търсих такава кола и докато обикалях да гледам трошки събрах пари за по-новия модел.

Коментар

Ами на мене определено ми беше. Ходене до морето и обратно с малко "градско" там - около 900 км.
              Разход за гориво:
              1. С Опел Вектра 2.0i - разход на А95 около 7л. /100 (каране около и над макс разрешената с климатик). По сегашни цени на ОМВ (1.95 лв/л) - общо 123 лв.
              2. С джип Хюндай Галопер - 2.5 TDI 99 к.с. - разход Евро дизел 10.4 л/100 (каране с 90 - 105 км/ч. На магистрала даже не мога да превиша нормално разрешената скорост . Включен климатик)
              По сегашни цени на ОМВ (1.75 лв/л) - общо 163 лв. Разлика само от това пътуване - колата излиза с 40 лв по-евтино.
              А ако джипката се използва ежедневно за градско и чести извънградски пътувания?
              Ако пък и колата се кара в малко по-икономичен стил?

Ясно е, че лошите пътища по-лесно ще повредят окачването на лека кола, но пък това в някаква степен зависи и от подбора на гуми и начина на каране.
              Стоманени джанти, малко по-височки гуми и малко по-внимателно каране и с Вектър-а проблеми с изкривени джанти и скапани гуми не съм имал. По окачването комай само една биелета сменях.
              Е, с лети джанти, нископрофилни гумета и накачени разни там спойлерчета със сигурност ще имаш повече главоболия като се тресне в някоя дупка.

Смяна на масло.
              Джипката - смяна на 7,500. Колата - на двойно повече.

Разлики в цените на гумите.

Разлики в цените на не малко паркинги и повечето автомивки.

Ако щеш, разлика в отношението на разните му там търговци на авточасти и автосервизи - "А бе, тоя джип кара - значи има пари. РЕжи му главата"
              Ние не сме неутрални!

Коментар

За Вектрата съм съгласен. Е то такъв катър нема.
                В твоя случаи обаче ми се струва че аналога на Галопера е поскоро А6 2.5тди. Да не говорим за Allroad където ремонта на окачването за 10 000км надхвърля 1000лв.
                Ама прав си. Гъзарията иска жертви.

Коментар

Ако може и аз да се присъединя към темата на колежката

нека и аз да ви кажа нещо. изяснете си хубавичко защо ви е джип наистина ли имате необходимост от него или го купувате защото става модерно да се возиш на джип. колегите ви казаха че подръжката е по скъпа от лека кола.ето ви пример - в момента купувам глава за витарата
                  750 лв заедно със останалите чаркалаци около нея общо 1250 лв. другото което не е за пренебрегване при джиповете от по ниския ценови клас е комфорта на возенето,та на служебната ми лада возията е по мека от витарата ми /дълга база/.друг е въпроса ако нещо си те кара отвътре.тогава купувай смело ,всички джипове си имат някакво предимство,а главоболия ще си имаш винаги ,пъхаш ли се в гората ще си ги създадеш.за другия фактор - разход на гориво, във форума има една тема ,колко харчи вашия 4x4 -разгледай я
                  [/quote]
                  Румен Николов

0888 358 572

Коментар

kinex,

Поддръжката на един джип не е само ходова част и разход на бензин/ газ/ нафта, както си мислят всички начинаещи. Има и трансмисия. И окачване. Колата няма два кардана. И т.н. И в това поддръжката на автомобила е все пак по-евтина.

До victory:

Аз лично не разбирам Вашите доводи за покупка на джип, но Вие си знаете най-добре. Купувате автомобил 4х4 с ясно изразена по-скъпа поддръжка сравнено с лека кола), за да го ползвате изцяло като лек автомобил. Да, наистина, романтична е мисълта да се обиколят красотите на родината в "приключенска" кола/ джипче, но на практика нещата не се изразяват само в това. Съветвам ви да прочетете някои дискусии във форума за + и - на джиповете, употребата им в града и навън, на и извън път, като започнете оттук например :

Избор на 4х4. Началото...

Тук има систематизирана информация за джиповете по марки.

На кратко моят избор съвет за до 12.000лв. е Чероки до към 8-9 хил.лв. и с остатъка го стягате и правите слънце. Успех!

До julian71:
                    И Вие можехте да си направите труда да почетете повечко. От модераторска гледна точка е безсмислено да се дъвче едно и също нещо твърде много пъти. Още повече смятам, че няма много общо да се дискутира в една тема покупка на джип до 8.000лв. и до 13.000лв.

5.000лв. са си вече принципна разлика каквото и да си говорим.

Коментар

Избора на джип е едно доста трудно нещо. Аз не успях да стигна до решение кой е най добрия за мен. Всички имат кусури и нито един не може да ме впечатли с качествата си както определени модели леки коли. Затова си го направих сам. Никого обаче не убеждавам да тръгне по моя път. На тези от вас, които им предстои покупка на първия джип е добре да си купите този който най ви харесва, защото ако почнате много да умувате до покупка няма да се стигне. Иначе е много модерно да се карат джипове в града. Добре е да знаете обаче, че баш модерните всъщност само приличат на джипове. В действителност са си чисти коли. Купувайки джип на цена 10-13 хиляди лева който да ползвате в града вие си купувате превозно средство за изгърбване и самоунищожение.
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

според мен при употребяваните автомобили е по-важен късмета и състоянието на дадения екземпляр, а не марката и модела...

а иначе за 13000 една ТЛК70 /доста запазена/, ако се возят 2 души, или Патрол ГР2.8ТД, ако ще е семейна кола... Паджеро дълга база също става... Някои са фенове на Диското и то става, ама да не е някое недоразумение с 2 врати

джипа си е диагноза - разходите по презумпция са поне по две отколкото на кола за същите пари...
                        Например горивото - моя Галопер му трябват 100лв за нафта София до Каварна /около 11.5л/100км/, като пътя го минах за 6 часа нето, 7 часа с обяда т.е.Vмакс към 110кмч, повечето път с 90-95кмч... Заедно с вечерните разходки и малко градско в София - 1350км с 300лв за нафта
                        В същото време си дадох Мегана на брат ми - София-Приморско-София среден разход по бордкомпютъра 4.6л/100км По магистралата е карал предимно 130-150кмч, по шосето 90-100кмч Т.е. целият маршрут /с разходките по морето/ 1000км с 46л /=81ЛВ за нафта /

към момента рендето е на 100190км пробег и съм дал за подръжка /вкл 2 комплекта нови гуми, един комплект ст. джанти за зимните гуми, 9 смени на масло и т.н/ приблизително 2800лв

Галопера ми струва за 12000км пробег /вкл 1 комплект нови гуми, дребни рез. части, 2 смени на масло и т.н/ приблизително 3200лв

само за сравнение монтаж и баланс на 4 гуми 15" за реното са 20лв, а питайте Голди колко излизат само тежестите за 4 гуми 31х10,5х15

при джип и лека кола в диапазона до 8000лв разликата е още по-фрапираща, щото там най-често се налага някой по-сериозен ремонт по джипа а за тия пари ще си вземеш пасат като слънце

и всичко това за краткото чувство на превъзходство, когато на язовира завали дъжд или при първия сняг тръгнете за работа
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Моя скромен съвет е да вземете нещо което ви е на сърце и от там с много любов стават чудеса.Няма джип от който да не става нищо.
                          Примерите за това са не един и два.
                          Важно е да се забавляваме защото човек живее един път.
                          Малко философско се получи ама ще ме извините.
                          M.P.

Коментар

здравейте отново
                            благодаря за информацията.
                            Искам да уочня - в момента имаме една кола, която ще си я карам аз. Джипа ще се ползва също за градско движение (съпругът ми ще го кара), но смятаме по море и балкан изобщо за по-дълги преходи да се возим с него.

Коментар

Първоначално публикуван от victory
                              здравейте отново
                              благодаря за информацията.
                              Искам да уочня - в момента имаме една кола, която ще си я карам аз. Джипа ще се ползва също за градско движение (съпругът ми ще го кара), но смятаме по море и балкан изобщо за по-дълги преходи да се возим с него.
                              за дълги преходи си е по-добре кола, а най-добре Миниван - например Рено Еспас, Крайслер Вояджър... Е, освен ако Вие и съпругът Ви сте с желязно търпение... Щото на мен меко казано ми писна от пътуването до морето с 90-100кмч при двоен, да не кажа троен разход
                              Иначе до 100-150 км разстояние се издържа някак си... особено ако е шосе със завои...

На мен на градско ми е най-добре с джипа /изключая офроуда / - гледаш от високо и си спокоен, че няма да те засекат или напсуват...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е са пък ти. Не всички джипове са такива тромави на пътя, има и такива за които 200км/ч не са проблем. А въпросът за разхода го изяснихме вече.
                                Ето виж 85 мили и оборотомера, и ще ти стане ясно за колко още има аванс
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X