Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избор на джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• избор на джип

Здравейте,
    от няколко дни чета вашият форум и виждам че сте много компетентни и отзивчиви.
    Тъй като сме решили да си купуваме нова (на страро) семейна кола - джип а нямаме никаква ориентация със съпруга ми реших да попитам за вашето мнение.
    Джипа ще го ползваме за градско, извънградско и може би понякога за пикник, на риба....
    Разполагаме със сумата 12-13 000 лв. Какво според вас сносно може да се купи за тези пари? Или да посъберем още ?!
    Това, което сме гледали до момента е - Опел Фронтера 2,2 16V - дълга база 1996 г. - Сузуки Витара - дизел- 1998 г.
    Един комшия има Muso и много го хвали.... но нищо не намерих за тях да прочета?! А иначе гледам в mobile.bg. се продават на цени 11 000 - 13000 лв.
    Приемам всякави съвети мнения и насоки за избота на джип.
    Благодаря ви предварително!

и аз

Здравейте.
    Ако може и аз да се присъединя към темата на колежката ,
    но в по- нисък ценови клас до към 8 000 лв.
    Моля, ако на някой му се занимава, да пусне 1 търсене в мобилето с параметри 2000- 15 000 лв. джип и да ни посочи нещо читаво

Коментар

Първо за какво ви трябва - джипове има много но всеки търси такъв който да му отговаря най-пълно на изискванията. Горния пост горе-долу е ясен, там кой знае каква проходимост не се иска, нищо не чух обаче като разходи, габърити, товароносимост и такива неща...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ами то за това за което е писано всеки джип даже и всяка лека кола ще свърши тази работа вече е до личен извор единствено не бих препоръчал Мусото за каквото и да е. Ако пътувате по-често на дълъг път Фронтерата е по-комфортна и по-удобна от витарата иначе за града обратното.
        А за нисък ценови клас до 8000 лв. за след 91-а само фронтера или къса витара в добро състояние ама тя не става за дълъг път освен ако не си мазохист.
        no signature no problems

Коментар

Пак ще кажете че дърпам чергата към мен, ама що не погледнете и някое Чероки, или ако размера не е важен, а ще се кара предимно на градско може Фероза.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            Първо за какво ви трябва - джипове има много но всеки търси такъв който да му отговаря най-пълно на изискванията. Горния пост горе-долу е ясен, там кой знае каква проходимост не се иска, нищо не чух обаче като разходи, габърити, товароносимост и такива неща...

сори мързела не води до добър край

историята е същатща, трябва ми семеиина кола,но съобразена с реалноста в милата ни родина най нисък разход,за сметка на проходимост(проходимост колкото да слезеш от пътя до язовира)
            по-голям размер гуми, за да можеш да минеш през кратерите по улиците(Сатовча- Доспат )
            горе -долу нещо такова

за ежедневна употреба + годишна обиколка на България

Коментар

Re: избор на джип

Първоначално публикуван от victory
              Здравейте,
              от няколко дни чета вашият форум и виждам че сте много компетентни и отзивчиви.
              Тъй като сме решили да си купуваме нова (на страро) семейна кола - джип а нямаме никаква ориентация със съпруга ми реших да попитам за вашето мнение.
              Джипа ще го ползваме за градско, извънградско и може би понякога за пикник, на риба....
              Разполагаме със сумата 12-13 000 лв. Какво според вас сносно може да се купи за тези пари? Или да посъберем още ?!
              Това, което сме гледали до момента е - Опел Фронтера 2,2 16V - дълга база 1996 г. - Сузуки Витара - дизел- 1998 г.
              Един комшия има Muso и много го хвали.... но нищо не намерих за тях да прочета?! А иначе гледам в mobile.bg. се продават на цени 11 000 - 13000 лв.
              Приемам всякави съвети мнения и насоки за избота на джип.
              Благодаря ви предварително!
              А тоя твои комшия ходи ли намусен.
              За 13000лв моя избор е ГрандЧероки Лимитет 96г.

Коментар

Трябва да ви "изненадам" ама евтин джип още не съществува като клас...Какъвто и да се вземеш, все ще излиза по-скъп като поддръжка от подобен на него като габърити лек автомобил...
                Ако това не те плаши, може да се огледаш.

Коментар

Здравейте отново
                  Прочетох написаното .... и поразгледах какво се предлага из mobile.bg.
                  Това, което харесах е следното: ( или нещо подобно)
                  http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...882&f1=details
                  Jeep Grand cherokee 2,5 TDI. Скъпичък ми е но евентуално ако може да се ползва ДДС ще се справим някак
                  Та сега изкам да попитам ако някой кара нещо такова може ли да ми каже поддръжката скъпа ли е? горе-долу както разход как изглежда?
                  Според вас дизел ли е по-добре или бензин (в последствие на газ) ?
                  ми това за сега
                  благодаря ви!

Коментар

Аз самия карам Гранд Чероки, и имам известни наблюдения.
                    1. Сътветния автомобил от обявата е с италианския двигател на VМ - ако се поразровите във форуза ще видите че нищо хубаво никъде не може да се прочете за него. Капризен и често дефектиращ агрегат.
                    2. Аз карам 5.2 V8, и наистина разхода е сериозен, но си мисля че по-малък и слаб от 4.0 двигател е безсмислено да се слага на това купе.
                    3. Поради комплектацията с 2.5 дизел дадената машина е с ръчни скорости и 231-ва раздатка, което значи че губиш едно от приятните неща на джипа - комфорта на автоматика и също 4Х4 режима е парт-тайм, сиреч без междуосев диф, та можеш да го ползваш само в кал и сняг, но не и на асфалт, било и мокър.
                    Плюсовете са - комфорта съизмерим с този на хубав представителен седан, достатъчно голямото пространство вътре без да е голям като автобус отвън и доста приятно окачване - комфортно и енергоемко.
                    Освен това е с рестайлингов дизайн на таблото и други приятни дреболии вътре.

Коментар

Точно за това говорех. Много е красиво.
                      Разхода му е 8-12. Не го натискайте. Мотора мрази големи натоварвания.
                      По моргите е пълно с части втора употреба.
                      А Дима тва може ли да е оная гадната раздатка дето няма 4х4 на асвалт.

Коментар

Точно тя е, не е гадна, най-здравата от всички е, но е като УАЗ-ка, нямат перманентно 4Х4. Макар че с този двигател е добре, няма да претовари задния диф и няма да се върти в завоите от излишък на мощност.

Коментар

ами,ии значи продължавам да търся

Коментар

Е извиняваи де ама аз предпочитам да я чупя на три години ама да имам 4х4 на сняг. Че то иначе къф е тоя джип.

Коментар

Значи, ако ще е семейната кола - задължително дълга база.
                              Колегите са ви изброили варианти - Фронтера, Чероки, Витара (дълга база).

Обаче, ако ще го използвате "може би понякога за пикник или риба", като че ли по-разумно би било да се поогледате за подходяща лека кола. В рамките на същия бюджет ще можете да намерите доста по-прилични и по-нови коли, отколкото джипки.
                              Една подходяща лека кола с едни по-големи гуми ще може съвсем успешно да ви заведе на пикник и за риба (Естествено, без навиране в сложни участъци).

При това определено ще ви е по-евтина за поддръжка.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X