Обява

Свий
Няма добавени обяви.

от днес на фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: от днес на фарове

Първоначално публикуван от rafi Преглед на мнение
    да се подсетим . от утре пак .

Аз целогодишно си карам на фарове.
    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
    Honda CB 919 Hornet
    0898849413-Светльо
    Кръвна Група: 0+

Коментар

Тази джаджа влючва фаровете със запалване на двигателя.Донесоха ми я от Канада,но още не съм я монтирал.Аз през лятото не включвам фарове,заради мотористите.
      Прикачени файлове
      Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

На мен никога не са ми регулирали фаровете, когато съм ходил на преглед.

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart (Светослав Митев) Преглед на мнение
          Аз целогодишно си карам на фарове.
          Абе, то добре щеше всички да караха целогодишно с запалени фарове,ама

Коментар

монтирах DRL(Daytime Running Lights) и съм много доволен, целогодишно карам на фарове.
            LZ1IHM

Коментар

На Нисан Патфайндера слагам фаровете на АУТО и включени халогени, като запалиш двигателя фаровете сами светват заедно с халогените.

И за да не ми правят проблеми полицаите съм махнал бушона на халогените.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
                На Нисан Патфайндера слагам фаровете на АУТО и включени халогени, като запалиш двигателя фаровете сами светват заедно с халогените.

И за да не ми правят проблеми полицаите съм махнал бушона на халогените.
                Внимателно, че моята машинка има "Авто" - но тази позиция НЕ включва фаровете докато не стане тъмно, вечер или в тунел, където автоматично ги пуска. На позиция "Пуснати Фарове", си ги пуска обаче Автоматично при старта на двигателя и ги гаси когато Излезна от колата след загасен двигател.
                Така че Внимавайте с автоматичните функции да не "изгорите" с КАТ-аджиите

Коментар

Заредил съм се в колата с старт-джъмпер и кабели за всеки случай,съветвам поне с кабели се снабдете.

Коментар

Винаги карам на фарове, с изключение на горещите летни месеци и то само градско. Изляза ли извън града, винаги с включени. Апелирам към колегите, моля, тези които имат проблеми с фаровете да отидат на регулиране, чувството изобщо не е приятно, а парите, които ще отделят не са много. Един заслепен насрещен водач е опасен и за тях самите!

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                      Тази джаджа влючва фаровете със запалване на двигателя.Донесоха ми я от Канада,но още не съм я монтирал.Аз през лятото не включвам фарове,заради мотористите.
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/at...9&d=1257004420
                      Такива джаджи има и в България с цена 25лв. Поръчал съм си такава за джипката.
                      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

На моята вехта Форд Фиеста й се прецака лостчето за габарити/фарове. Включва само габаритите. Затова си изкарах жици и нов бутон за светлините. Така с оригиналният лост включвам габаритите, а с бутона късите.

Научих се миналата година бутона перманентно да си седи включен с "хитрата" идея, че фаровете се включват автоматично и не ги мисля въобще.

МНОГО ЛОША ИДЕЯ. Вече два пъти ми се случва да карам на къси, но без габарити отзад. Първия път се усетих сам на първото кръстовище, но втория изядох няколко псувни от други водачи.

Затова - по-добре си е да се създаде навик Работя по въпроса!

Коментар

Нивата е целогодишно на фарове, за да се вижда и от слепи (то такива бол). Нещо взе да ми гори много упорито единия халоген за мъгла и не мога да разбера защо.
                          Александър

Коментар

Правя подобни машинки, но да не прозвучи като пазарна реклама...

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                              Аз пък съм виждал фабрични DRL на Рено Лагуна 1, втора фаза. Светеха дългите, но мно-о-ого по-слабо. Това го забелязах на едно кръстовище, като бяхме един срещу друг. Не ме заслепяваха въобще.
                              Колега говориш за рено
                              Обяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                                Здравейте,

Мисля, че въпроса ми ще се вмести с темата тук. Ако не, моля модераторите да го преместят където трябва.

Искам да си настроя фаровете правилно и моля за съдействие от знаещите хора във форума. Имам фронтера Б, с декоративния булбар и двата допълнителни фара на него. Те работят само при включени дълги и подлежат на реглаж с две ключета №10. Снощи застанах на 5 метра от една стена за да си проверя късите (имам някакъв спомен от ръководството за дедо моско дето го имах преди години, в което пишеше че на 5 метра разстояние височината на осветеност трябва да е 1 метър). След това реших да видя и дългите. Превключих и закрих първо само допълнителните а после само основните фарове. Основните светеха доста по-ниско от допълнителните. Дали това е нормалното приложение на допълнителните фарове или трябва да ги сваля и тях. А ако да - докъде? Ако карам на дълги по закон трябва да превключа на 150 метра от насрещната кола, ама ако допълнителните фарове са високо, сигурно ще заслепяват човека отсреща?

Поздрави!
                                Гледах в едно англииско предаване как се настроиват правилно фаровете/къси и дълги/.Ставаше със специален уред,който имаше нещо в което фаровете да светат/не помня точно какво беше,за което ме извини само по бегли спомени казвам/нeщо като картон.Та слагаше се на определени метри от колата и фаровете трябва да се пресекът в средата.Имаше и под този въпросния картон някакъв електрически уред,но не си спомням какво представляваше.
                                Дано съм помогнал
                                Поздрави!
                                Последно редактирано от radoslav94; 19-11-09, 21:38.
                                Обяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X