Обява

Свий
Няма добавени обяви.

от днес на фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: от днес на фарове

А продава ли се нягъде готов DRL модул или има ли някъде схема, та да мога сам да си го направя. Потърсих в интернет, ама нещо не намирам

Коментар

Може би тук: http://drl.hit.bg

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
        Може би тук: http://drl.hit.bg
        А някой да се е обаждал да пита за цена?
        Като гледам сайта ми прича на домашно производство.
        Suzuki Samurai 93г. 1.3

Коментар

Умна идея само, че ще е много по-добре ако има такава система която да бъде и монтирана с гаранция, защото иначе ако нещо се развали започват мъките

Коментар

Абе незнам за гуми ама в тоя закон непише ли нещо за регулиране на фаровете.
            Щото вече на няколко пъти стигам до съморазправа с колеги на пътя.

Сложил си ксенон добре, сложил си много по силни крушки хубаво - обаче като ми се изпречи отпред или пък зъбоде отзад с тия хакнати в небесата фарове направо откачам.

Спирам го, питам го абе човек ти сляп ли си кво и какво точно ти помагат тия вдигнати нагоре фарове освен че ми пилиш нервите. Обикновено отговора е ами той едикой си маистор ми ги слага и т.н.
            088455338две
            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
            Джамбазов 2010г..

Коментар

Мърлячи, пълно е с такива. Нищо не може да се направи. Кога за последен път си виждал полиция да спира кола с неизправни фарове? То техните астри половината са с по един фар.

Коментар

А за халогените някой да спира няма дъжд,снеговалеж , мъгла а те включени и свалят самолети
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

има и по лошо, таз вечер като се прибирам от работа, вали си дъжд - добре. Половината малоумници, без светлини - ток пестят да не ги начетат от енергото, другата половина мигачи не ползват, тръгват спират, завиват - чудо. Кога ще мигат тия светлинки незнам - сигурно като излитат на ниска орбита.
                  Ужас направо!
                  -------Honda CR-V 128к.с.--------
                  "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                    Половината малоумници, без светлини - ток пестят да не ги начетат от енергото, другата половина мигачи не ползват, тръгват спират, завиват - чудо. Кога ще мигат тия светлинки незнам - сигурно като излитат на ниска орбита.
                    Ужас направо!
                    Вярно ужас!
                    Май единственият начин да се увеличи човекофаропаленето е... да се забрани управлението на МПС със запалени фарове след стъмване

Коментар

Имаше едно интересно нещо , зумер за забравени светлини, а също така и подсещане за включване на светлините автоматично. Може би това е някакво решение

Коментар

Здравейте,

Мисля, че въпроса ми ще се вмести с темата тук. Ако не, моля модераторите да го преместят където трябва.

Искам да си настроя фаровете правилно и моля за съдействие от знаещите хора във форума. Имам фронтера Б, с декоративния булбар и двата допълнителни фара на него. Те работят само при включени дълги и подлежат на реглаж с две ключета №10. Снощи застанах на 5 метра от една стена за да си проверя късите (имам някакъв спомен от ръководството за дедо моско дето го имах преди години, в което пишеше че на 5 метра разстояние височината на осветеност трябва да е 1 метър). След това реших да видя и дългите. Превключих и закрих първо само допълнителните а после само основните фарове. Основните светеха доста по-ниско от допълнителните. Дали това е нормалното приложение на допълнителните фарове или трябва да ги сваля и тях. А ако да - докъде? Ако карам на дълги по закон трябва да превключа на 150 метра от насрещната кола, ама ако допълнителните фарове са високо, сигурно ще заслепяват човека отсреща?

Поздрави!
                        Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Първоначално публикуван от nemirko Преглед на мнение
                          Здравейте,

Мисля, че въпроса ми ще се вмести с темата тук. Ако не, моля модераторите да го преместят където трябва.

Искам да си настроя фаровете правилно и моля за съдействие от знаещите хора във форума. Имам фронтера Б, с декоративния булбар и двата допълнителни фара на него. Те работят само при включени дълги и подлежат на реглаж с две ключета №10. Снощи застанах на 5 метра от една стена за да си проверя късите (имам някакъв спомен от ръководството за дедо моско дето го имах преди години, в което пишеше че на 5 метра разстояние височината на осветеност трябва да е 1 метър). След това реших да видя и дългите. Превключих и закрих първо само допълнителните а после само основните фарове. Основните светеха доста по-ниско от допълнителните. Дали това е нормалното приложение на допълнителните фарове или трябва да ги сваля и тях. А ако да - докъде? Ако карам на дълги по закон трябва да превключа на 150 метра от насрещната кола, ама ако допълнителните фарове са високо, сигурно ще заслепяват човека отсреща?

Поздрави!
                          1. Това за 5те метра и 1метър не е така. Мери се височината на средата на фара. При всеки автомобил е различно. После заставаш на 10 метра от стената. Горната хоризонтална част на светлинното петно трябва да е поне с 1см. по-ниско. Това е за къси светлини.
                          2. Тези 150 метра са задължителния минимум. Може и на километри да се наложи. Все пак е добре фарожете да осветяват пътя, а не небето.
                          Ако имаш регулатор на фаровете при натоварване на автомобила, при реглажа той трябва да е на нула.

Коментар

Искам да си настроя фаровете правилно

Поздрави!
                            С правилната настройка на късите светлини едновременно се настройват и дългите при общи фарове (например Н4). Това е при положение, че фаровете (стъкла, рефлектори и крушки) са стандартни, но ако са някоя от новите гаражни комбинации с модерните напоследък "но нейм" ксенонови комплекти никой не знае какво се получава. След като имаш правилно насочени основни дълги светлини, правиш допълнителните да светят по техния лъч, нали идеята им е да усилят светенето на основните.
                            При отделни къси и дълги фарове се настройват отделно по данни от производителя - има ги във всяка книжка за експлоатация на машината.
                            А за в гората можеш да си ги насочиш да светят накъдето ти трябва.

Коментар

да се подсетим . от утре пак .

Коментар

Искам да си настроя фаровете правилно и моля за съдействие от знаещите хора във форума.
                                Последно си ги настроих когато минавах годишния преглед.
                                Просто попитах човека имат ли стенд.Настрои ми ги за 3 мин.
                                На въпроса какво дължа ми каза,че е без пари щом минавам при тях на преглед.Иначе било 3 или 5 лв.,сега не сещам.
                                Та така,само желание да има човек.
                                SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                                0878299791

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X