Първоначално публикуван от V93
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Задната врата на джипа. Видове: '+' и '-'
Свий
X
-
Это очень простая история. Когда в 1993 году на УАЗе было принято решение делать внедорожник с комфортабельным кузовом, тогдашнее руководство заказало дизайн-проект в Центре Стиля ВАЗа. На ВАЗе работу поручили той же творческой группе, что делала "беременную антилопу" ВАЗ-2110. Опыта разработки внедорожников именно у этой группы не было никакого (равно как и опыта создания кузовов для рамных автомобилей). Вазовцы не стали долго ломать голову и слизали расположение двери с популярного тогда Mitsubishi Pajero, и дверь на УАЗ-3160 "Симбир" стала открываться направо. В результате, это решение сохранилось и на "Патриоте". Кстати, другая бригада дизайнеров, делавшая "Ниву- 2123" (которая стала Chevrolet Niva) дверь повесили правильно, налево. Между прочим, из приведенного ряда выпадает Isuzu Trooper - он хоть и японский автомобиль, но большая створка у него расположена слева, потому что машина изначально ориентировалась на американский рынок. А Toyota поступила еще лучше: они сделали на утилитарных версиях Landcruiser 80 дверь с двумя одинаковыми створками, чтоб никому не обидно было
Андрей Судьбин ("Кирасир"), журнал Off Road DRIVE
-
амииииПървоначално публикуван от YaroАбе вие внимавайте с цамбурканетоПървоначално публикуван от fanaticМного вярно ние с Blacksmith като ходиме на риба с неговия патрул си седим на багажника при отворена врата и си цамбуркаме краката в водата и си ловим от там направо, пантите са много здрави общо сме към 200 кила. ;-)
с Андрей, щото по книга за Нисан-а (той ми я даде) дават тежест за падащата врата макс. 100кг. Той не е с финността на манекенка, не знам как не сте слезли при костурите досега 
вече няма, че само той е над 120 такаче....
ама кво се притеснявам нали си има телоподаващо ще си го оправи
no signature no problems
Коментар
-
Яро междудругото виждал съм преправен Нисан като твоя и на Андрей с външни панти хванати за страничната греда (като на старото терано )и механизма на заключване се мести на срещуположната и става с отваряща се нагоре горна част и настрани долна което е перфекно според мен, при желания мисля че нама да е проблем да се преправи.....Първоначално публикуван от YaroГотово, готово..
Та, за вратите?..
Дефакто на падащите плюса им е, че можеш да товариш по-дълги предмети. Което е плюс наистина пред къса база джип с цяла врата. Но падаща vs. цяла врата на дълга база -> твърдо съм за второто.
no signature no problems
Коментар
-
Това, е идея!Първоначално публикуван от fanaticЯро, между другото виждал съм преправен Нисан като твоя и на Андрей с външни панти хванати за страничната греда (като на старото терано )и механизма на заключване се мести на срещуположната и става с отваряща се нагоре горна част и настрани долна което е перфекно според мен, при желания мисля че нама да е проблем да се преправи.....
Още повече, че планирам да сложа и резервната гума отзад.
Коментар
-
Според мен когато един ден си купя 'джип'(дано стане) не бих обръщал внимание на задната врата, но бих предпочел, ако е с къса база да е с долна падаща част и горна вдигаща се, а ако е с дълга ми се ще да е с една цяла с панти от дясно.Това е моето мнение.Може да сложите по едно синджирче от ляво и от дясно и така ще се застраховате от падане при рибите
о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
ИнтересноПървоначално публикуван от КирасирЭто очень простая история. Когда в 1993 году на УАЗе было принято решение делать внедорожник с комфортабельным кузовом, тогдашнее руководство заказало дизайн-проект в Центре Стиля ВАЗа. На ВАЗе работу поручили той же творческой группе, что делала "беременную антилопу" ВАЗ-2110. Опыта разработки внедорожников именно у этой группы не было никакого (равно как и опыта создания кузовов для рамных автомобилей). Вазовцы не стали долго ломать голову и слизали расположение двери с популярного тогда Mitsubishi Pajero, и дверь на УАЗ-3160 "Симбир" стала открываться направо. В результате, это решение сохранилось и на "Патриоте". Кстати, другая бригада дизайнеров, делавшая "Ниву- 2123" (которая стала Chevrolet Niva) дверь повесили правильно, налево. Между прочим, из приведенного ряда выпадает Isuzu Trooper - он хоть и японский автомобиль, но большая створка у него расположена слева, потому что машина изначально ориентировалась на американский рынок. А Toyota поступила еще лучше: они сделали на утилитарных версиях Landcruiser 80 дверь с двумя одинаковыми створками, чтоб никому не обидно былоПървоначално публикуван от V93Значи, ходим си по улиците и си гледаме: с отваряне наляво са G-класата, SUV-а на Рено RX4, Opel Monterey (Trooper) и Frontera. Надясно се отварят - Паджеро, ТЛК, Хонда CR-V, Suzuki Vitara, ЛР.Първоначално публикуван от alex_markovВъв интерес на истината колкото съм заблеян ако не го бях прочел по форумите така и нямаше да разбера че е "неправилно" отварянето
, за сега не ми пречи, но наистина е много странно ЗАЩО е направено така? Ако някой има наукоподобна идея по въпроса да сподели.
Какво е общото? Ами първите са от европейски страни с дясно движение, а вторите - от Япония и Англия.
Е, УАЗ-ът ми разваля теорията, ама то за руските неща това няма да е за сефте

, а кой е правил Хънтър-а че вратата му се отваря на ляво - правилната посока
Коментар
-
Ну, калитку на "Хантере" сочиняли уже на УАЗе. Тем более, что по "неправильной" пятой двери на 3160 только ленивый не проехался.Първоначално публикуван от alex_markovИнтересно
, а кой е правил Хънтър-а че вратата му се отваря на ляво - правилната посока
Андрей Судьбин ("Кирасир"), журнал Off Road DRIVE
Коментар
-
Нее, дверь удобней - особенно когда нужно что-то из глубины багажника достать. А раскладной столик с ножками и соответствующий стульчик и достать недолго. Ответственно говорю.Първоначално публикуван от СтефанА я ваще был против. У мя тож неправильная дверь, вот и всю жизнь мечтаю про борта. Шоб разпивал культурно и было где упасть как у людей.Андрей Судьбин ("Кирасир"), журнал Off Road DRIVE
Коментар
-
А защо за другаде вратата да е отврат? Наистина, не се сещам за недостатъци?..Първоначално публикуван от СтефанЗа градски живот борда хич не е хубав. Освен за возене на дивани и гардероби. А за другаде вратата е отврат.
Коментар
-
На отворена врата не можеш да караш, не можеш да я отвориш като потъваш. Не може да се отвори и като се опреш в нещо.
А борда е истинската масичка като спреш. Първо пиеш на нея като хората, после има под какво да паднеш като истинските хора! А не кат някъв пияница просто на земята.
С борд цялата работа става като пикап, уж е по-удобно.
Коментар
-
Не мога да карам, бързо, да. Но кога пък ти се налага да караш и с паднал борд (без случаите на пренос на извънгабаритен товар).Първоначално публикуван от СтефанНа отворена врата не можеш да караш, не можеш да я отвориш като потъваш. Не може да се отвори и като се опреш в нещо.
За потъването:
а) Ако говорим в истинския смисъл, няма да излизам отзад със сигурност (защо да губя време и въздух, като имам врата до лявото ми рамо
)
б) В преносен, ако съм в калта до там, че да ми е трудно да отворя вратата (в БГ май няма такива места), ще ми е трудно са отворя и борда..
При опирането пак не го виждам +. Ако съм опрял отзад в нещо, как ще отворя борда?
За масичката - факт, супер е!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар