Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ви харчи вашият 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Колко ви харчи вашия 4х4?

Джип Гранд Чироки 4,7 w8 212 kW или към 288 к.с. по талон след успешна газификация с мат'ряли "Бардолини" за 2 месеца изминати 5200 км. с 950 литра газ пропан бутан или средно 18,2л./100 км. Първоначално разхода беше 16-17/100, но нещо не достигаше газ при по-високи обороти на двг. и голямо натоварване и на 2 пъти сменяха разпръсквачи си по-големи и разхода се увеличи. Заредил съм за тези 5200 км. 63 л. бензин Освен това допълнително лапа около 1 л. бензин за 100 км., т.к. още има около 10 л. в резервоара. Така, че и бензина трябва да се добави в сметката.
    Карам го само извън града, със ск. 100-120км/ч., но спокойно без изцепки, на 2 пъти съм теглил платформа с АТВ-та.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от kpaliev Преглед на мнение
      Здравейте,

Карам Терано 2 с мотор 2.7 и ми дава разход 7.5 - 8 извън градско и 8-9 градско.
      знам че ниакои от вас ще се изсмеят ама един ДАП-аджия ми сподели вярната формула за нисък разход ( пробвано е на Форд Ескорт 1.8 дизел и на Тераното.

и той е:
      1 л - Двутактово масло се сипва в резервоара,
      5 л. бензин 95
      и до горе с нафта

Маслото смазва помпата
      бензина дига октана
      а нафтата всички знаем за какво ни е

За зимата е много подходяща тази смес.

П.П. Моля да ме извините ако вече е дискутирана тази мешаница на горива.
      Градско ми вдигна с климатика до 12 л/100
      а извън го подкарах с 120-140 с климатик и ми даде 9 л/100 км.

Абе важно се оказва колко ти е тежък кракът.
      VW Touareg R5 2005
      Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
      Ford Everest 2,5 2006
      Крис

Коментар

Първоначално публикуван от kpaliev Преглед на мнение
        Градско ми вдигна с климатика до 12 л/100
        а извън го подкарах с 120-140 с климатик и ми даде 9 л/100 км.

Абе важно се оказва колко ти е тежък кракът.
        Не може такъв по-голям разход да се дължи само на климатика. Ако е така ще запали ремъците.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

УАЗ 469 - 17/100 газ (градско) и 19:21/100(в гората). Джипят се използва основно за лов.

Коментар

Сузуки Гранд Витара 2008г. 2.0л. бензин ръчни скорости

Възможно най-икономично каране:
            Градско:10.5л/100км
            Извънградско: 8.2л/100км
            Магистрала (100-110км/ч): 8.5л/100км

Нормално стегнато каране без изтискване на мотора:
            Градско: 13л/100км
            Извънградско: 10.5л/100км
            Магистрала (130-140км/ч): 11л/100км

Ако натиснете яко педала на газта можете да видите на дисплея на моментния разход показания от сорта на:100л/100км!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не мога още да проумея как този мотор от два литра изгаря толкова много бензин. От всички коли които съм карал и притежавал тази джипка се доближава по разход на гориво единствено до един микробус Форд който притежавах в САЩ : Форд Еконолайн 4.2 6 цилиндров Автоматик. Също трябва да спомена че вече не карам Сузукито.

Коментар

Опел Фронтера Б КБ 2000 г. 2,2 DTI, за 1300 км. от Германия до България ( през Чехия и разбития път в Румъния ) при 100 до 120 км./ч. - реален разход между 7.3 и 7.4 л./100 км.! Заводски извънградско и дават 7.1 л.
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Не може такъв по-голям разход да се дължи само на климатика. Ако е така ще запали ремъците.
                Колега, оказа се че въздушният филтър е много заталачен с мърсотия. Смениь ги и сега очаквам да се върне в нормални граници
                VW Touareg R5 2005
                Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
                Ford Everest 2,5 2006
                Крис

Коментар

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
                  Jeep Cherokee 4.0l,производство 1999год.,автоматик,гуми BFG-AT-235/75/15,на извънградско с цел икономично каране до 100км/ч.~12л/100км.Градско-17л/100 и нагоре стига да искаш.Предстои газификация*вероятно*с AG-ZENIT и тогава ще видим..
                  Сега на газ/с*AG-ZENIT/ средно 18л/100км.Това обаче е с доста умерено каране при сменени капачка ,палец,свещи и кабели.Но днес се заточих на катализатора,който явно е набор на колата и ще изчезне в следващите няколко дни.
                  Последно редактирано от CarTest™; 14-07-09, 23:28.
                  Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                  Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнение
                    Сега на газ/с*AG-ZENIT/ средно 18л/100км.Това обаче е с доста умерено каране при сменени капачка ,палец,свещи и кабели.Но днес се заточих на катализатора,който явно е набор на колата и ще изчезне в следващите няколко дни.
                    Не знам какви са ти амбициите да паднеш на разход - мойта препоръка е да го обърнеш в пари на 100 км. И ако тогава не си доволен да правиш корекции. При мен с обикновнеа газова, се движа в момента на 12-14 лв/100 км газ междуградско. В града стигам зимно време и до 30 лв/100 ама при къси дистанции даже е малко в сравнение с дизелите.
                    Защото съпоставимо с цените на бензина съм се убедил, че финаново да караш голям мотор си е самоубийство...макар и с голям кеф.
                    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                      Не знам какви са ти амбициите да паднеш на разход - мойта препоръка е да го обърнеш в пари на 100 км. И ако тогава не си доволен да правиш корекции. При мен с обикновнеа газова, се движа в момента на 12-14 лв/100 км газ междуградско. В града стигам зимно време и до 30 лв/100 ама при къси дистанции даже е малко в сравнение с дизелите.
                      Защото съпоставимо с цените на бензина съм се убедил, че финаново да караш голям мотор си е самоубийство...макар и с голям кеф.
                      Съгласен съм напълно за паричната стойност,но по отношение на автомобила/джипа/ изпитвам истинско удоволствие когато е в перфектно състояние.Затова смених всичко по токовете,сега и от катализатора ако падне литър два още по добре.
                      Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                      Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Ленд Ровър Дискавъри 300 тди 98 г .
                        Градско около 12.Извинградско при потдържане на около 2000 оборота и 90 км в час 7,3 л .
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Колеги, от скоро съм собственик на KIA Sportage 2.0 бензин (8 клапана), '96 - какъв разход нормално трябва да очаквам от тази джипка ? Съжалявам, ако е писано в темата, но ми се стори малко дълга и реших да попитам Втори път заредих и ще си редактирам поста след 2-3 дни като ми светне лампата за горивото пак, за да споделя колко съм изминал в града, но засега ми се струва доста лаком (което ме навежда на мисълта за ламбда сонда ? ).

Коментар

Не искам да се смеете. Моят рекорд за макс. разход е 60л/100км. Постигнал съм го УАЗ по пътя от Сопот към х. Добрила натоварен с 700 кг. багаж. И аз не хванах вяра ама е истина
                            LZ1AID

Коментар

Land Rover Discovery 200 TDI - градско и в гората - между 12,5 и 13,5 л на 100 км. Извънградско - около 10,5-11 л. Обаче очаквам да падне малко, след като сменя ангренажния ремък и ролките, и направя реглаж на клапаните, ако е нужно.
                              Land Rover Discovery 200TDI

Коментар

Моят е опел фронтера 2.5 тдс градско 13, до 15 изван града 10 ,по черен път около 16 до 20 на 100.
                                Land rover 2.5 tdi
                                0884035413

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X