Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ви харчи вашият 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Колко ви харчи вашия 4х4?

Първоначално публикуван от rado 81 Преглед на мнение
    имах 2 фронтери едната ч продадох,фронтера спорт с ,2.0и каса база изванградко около 8 бензин,газ 9 на 100км,градско 10 бензин,11 газ. офф роуд 12-13 бензин
    другата си ч имам осхте тя е фронтера спорт с апач-изванградко 9 на 100 бензин,градско 11-12 на 100 а офф роуд кам 14-15.аз не вийдам голчма разлика между двете фронтери но апача е с по голям резарвоар,по голчм разход и видимо е по мощна от спорт с.просто не знам каде е разликата в моторите ли или в трансмисичта.
    а ся го преведи на български
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
      а ся го преведи на български
      Да колега ще трябва да се преведе за да може да разберем за какво иде реч....
      Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
      КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

имах 2 фронтери едната я продадох,фронтера спорт це ,2.0и къса база извънградско около 8 бензин,газ 9 на 100км,градско 10 бензин,11 газ. офф роуд 12-13 бензин
        другата си я имам още тя е фронтера спорт це апах-извънградско 9 на 100 бензин,градско 11-12 на 100 а офф роуд към 14-15.аз не виждам голяма разлика между двете фронтери но апаха е с по-голям резервоар,по-голям разход и видимо е по-мощна от спорт це.просто не знам къде е разликата в моторите ли,или в трансмисията.

Така по-добре ли е? Иначе-да „правописа“ изумява. Предлагам сериозно,всеки нов член на форума първите два-три пъти да му се отварят правилата (самостоятелно и в отделен „window“) и докато поне не ги скролне от горе до долу,да не може да продължи работата с форума. Изглежда човека ползва фонетика. Нищо лошо,ама на фонетика сцх не се чете Ш, а
        Последно редактирано от Dino; 23-09-09, 20:08.
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Тлк lj70 2.4td ,извънградско 100-120kmh-9,5(пълно-пълно ,до капачка).
          Градско 10-11,5.

Коментар

Колега благодаря за редакцията,извинявам се отново за спама.Изван БГ сам и компютара ми няма кирилица на клавиатурата

Коментар

Колега благодаря за редакцията,извинявам се отново за спама.Изван БГ сам и компютара ми няма кирилица на клавиатурата
              Моля,за нищо. В АБВ като напишеш с латински букви има опция да го направи с кирилица и верен правопис. Когато съм компютър без кирилизатор ползвам този метод. По-бавно е ,но е правилно и разбираемо.
              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от KOSER Преглед на мнение
                Suzuki Samurai - 1000 кб. 1984г. при скорост около- 80км/ч.
                - извънградско- 6,5л.
                - градско- 8,00л.
                - средно- 7,2л.
                Първоначално публикуван от ganani Преглед на мнение
                Suzuki sj 410 - 1000 кб. 1984г.
                бензин- извънградско-5,5л. газ-7,00 л
                бензин- градско- 7,00л. газ -8,5 л

Е колеги това верно ли? То на 80км/ч си е към 3000 и нагоре.
                Извънградско да даде 5.5л, то трябва да си е пълната инжекция или просто да е карано с 60. Кажете при кой карбураторджия ходите да го "бутне" и моя така. Сериозно питам! Може и на ЛС.

Също предложете и нещо, като ГазаРджия, за една диагностика.

П.п. Незнам дали сте от София...

При мен нещата са следните:
                SJ410(чист бензин) - 9-10/100км., как искай го карай - все си е толкова! Не мърда!

SJ413 - Газ 13-14/100. Зорлем идва за 1.3 моторче.
                Бензин - нИ работи. (няма го прозния ход)

Карбураторджия и Газаджия, молим... Бирата и скара от мен.
                Последно редактирано от Вико; 24-09-09, 15:23.

Коментар

Чета и не вярвам на Ушите си!
                  Те повечето ваши 4х4 много икономични бре...
                  Извинете ме за спама, ама не се сдържах. Не желая да копвам тука цитати те Ви за безумно икономични джипки, но Ви предлагам да се организира състезание за най-икономичен 4х4. Едно време по Тошово СБА организираха такова, но за всякакви автомобили, като ако имате желание в отделна тема ще понапиша за правилата на тогавашното състезание.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Maй в моята категория съм най-икономичен. Килограмова,де. В категория до 1900 кг празно тегло победител съм аз. Скромно,а???

- среден разход (БК) за последните ~900км. Разлика с реалния разход->0.1л по-малко отчита.

Съжалявам за лошото качество,но е снимано с телефон,а и слънцето светеше отсреща. Показания 5.2l/100km. Борд.компютъра е доста точен. Това е среден разход за последните 128км при скорст 90км/ч с круиз контрол.

Последно редактирано от Dino; 24-09-09, 20:37.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Чета и не вярвам на Ушите си!
                      Те повечето ваши 4х4 много икономични бре...
                      Извинете ме за спама, ама не се сдържах. Не желая да копвам тука цитати те Ви за безумно икономични джипки, но Ви предлагам да се организира състезание за най-икономичен 4х4. Едно време по Тошово СБА организираха такова, но за всякакви автомобили, като ако имате желание в отделна тема ще понапиша за правилата на тогавашното състезание.
                      И колегата Dino отново грабва 1 ва награда:5.2...добър разход.Навремето имах дизелова Вектра 17D,харчеше 6/100Пък аз си мислех че е икономична...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                        И колегата Dino отново грабва 1 ва награда:
                        5.2...добър разход.Навремето имах дизелова Вектра 17D,харчеше 6/100Пък аз си мислех че е икономична...

Ами наскоро пак четох за любимите ми HDi дизели на Пежо и световните рекорди на семейство Хелън с Пежо 308. 3.18л/100км смесен разход по време на нам си колко хилядното им пътешествие. Затова реших на връщане от Варна да карам максимално икономично и спокойно*. На извънградско поне 90% от времето с 80-90км/ч на круиз контрол. На магистралите,по които минавах, 140км/ч(пета скорост,3000 об.мин) пак с круиз контрол. Разликата,която круиз контрола дава от зададената скорост е около 5км/ч макс. Сега 100 човека ще крякнат,че на БК вярват само балъците,но е факт,че разхода на колата е 7 литра (лената с разхода в подписа),факт е ,че карам близо 1000км с около 55-65 литра дизел. Факт е,че и дори когато карам по-спортно разхода не се вдига над 8 литра(БК).

*Под спокойно имам предвид без много изпреварвания. Само големите и бавни (защото има и доста бързички) камьони изпреварвах.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Г-55 АМГ (500 к.с.)

Градско 22 - 25 л/100 км

Извънградско
                          магистрално - 22 - 25 л/100 км
                          обикновен път - 16 - 18 л/100 км

(при кротко каране)

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                            Ами наскоро пак четох за любимите ми HDi дизели на Пежо и световните рекорди на семейство Хелън с Пежо 308. 3.18л/100км смесен разход по време на нам си колко хилядното им пътешествие. Затова реших на връщане от Варна да карам максимално икономично и спокойно. На извънградско поне 90% с 80-90км/ч на круиз контрол. На магистралите,по които минавах, 140км/ч(пета скорост,3000 об.мин) пак с круиз контрол. Разликата,която круиз контрола дава от зададената скорост е около 5км/ч макс. Сега 100 човека ще крякнат,че на БК вярват само балъците,но е факт,че разхода на колата е 7 литра (лената с разхода в подписа),факт е ,че карам близо 1000км с около 55-65 литра дизел. Факт е,че и дори когато карам по-спортно разхода не се вдига над 8 литра(БК).
                            Ами завиждам благородно.И на моя ,,гардероб'' му дават 6.8л/100км при 90 км/ч(по каталог),ама до сега не съм го усетил...Но щом казваш(че и снимки като доказатество показваш),съгласявам се и почвам да спестявам за Санта се...
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                              Maй в моята категория съм най-икономичен. Килограмова,де. В категория до 1900 кг празно тегло победител съм аз. Скромно,а???

- среден разход (БК) за последните ~900км. Разлика с реалния разход->0.1л по-малко отчита.

Съжалявам за лошото качество,но е снимано с телефон,а и слънцето светеше отсреща. Показания 5.2l/100km. Борд.компютъра е доста точен. Това е среден разход за последните 128км при скорст 90км/ч със круиз контрол.

Веднъж като реших да карам икономично борд PC-то показваше 4,6/100, така че по показния на колата те бия
                              Иначе спрях да си следя разхода и ми е мноооого добре и благо

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение

Веднъж като реших да карам икономично борд PC-то показваше 4,6/100, така че по показния на колата те бия
                                Иначе спрях да си следя разхода и ми е мноооого добре и благо
                                Добре де,ще се задоволя и с второ място. Ей другите,ако имате по-добри резултати НЕ СИ ПРИЗНАВАЙТЕ. Имам лошия навик да НЕ правя снимки и после много ме е яд,но сега телефона беше под ръка и с празна памет и реших да снимам. Но все пак това е разход през Котленски проход и малко преди и след него. Около 128-130 км след зануляването на борд.компютъра направих снимката „5.2“ и си стоя така още 80-100км поне. Сега е 5.8л/100км.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X