аз пак неразбрах какъв джип ми препоръчвате за моята цел..
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
икономичния джип 4х4. Разход....
Свий
X
-
а ти какъв искаш - бърз или икономичен? Галопера е /сравнително/ икономичен, ама ти е бавен нали? /затова го продаваш/
Вземи си Теракан - върви до 180кмч и пак харчи толкова /10-12 на 100/...
Ако взимам Гранд Чероки, със сигурност не бих взел дизел...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
V93 от форума си купи миналата седмица, при това 2000 година...
Ако не го караш, защо не го дадеш за продаване в ИНДКОМЕРС... Хората с пари ходят там - даже НВ Симеон 2-ри...
моя харчи 11-12 до 13, свалял съм разхода и до 10...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от PopaleksoV... и още един въпрос за колко мога да го продам..? 2000 год.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от PopaleksoVнадявам се да е от 17 000 до 20 000 защото съм 1-ви собственик все пак.. а и имаше период да го карам само зимата 2-3 месеца..Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Обаче Волво ХС 90 НЕ Е ДЖИП! Който си го копува като такъв после много съжалява...Това е едно високо комби с вид на джип. То даже няма пълноценна 4Х4 трансмисия - само вискомуфта която позавърта задните колела ако предните почнат боксуват...Същата трансмисия е на една елементарна Вектра 4Х4...Това ли ти трябва? Съмнявам се...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
До: икономичния джип 4х4. Разход....
Първоначално публикуван от jey Преглед на мнениеколегата има такъв и му дава среден разход 16-18Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
До: икономичния джип 4х4. Разход....
Здравейте, относно разхода на 4Х4, мога да споделя само малко относно БМВ Х5. Имам такова от около една година и съм го покарал доста. Разхода е според карането, това е ясно на всички предполагам. Като кача детето и съпругата и като си карам спокойно - около 100 - 120, колата ми дава разход 9-10 литра. Ако със съм и се правя на състезател - 12. Говоря за извънградско - Благоевград - София. Пътя е натоварен и скорост повече от 100 може да се развие само на няколко места но за растояние не повече от 20 километра. Няколко пъти съм ходил и до Атина в Гърция и тогава пък ми дава разход 8,6 на компютър - среден разход Благоевград - Атина. Но пак казвам със скророст около 120 (заради детето). Никой не ми вярва че дава такъв разход, но на компютъра си пише - факт.
Предишния собственик не е имал разход под 13, няма значение градско или извънградско, ама той си е определено състезател и под 120 пък не кара никога, ако е възможно. Забравих да кажа че БМВ-то е 3,0 дизел, 218 коня.
Друг случай имам и Нисан Терано ІІ - 2,7 ТД. определено ми харчи около 10, ама не съм го засичал точно (пък и компютър няма). На включено и предно предаване също не съм имал възможност да го засека разхода. Колкото си има в резервоара обаче си ги харчи
. Ходих обаче веднъж до Охрид и съм карал с около 80 километра в час, защото не познавах пътя и не познавах македонските полицаи, та тогава го засякох и ми даде 8,5 разход. Направо не повярвах но беше факт, засекох го на пълен резервоар и до светване на лампата и пак допълване до горе.
Колкото до части за Нисана не съм плащал кой знае какви цени - смяна на почти цяла предница, тампони, накрайници, амове и други такива - до 1000 лева с труд.
За БМВ-то не мога да кажа защото не съм сменявал още нищо пък и колата е много пазена. Предишния собственик знам че е сменявал лагери на главините - 300 лева с труд.
Хубавото на БМВ-то е че можеш да караш като пенсионер -да се возиш както казва един приятел а не да караш, пък ако ти се наложи става един направо спортен автомобил. На завоите е като лека коле не като висок джип, явно центъра на тежеста е доста ниско пък и гумите са около 315. Гъзарията си е отделно, тя мене не ме вълнува толкова колкото есктрите в него.
Дано съм бил полезен с инфото.Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар