Обява

Свий
Няма добавени обяви.

икономичния джип 4х4. Разход....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Според мен е нормално на Рекстън с летни гуми на Витоша и водача да е като лете на Витошка , а някой като жена ми с Клиото (само с две зимни гуми) си кара цяла зима . Даже веднъж ми се обажда да пита как се слагат вериги , и ги сложила...

Коментар

Не знам за Рекстъна, ето вижте какво прави един по думите на всички "паркетник":http://htftp.offroad-bulgaria.com/As...ture%20122.asf
      Клипчето е от разходката из Плана вчера, мисля че ако попитате кой да е от участниците ще каже много интересни отзиви за поведението му.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

пропуснах: след известно време буксуване, на Рекстъна нещо му "изтропало" и останал само на заден мост

ходил съм на Пампорово с тия гуми
        и забуксувах само веднъж на рохкав полуотъпкан сняг и сериозен баир, и то само защото спрях да мине един скиор
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Въпроса не е кой джип кво може, нито семинар по казуистика. И не бързайте да се хвалите кой пО го мързи да си смени гумите с адекватни, че аз кво мога да разкажа ... Прочее, вземи сложи на жена си 4 еднакви, че с различните ще я хвърли някъде, няма и да разбере кво е станало.
          Въпроса е за експлоатационните разходи на старите, но още с вид таралясници.

Коментар

Абсолютно съм съгласен със Стефан, има коли с евтини "сравнително" консумативи и ремонт, а има такива ....олеле!
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

човека питаше за Рекстън, затова му давам "прясна" информация...

Много ми е интересно кои са "евтини" и кои "скъпи" за поддръжка и на каква база са класифицирани:
              - цени на частите
              - цени на горивото
              - общи разходи за година или за N-километра пробег?
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не е 4х4 ама от примера ми чак ме боли я се опитай да поддържаш Ситроен ХМ 2.5 TD да видиш какво е. Защо ми размазаха хубавото Пасатче.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
                  Не е 4х4 ама от примера ми чак ме боли я се опитай да поддържаш Ситроен ХМ 2.5 TD да видиш какво е. Защо ми размазаха хубавото Пасатче.
                  offtopick
                  имах Ситроен Виза преди мноооого години, купих го за 1000$ "инвестирах" >3000$ (без консумативите само части и труд) и накрая се принудих да го подаря, за да се оттърва, а маистора - съсед като го видя първият път, със Широка усмивка сподели "Оооооо, ти ще ме храниш дълги години..."

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                    offtopick
                    имах Ситроен Виза преди мноооого години, купих го за 1000$ "инвестирах" >3000$ (без консумативите само части и труд) и накрая се принудих да го подаря, за да се оттърва, а маистора - съсед като го видя първият път, със Широка усмивка сподели "Оооооо, ти ще ме храниш дълги години..."
                    наистина оф-топик знам един готин виц-действителен случай за Ситроен... А че за Ситроен Виза не е възможно да се купят части за 3000 долара е ясно на всеки... той целия струва 300-500$, но нали някой трябва да храни и майсторите...

то и аз като си купих ТЛК-то и ми обявиха 5500лв за турбо в ТМ Ауто но като трезвомислещ човек избягах от магазина без да се обръщам и след два-три дни обикаляне си намерих за 600$ /също чисто ново/...

Коментар

Дааа вярно си е XM е кола за ценители не за ползватели, а в България има малко хора които да могат да ги поправят както трябва.
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                        ... А че за Ситроен Виза не е възможно да се купят части за 3000 долара е ясно на всеки...
                        Трябва да ме запознаеш с "Всеки", да ми обясни защото аз си ги дадох тези парички, не за една част и не за един ден, но с времето - 2-3 години експлуатация.
                        Наистина цялата предница - носачи и разни други дреболий ми струваше само 200, но вече не помня (все пак аз го карах през далечните 199х години) какво не му бях сменил (и колко пъти) и все имаше още и още и Още И ОЩЕ...
                        П.С. Сещам се за два двигателя и други "дреболий" по него

Коментар

Икономичния Джип 4х4.
                          Самата тема е относителна.

1. Има ли икономичен Джип. Да или Не.
                          На този въпрос всеки ще похвали своята кола.
                          Примерно - УАЗ- ремонтопригоден.
                          - KIA - закупен на не много висока цена.

и т.н.

- Познавам много хора притежаващи коли ("Jeep") 4 х 4, като някои от тях са си закупили автомобил с дизелов двигател и изминават на година по 2000 км. Преди да си го купят са гледали колко харчи на сто и разбира се са закупили с най низкия разход.
                          - Други си купуват автомобил 4 х 4 за да могат да се качат на тротоар, и не се замислят колко пари са похарчили и дали е било необходимо.
                          - Има и хора,които си купуват автомобил 4 х 4, с цел да създадат сигурност за себе си и семейството.
                          - А също и любители на темата 4 х 4.

Та последните мисля ,че сме обиденени в този форум.

И сега вече по темата: Икономичен 4 х 4 това е хипотеза.
                          А както знаем хипотезата не може да бъде закон или теорема.
                          Т.е. Някой пуска хипотезата че марката " ............ " е най икономична и решава, че може да бъде стожер в определянето на
                          определен възглед.

А всяка хипотеза може да бъде повалена.
                          Т.е. на пръв поглед много икономичен 4 х 4 / по първоначални показатели / може да се окаже и не такъв.
                          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Абе напълно подкрепям Стефан ... КОгато имаш 35-45 000 лева да си купиш джип втора ръка значи нетрябва да те късае разхода или по точно разликата в разхода с която ще спестиш 2000 лева в целия му живот на ползване! + това незнам кой джип над 20 000 лева и особено "suv" има евтина потдръжка...
                            Това за киа сорентото небеше много правилно ... паркетник и така натам! Аз знам една при хотел витуша на учител от техническия ако е той несе самнявам, че кола със предно е по проходима! Той незнае от каде се отваря капака... аз със жигула ще мина там където той не е и мечтал да стигне...
                            Тва един джип да е по-проходим от друг е много относително нещо... данекажа тъпо за сравнение! Виждал съм как витара я истегли едно ауди куатро без никъкви проблеми, но тва незначи, че тя е "калпав" джип! Има ли вътре 4Н в купето и неможе да мине там където друг с 4Н минава (с еднакви гуми) значи или пилота е много "калпав" или единия джип просто е по-нисък и лежи на корем! В случая с аудито и витарата гумите на витарата бяха за мъгла...
                            4ао
                            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

дини по въпроса за разхода:моя джип като го купих струваше горе-долу толкова.не съм ги изгладувал тези пари нито съм ги събирал цял живот,но само като погледна бензиновия му аналог и разликата е 10 литра на сто километра.еми при 1500 км на месец(което не е голям пробег)2000 лева разлика се получава осмия месец.с тези пари всеки може да прави каквото си поиска без значение на дохода.ако прецени,че му е приятно да дава по 700 на месец ще ги дава, но не е функция на доходите му.стига с това клеймо, че изкарваш ли пари значи трябва да купиш от всичко и по много.
                              В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

ами все пак и ние неядем доматите с колците... Давам личен пример от собствения си живот - поради това, че бензина ми беше бая нагорно "подарих" нисана на брат ми! Той го кара и му сипва горивото! Всеки ден ходи до работа с него и се връща или по-точно всеки ден минава по едно 40км! Сипва му бензин и никога неправи дума за икономия защото кара нисан 200sx и както самия той казва ако искам да права икономия ще хода с рейса! Все пак неможе едновременнно да си "гъзар" и да нестъпваш на бензиностанцията, или може ако си депутат и народа ти сипва горивото
                                Сега съгласен съм, че 35 000 лева неса много, но не и за българския стандарт на живот! Все пак в София се "взимат" по-солидни заплати, но ако заговорим за провинцията съвсем не е така! И при всичката тая мизерия немога да се замислям дори за миг за такъв с БМВ джип и да го съжалявам, че му гори много!
                                Принципно аз съм човек, който небих дал повече от 10 000 15 000 лева за кола (дори да ги имам) при положение, че виждам как един "пансион" деца гладуват в мизерия и студ може би и затова и нямам "нищо"
                                И все пак целта оправдава средствата!
                                4ао
                                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X