Обява

Свий
Няма добавени обяви.

икономичния джип 4х4. Разход....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• икономичния джип 4х4. Разход....

Интересуваме какъв е разхода на jeep grand cherokee 3.1 тди след 2000 год. в града и извън града. Искам да си взема нещо хубаво и икономично до колкото може. Говоря за дълга база но не малък джип като бмв х3 или rav4. Джипа не ми трябва за Offroad [imam lada Niva 1.7]. Чудясе за какво да сменя стария Hyndai Galloper 2.5 тди (и на каква цена мога да го продам). Сега гледам x5, SsangYang Rexton, Kia sorento koлко харчат те. Х5-цата ми се струва доста скапичка не ми е по джоб.

Какав съвет ще ми дадете...?

Черокито харчи 11-12 градско и 9-10 извънгадско.
    IvoVarbanov.bg

Коментар

)) А ти мислиш ли че някой сериозно се интересува от това, когато става дума за кола от такъв клас?
      Мда. Макар че съм виждал ... 300 S, двувратка, екстри като в кино за Джеймс Бонд ... И битова газова бутилка в багажника. За по-евтино.
      Ако това ти е проблема, тая кола просто не е за тебе.

Коментар

това е най - лошия двигател някога слаган на чероки, забрави за него
        drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
          )) А ти мислиш ли че някой сериозно се интересува от това, когато става дума за кола от такъв клас?...
          Коато говорим за джип за всеки ден, и не за die-hard офроуд машина, всеки се интересува от разхода! Иначе дизелите нямаше да са толкова търсени..

Коментар

Ъхъ. Само че в представителния клас автомобили това не може да е интереса. Иначе нещо е много-много сбъркано ...
            Прощавайте, да имате некви по-евтини диамантени колиета?
            Мъжки, бе на тоа ролс да му туриме нешго газ, а, нешто метан?
            Още примери?
            Тикото гори малко. Другите - колкото трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
              Ъхъ. Само че в представителния клас автомобили това не може да е интереса...
              На кое в случая му викаш представителен клас, бе Стефане?? Човека се интересува от джип, който едва ли е повече от 35.000лв. Това е цената на една нова Астра (примерно). И за какво викаш да си прави сметка на разхода? Евала! ..

Тук никой не говори за ТЛК 120 или Мерцедеса с газовата, за който все разправяш..

Коментар

принципно американска кола от този малък за тях клас с добър дизел няма, защото двигателите са европейски и буквално са насадени на американската кола. типичен пример за това е въпросното гранд чероки, двигателя е VM италянски, живее по около 30000км. друг пример за това е 2.7 дизел на мерцедес, който също слагат на гранд чероки, по неясни причини разхода му е доста голям а колата не върви. не се занимавайте с такива неща, ако ви трябва американска кола търсете такава с американски двигател
                drive alive

Коментар

Ми за кво Х-5 ставаше дума? И за кви шосета? Когато е само за фасон, на тая работа и казват представителен клас.

Коментар

ама те Х5 и разните хюндай и други боклуци не са в един клас, поне като цени, щото БМВто е 2 или 3 пъти по - скъпо

той човека просто незнае какво иска
                    drive alive

Коментар

go go go е прав, американците нямат дизел от този клас. Ако ще си купуваш американец, нека да е 4.0 или 5.2 (4.7според годината).
                      Моя е 5.2 и не съжалявам никак. Ако исках дизелов джип, нямаше да си купувам Гранд а Паджеро например. Но понеже твърдо исках Гранд, беше ясно че ще е бензинов. Просто пробвай, покарай един дизелов и един бензинов осмак и мисля че няма да помислиш за дизеловия повече.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                        ... Просто пробвай, покарай един дизелов и един бензинов осмак и мисля че няма да помислиш за дизеловия повече.
                        като посетиш 2 пъти бензиностанцията на път от София за Варна, може пак да се сетиш за дизела... /не задължително Гранд Чероки/
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

а за Rexton какво ще кажете? заслужава ли си? Интересуваме джип от 35 000 до 45 000лв и никои да не ми казва че разхода не е важен защото бърка на дълбока в джоба. Поне на българина това му е болното. Туко-виж дизела станал след 2 месеца 3.50лв..... Искам като трагна на море да не се стряскам че само за джипа трябва да дам 600 лв..

Коментар

Засадата е в това, че такава кола иска такива масла, такива части, и такъв сервиз. А не ПешО с чуко и шепа ръждясали гайки в задния двор. Иначе рухва веднага. Така горивата излизат мизерна част от адекватното и владеене.
                            Забрави легендата "западните коли са здрави, никога не се чупят и са евтини за поддръжка". Просто не е вярно. Кола, която излиза от магазина за 100 000 долара, пък някой я продава за 30 000 лева вече е почти ... Някой от любителите на нежни мнения да попълни нужното, че да не излезе че само аз съм екстремист. Това са веднага поне 5 хиляди отгоре, ако искаш да ти е мирна главата поне някое време.
                            Корейските джипове са куп тенекия по рождение. Останалите ги докарват до там собствениците им.

Коментар

това за маслата, Стефане, е пълен bullshit
                              какви масла изискват, дето са толкова скъпи??? Маслото се сменя на 7 или 10 хиляди км... за 2.5 мотор е типично 6 литра по 10-12лв/л, хайде от най-скъпото да сложиш по 20лв/л /макар да не променя кой-знае какво/ една смяна ти е 130лв с филтъра делено на 10000км = 1,3ст./км

Ако приемем, че дизела харчи типично 12/100, а бензиновия 15/100, разликата от 3/100 /абстрахираме се от евентуалната разлика в цената на Н95 и ДГ/ е таман 5ст/км За 20 000км идват 1000лв... двойно на това става разликата ако дизела гори 11, а бензина 17...
                              За поведението на Рекстъна на сняг/лед вчера чух доста лоши неща... Не успял да излезе от паркинга пред хотелче на Витоша, а хорицата с леките коли около него излезли съвсем нормално... Дори и с летни гуми /с такива е бил/ би трябвало да е на един порядък по-добър от лека кола с предно и зимни гуми... Не съм бил там, но за верността на инфото гарантирам...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X