Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо всеки дизелов двигател пропушва при форсиране?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо всеки дизелов двигател пропушва при форсиране?

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
    Не е точно така виждал съм поне два Туарега пушещи на 4-та () предавка по баира за МВР-болница (стартова позиция - светофара на по-долното кръстовище).
    Ама яко пушещи имам предвид
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

...а бе незнам, както казва един колега-дизел ли си е пуши си...
      Имах ван TDII 1998 модел, имам и сега 2003 г. модел, пак от същия клас ван и да Ви кажа пропушват си и двата-единия е на 200 000 км, другия на 150 000 км. И двата си имат всички екстри, вкл. и филтри за твърди частици, и едни др. филтри след тях за еко зони и т.н. и пак си пропушват, имат си и ограничители под педалите, заводски. Редовно профилактирани са да речем, не са изоставяни, постоянно са си в движение и т.н. Пушат си доста по вече от бензиновия ми ...Алеко например...
      [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Много е важно и горивото ,като тръгна за Германия до там половината задна задна броня откъм ауспуха е черна ,ако измия колата там и тръгна на сам почти нищо не се вижда да е почерняло май има разлика в горивата.
        0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Вижте на "димен режим" на дизела. Възможно най-опасния. Причината е или лошо гориво, или лоша центровка на помпата.

Коментар

Всичко което казахте до тук за двигателите е вярно,ами за нафтата ни?На скоро бях в арабските емирства,дизелът им не мирише,няма и сажди,нито пушек даже на старите им гемии от аусписите миризмата е съвсем различна.

Коментар

До: Защо всеки дизелов двигател пропушри форсиране?ва п

Всичке дизели пропушват особено шестаците ,когато се форсират по старите мотори където няма електроника на помпата при рязко подаване на газта влиза много гориво и за това пропушват повечко.

Коментар

До: Защо всеки дизелов двигател пропушри форсиране?ва п

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                Всичке дизели пропушват особено шестаците ,когато се форсират по старите мотори където няма електроника на помпата при рязко подаване на газта влиза много гориво и за това пропушват повечко.
                Защо ли моят шестак не пропушва,както и да го настъпвам???... а и ни една електроника немам.....,нема разлика,ни студен ни топъл двигател.
                ландкруизер 80-ка

прав е колегата по-горе: много зависи от дизеловото гориво,а то като всичко останало в България е мътна бозицааа.....
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

над средни обороти е нормално да изпуши леко всеки дизел ако що годе е здрав без значение нов стар модел и тогава се включва газ коректор които вкарва изгорелите газове обратно в двигателя да доизгорят ако изобщо не изпуши е недостиг на гориво трябва да се врътне едно болче на гнп то иначе колата е тромава ако много изпушва черен дим е прекалено много горивото ако пуши бял дим е центровка ако има съпровод с нехарактерен шум кофти работа

Коментар

Първоначално публикуван от plmen Преглед на мнение
                    над средни обороти е нормално да изпуши леко всеки дизел ако що годе е здрав без значение нов стар модел и тогава се включва газ коректор които вкарва изгорелите газове обратно в двигателя да доизгорят ако изобщо не изпуши е недостиг на гориво трябва да се врътне едно болче на гнп то иначе колата е тромава ако много изпушва черен дим е прекалено много горивото ако пуши бял дим е центровка ако има съпровод с нехарактерен шум кофти работа
                    Задачата на "газ коректора" съвсем не е тая. Системата се нарича EGR, и се прави заради екологични изисквания, а не заради някакво подобрение на работата на двигателя. Да, в някои режими намалява дименето, но това с цената на нещо друго. А намалява и други неща, освен дименето.

Другото - без коментар. Просто различните двигатели се държат различно, всеки с особеностите си. И бял, и черен дим могат да се получат от гадна центрова, или от зле регулирана помпа. Непушещ изобщо дизел значи че изгаря добре всичко, което си му подал като гориво, ни повече, ни по-малко. Дали непушещ дизел може да се понадуе малко, за да му се вдигне мощността и пъргавината, е друг въпрос. Но доста двигатели си излизат от фабриката непушещи.

Всеки, занимаващ се с чип тунинг ще ви каже че на турбодизелите от тунинга има най-голям ефект. Точно заради това, че фабрично излизат спънати, главно заради еко норми.

В по-новите системи се цели по-добро управление на горивния процес, затова и работят по-тихо, по-мощни са, и са по-екологични. Но и често са по-тромави и развъртат "мазно", точно защото компютъра държи всичко под контрол и на позволява да се влиза в режими, при които се получава димене. Но всичко това е до някъде. Защото от една граница нататък, ползите започват да отстъпват на недостатъците.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Темата добре е зададена , но някои хора твърдят, че джиповете им не пропушват.Не говорим за дизел евро 4 и по- нови ,а за старите за които пишем.Този дизел ,който не пропушва аз да му натисна педала та да видим!

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                        Темата добре е зададена , но някои хора твърдят, че джиповете им не пропушват.Не говорим за дизел евро 4 и по- нови ,а за старите за които пишем.Този дизел ,който не пропушва аз да му натисна педала та да видим!
                        И аз малко да се фукна, моя Рънър 3.0ТД(не знам дали има ЕВРО), ако не издевателствам над него, не можеш да разбереш, че е дизел .
                        Паля на минуси, минават около 10-15 сек., след което си слагаш носа на аспуха и не можеш да разбереш, че работи, като изключим липсата на кислород и от там и затруднено дишане, по нищо друго не се разбира, че колата работи . Който си е сложил носа на аспуха изпада във възторг от миризмата .
                        Не знам дали се фукам, но съм пленен от работата на този двигател .
                        Представям си, ако му сипя "истинска" нафта, сигурно ще мирише на "виолетки" .

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                          Който си е сложил носа на аспуха изпада във възторг от миризмата .
                          Не знам дали се фукам, но съм пленен от работата на този двигател .
                          .
                          На странни места си завирате носовете вие. Внимавайте все пак докато се любувате, някой да не забели очите. Хич друго да няма, от въглеродния двуокис може да стане.

А наистина по миризмата може да се узнае доста за работата на двигателя. В идеалния случай се долавя миризма на азотна киселина - азотни окиси, които говорят за висока температура при горенето в цилиндъра и високо КПД. Предимно при новите комън рейли. Обаче пък това не се харесва на еколозите...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            На странни места си завирате носовете вие. Внимавайте все пак докато се любувате, някой да не забели очите. Хич друго да няма, от въглеродния двуокис може да стане.

А наистина по миризмата може да се узнае доста за работата на двигателя. В идеалния случай се долавя миризма на азотна киселина - азотни окиси, които говорят за висока температура при горенето в цилиндъра и високо КПД. Предимно при новите комън рейли. Обаче пък това не се харесва на еколозите...
                            От дизел не можеш да се отровиш - доказано. Азотната киселина е гадно нещо, но алтернативите са по-гадни, затова напоследък еколозите омекнаха за нея. Затова и се усеща само на по-нови коли.

Коментар

Ами и при мен пропушва ако намлатим пълна газ на ниски обороти,докато не е включило турбото,после изчиства!!Ако подавам по-плавно -не пуши или поне не толкова!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

При мен пуши докато е студен
                                Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
                                Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
                                Mercedes Benz ML55 AMG
                                Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X