Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо всеки дизелов двигател пропушва при форсиране?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо всеки дизелов двигател пропушва при форсиране?

Мда, а някои и без газ си пушат.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО !!!
      Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Колко и да пуши дизелът си е дизел това е наи голямата екстра на джипките тяе под предният капак
        0885 297985,мтел-Радо
        0876 556870,виваком като домашен

Коментар

В същност това не е ли в рамкит ена нормалното все пак стази разлика, че пушекът от дизеловия двигател, ако всичко е наред трябва да е черен (това го научих по повод възмущението си от излизащ черен пушек на дизел кола) , а ако е беличък на автодоктор

Коментар

Въпросът на колегата беше в екологичен аспект. Чернилката от ауспуха е видимият замърсител, този, който прави приятната сиво-черна мъгла над София в тихо време. Интересното е, че в открит рудник например при тихо време става същият облак и се стига понякога до спиране на работата поради него, докато не си спомням да е затваряна столицата по същата причина, което пък говори за издържливостта на столичани.
            Много актуално предвид цените е например, че и всяко изпушване на черно отзад означава загуба на нафта, която е станала на сажди вместо на механична енергия. Основен виновник пак е педал (този на газта) и най-вече кракът върху него. Колкото по-индиректна е връзката между крака върху педала и дозиращата система, толкова по-малко е пушекът, замърсяването и загубата на гориво. Примерите са дадени по-горе с новите комън-рейли и старите дизели с жило до ГНП-то. Ти може да скачаш върху педала, но компът преценява колко гориво и на колко порции да впръсне за да няма загуби и дим. Докато при по-старите дизели се разчита на интелекта на водача, което си е загубена кауза особено у нас.

Коментар

Много актуално предвид цените е например, че и всяко изпушване на черно отзад означава загуба на нафта, която е станала на сажди вместо на механична енергия. Основен виновник пак е педал (този на газта) и най-вече кракът върху него. Колкото по-индиректна е връзката между крака върху педала и дозиращата система, толкова по-малко е пушекът, замърсяването и загубата на гориво. Примерите са дадени по-горе с новите комън-рейли и старите дизели с жило до ГНП-то. Ти може да скачаш върху педала, но компът преценява колко гориво и на колко порции да впръсне за да няма загуби и дим. Докато при по-старите дизели се разчита на интелекта на водача, което си е загубена кауза особено у нас.
              Хаха,,,новите''HDI,комън рейли на парашутките като ги гледам,то парашуткаджиите трябва да са с оловни джапанки....Не е до нов-стар дизел,а как се настъпва...Ама то пък откъде у парашуткаджията интеУект...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Така е. Колкото по-стар е двигателя е толкова по-амортизиран и несъвършен. Старите дизели нямат обратна връзка за това какво става при горенето - т.е. липсват ламбда-сонди, дебитомер, температурни датчици, филтъра за твърди частици DPF (FAP), оксидационния катализатор. Впръскването не става на порции както при Common Rail-а от последно поколение, а и налягането е твърде ниско - до 200 atm в общия случай.

Отделно като вземем занемарената поддръжка - колко от собственниците сменят разпръсквачи например? Често може да се забележи някоя прекъсваща кола, бълваща бял пушек, поради невъзможност горивото да изгори.

При старите Камази, Мазове и т.н. още от младежките им години ги съпътсва миризмата на изгоряла нафта.

Коментар

КОлеги и аз карам дизел и ще ви споделя и моите наблюдения
                  При мен ако съм на първа и и съм около 1500-2000 оборота
                  и реша да смачкам газта , естественно турбината се включва и пропувно и то яко
                  но на 2.3.4.5 иако ускоряване пушека почти изчезва, даже на 4 и 5та вече няма никакъв пушек
                  Но много зависи и от горивото , сега съм заредил нещо , не казвам нафта , защото не съм сигорен дали е такова ,но пуши яко
                  а като зареждах от екопетролиум ,май тъй се каваха , просто почти никакъв пушек
                  Нашенските химици , са ненадминати ,ако се обединят всички награди в тази сфера ще оберем
                  "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                    КОлеги и аз карам дизел и ще ви споделя и моите наблюдения
                    При мен ако съм на първа и и съм около 1500-2000 оборота
                    и реша да смачкам газта , естественно турбината се включва и пропувно и то яко
                    но на 2.3.4.5 иако ускоряване пушека почти изчезва, даже на 4 и 5та вече няма никакъв пушек
                    Но много зависи и от горивото , сега съм заредил нещо , не казвам нафта , защото не съм сигорен дали е такова ,но пуши яко
                    а като зареждах от екопетролиум ,май тъй се каваха , просто почти никакъв пушек
                    Нашенските химици , са ненадминати ,ако се обединят всички награди в тази сфера ще оберем
                    Нормално. На високите предавки се движиш бързо и не можеш да видиш пушека, който се размива в повече въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Нормално. На високите предавки се движиш бързо и не можеш да видиш пушека, който се размива в повече въздух.
                      Не е точно така виждал съм поне два Туарега пушещи на 4-та () предавка по баира за МВР-болница (стартова позиция - светофара на по-долното кръстовище).
                      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                      LZ1EMS

Коментар

А днес ми направи впечатление ,,дизеляк" който си пушеше видимо в позиция - спрял на кръстовище Оборотите си бяха 800-900 на свободна предавка... Явно има разлика от кола до кола...
                        LZ1EMS

Коментар

Значи при мен пуши докато турбото не напомпа достатъчно въздух. После няма чернилка. Тоест, колкото ти е по-голям турбо лаг-а, толкова по-дълго ще пуши като настъпиш рязко газта.

П.П.

Паджеровода го написал достатъчно ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                            Не е точно така виждал съм поне два Туарега пушещи на 4-та () предавка по баира за МВР-болница (стартова позиция - светофара на по-долното кръстовище).
                            Човекът може би има предвид да види пушек в огледалото.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                              Значи при мен пуши докато турбото не напомпа достатъчно въздух. После няма чернилка. Тоест, колкото ти е по-голям турбо лаг-а, толкова по-дълго ще пуши като настъпиш рязко газта.
                              А-ха... ясно.
                              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Човекът може би има предвид да види пушек в огледалото.
                                Хммм... вероятно това не съм го съобразил. На мен лично ми прави впечатление пушека на стоящите пред и в страни от мен - той ме притесни и накара да се загледам в моята кола (като страничен наблюдател).
                                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X