Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pinzgauer, Unimog, Буханка... 4х4 за къмпиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Той и Унимога е нещо такова.
    Станцията не тежи, агрегата също. Той е просто динамо, върти го двигателя през КОМ, от раздатката. За УАЗа има същото. Вместо генератор можеш да сложиш например маслена помпа и да играеш снегорин, метла, кабинков лифт ...) Квото се сетиш.
    Подозирам обаче че наистина празен е много склонен към преобръщане през муцуната. Не съм го разглеждал подробно, обаче компоновката му прилича на ЛуАЗовската. Особена развесовка ...

Коментар

абе по морето съм виждал такива места ама за планината сме доста далече наистина. Ама то и за целта си има варели и агрегати дето могат да свършат цялата работа, но нещата ще отидат финансово толкова далечко, че шератон ще изглежда като приют за бедни
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

и щетрябва актрос
        drive alive

Коментар

офф аз и в аутодатата съзирам бензинови, но...
          За рамата от бъгито... нищо неправим, или по точно закарахме я на песъкоструика, минизираха я и сега седи на картинг пистата и чака ред!
          Може би и тя ще е една от въздушните кули които сме започвали, но всичко е свързано с финансии и време пък при наз направо го няма нито едното нито другото! Знаеш как е ...
          Стремежа на повечето българи вече е правенето на нещо от нищо и направо вече се специализирахме в тъзи област!
          Все пак важното е, че още несме загубили желанието да се борим и един ден дай Боже и да го видим да върви това бъги!
          4ао

Коментар

Човек който няма мечти и мъж на който не му се правят
            глупости е безвъвратно загубен.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

абе принципно тва е успокоението..., но като знаеш в нас какво е... има 1000 неща които са забатачени заради някви средства и като ги гледам всеки ден и се чуда кога ли ще ми писне и ще отиде всичко на вторични и КРАЙ! Ама когато се замисла, че каквото и да си купа, било кола или мотор все ще е "10-та" употреба и ще трябва да го преработвам стократно и се спирам
              4ао

Коментар

Няма да се плашиш
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

ти и ново да си купиш пак ще го преправяш

аз лично немога да се въздържам от такива действия /глупости/
                  drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                    има някакви бензинови наистина но те са от преди 80та год и за тях няма защо да говорим, те са твърде стари.

самоче аз немога да разбера смисъла на кемпъра, тук в българия. по света хората си ги купуват ги карат защото си имат къмпинги за тях. включват ги към ток вода и канал и си имат къща, като идат на почивка за 1 месец. тук унас такива места няма, така че къща на колела неможе да има. ако само за спането има палатки, хижи ......
                    идеята ми е да изчезна от града за 3-4 дена и на 4 часа пьт да няма кйорав човек.аз нетьрся дома6ен комфорт а просто топло легло и сигурен покрив над галавата.Ако закарам някоя мадама на планина тя не би вьзприела мизерните условия в хижите.Кенеф в кемпера не ми трябва храсти ма колкото искаш.баня сьщо неми трябва нали рекичката е на 2 крачки пьк и кои е умрял от тва че не се е кьпал 2-3 дена))бих дал пари за нащо което гори 20 30 кила бензин или нафта ама ако не е теи малко като буханката и изобщо как може тва нещо да лапне толкова ами това си е направо покьртително... аз доколкото четох форумите ГАЗ66 гори кьм 20 - 25 сигурно до кьм 30 на пресечен терен ама за буханка хммм... а и аз тьрся не6то което неизисква С катогория стога ми да има газов каотлон за кафето и супата и кьде да спя бидеики сигурен 4е няма да прокапе а Шератон... да варви подяволите мене мизерииката си ме кефи даите идея за нещо средно между буханка и немски камион

Коментар

През зимата газовите горелки не работят.
                      Разгледай сайта за буханките, знам че се зарежда бавно. В нея можеш да имаш и баня, и химически кенеф, и саморазгъваща се палатка на покрива. Понеже всички са и свикнали, отначало никой не я взема на сериозно. И дълбоко греши
                      А това с разхода го забрави. Колко и на кои 100 километра? Като буксуваш някъде пет часа за да се измъкнеш 100 метра, тоя бензин в кой разход ще го пишем? Това е несериозно. Има един джип клуб Лебедушки. За техните семейни разходки се иска возим запас литър/километър. Хората си пекат шишчета на такива места) Просто трилитровия мотор на УАЗа не може да изгори повече

Коментар

добре ама аз несьм наи дребничките люде и прав в буханка немога да стоя а тя е малка за идеята която имам.смятам да сложа надстроика от фибро стькло което се рзширява настрани и нагорес подвижни станични и горен панел и в тази идея на буханката не и стига дьлжина а при другите машини е даже малко в излишьк

Коментар

Докато спорите ,я разгледайте това http://www.eurotruck-importers.com/index.htm

Тук са много от отговорите ,има си и отделен форум за пинца,Унимога Г-то ,
                          а и ще разберете защо "глупавите" американци се бият за продуктите на Щаер.
                          B+

Коментар

тва зарибява ама с тея гуми може човек да смачка някои полски фият и да го на прави плоски фият

Коментар

това, което искаш да правиш отдавна е направено... като се почне от джипове, пикапи, та даже и на камиони... На морето гледах дори един чешки камион 4х4, към 10 метра беше дълъг и бая висок отдолу...

първо трябва да решиш:
                              - евтино /буханка, виетнамка със самоделна "къщичка"/
                              - нещо средно /западно втора употреба, 4х4 ще е поне 15000лв/
                              - хубаво /разбирай скъпо/ - поне 30 000 само за "основата", отделно надстройка по твой вкус...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Хм. Тогава забрави за свръхпроходимостта и разгледай например Газелата 4х4.
                                Един от важните показатели на проходимостта е т.нар. геометрична проходимост. Това включва клиренса, базата и коловоза на шасито. После дължината на свесовете отпред и отзад и ъгъла на рампата. Демек радиуса на дъгата, която може да се впише между петната на контакта на предното и задното колело и дъното на колата, така да се каже. Освен това радиуса на завоя и габаритите на колата. За нашите машините с военен произход те са съобразени със средното разстояние между дърветата и средната височина на първите клони в гора в средната климатична зона)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X