Обява

Свий
Няма добавени обяви.

поцинковане на ШАСИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: поцинковане на ШАСИ

Там където нося детайли обикновено нямат голяма вана за цяло шаси. Ще питам и другаде - наскоро ходя на ново място, въпроса е колко са големи ваните - за да може да се вкара детайла. Ще дам координати тук, засега тези с по-малката вана:

С.Д.ХИМКОМПЛЕКС
    him.kom@vip.bg тел.0887286967 0888763795 028211141

Коментар

Tougi е прав за технологията.В КЦМ Повдив имат вани в които може и да "изплакнат" едно шаси.Има и още една съществена раслика - в дебелината на покритието при галваничното поцинковане е стотни от милиметъра и е сравнително равномерен слой.При потапяне във вана от десети та дори и милиметър, остават дори капки цинк, които не са се отекли.
      [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Здравейте, преди години в завода имахме галваничен цех там също освен многото други покрития правеха и студено подцинковане.Често носехме разни детайли час-пром да ни ги подцинковат. Качествено и без странични ефекти ставаха винаги детайли който нямат ръжда и не се налага дълго да ги чистят от нея в ваната мисля ,че беше солна киселина може и да греша и да е била сярна но както и да е от дългия престой в тази вана когато са много ръждиви тези детайли ставаха като закалени и по чупливи.Освен това там където ръждата беше по сериозна след почистването зейваха направо дупки.Не съм забелязал да си променят формата и да се усукват.
        Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
        Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

От: До: поцинковане на ШАСИ

zapochwam
          Прикачени файлове
          FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
          BJ42 04 1982
          FJ62 11 1983 skipe blago4x4
          LZ 2 BHB

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260420124255.jpg
Прегледи:1
Размер:143.8 КБ
ID:5369655Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260420124250.jpg
Размер:132.9 КБ
ID:5369656Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260420124251.jpg
Размер:133.7 КБ
ID:5369657Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260420124252.jpg
Размер:133.7 КБ
ID:5369658Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260420124253.jpg
Размер:145.1 КБ
ID:5369659Натиснете снимката за да я уголемите

Име:260420124254.jpg
Размер:134.2 КБ
ID:5369660 da
            BJ42 04 1982
            LZ 2 BHB

Коментар

От: поцинковане на ШАСИ

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI930.jpg
Прегледи:3
Размер:132.9 КБ
ID:5369661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI892.jpg
Размер:125.8 КБ
ID:5369662Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI893.jpg
Прегледи:2
Размер:165.3 КБ
ID:5369663Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI894.jpg
Размер:147.7 КБ
ID:5369664Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI905.jpg
Размер:129.3 КБ
ID:5369665Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI906.jpg
Размер:124.8 КБ
ID:5369666Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI909.jpg
Размер:137.3 КБ
ID:5369667Натиснете снимката за да я уголемите

Име:F O T O MONI910.jpg
Размер:146.2 КБ
ID:5369668da
              BJ42 04 1982
              LZ 2 BHB

Коментар

yes
                Прикачени файлове
                BJ42 04 1982
                LZ 2 BHB

Коментар

ммм
                  Прикачени файлове
                  BJ42 04 1982
                  LZ 2 BHB

Коментар

Благо, ти си развил тежка форма на "Цинкова зависимост"- сигурно ако останеш три дни без цинк, ще изпаднеш в жестока абстиненция.
                    Колко дни ще ти трябват за да поцинковаш Айфеловата кула от основата до върха?
                    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                    No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Stanimir1 Преглед на мнение
                      дали могат да направят цяло шаси .даи координати
                      В България има 4 работещи "вани" за горещо поцинковане - Колхида метал /Перник/, Галко /Радомир/, КЦМ /Пловдив/ и една в Иваново ако не се лъжа. На първите 3 места могат да ти поцинковат шаси. Не е проблем, ако не може да се потопи цялото на веднъж да се "обърне" и да се потопи отново. Не видях да се писал от какво е шасито, но съм сигурен че ще стане като размери.

Проблемите могат да бъдат:
                      1. При предварителното почистване
                      2. "Пукане" - ако има изцяло затворени кухи детайли от налягането се цепят, за да се избегне е достатъчно предварително да се пробият 2 отвора
                      3. Огъване при поцинковането от високата температура - това според мен е най-деликатния въпрос и най-добре е да се консултираш на място с технолога, който поцинкова.

Цените преди около 2 години, когато за последно съм правил поръчки са около 1-1,50лв/кг.
                      Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                      BMW F650CS
                      Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Здравейте, видях случайно темата, тъй като съм учил технология на металите, ще ви кажа, че не може стоманата да се изкриви при нагряване до 600 дори 650 градуса, такава температура може да промени качествата на детайли само от закалена стомана, а тази на шаситата са от обикновенна.
                        Не съм добре запознат с методите за поцинковане, но със сигурност знам че който и метод за изберете шасито трябва да бъде ишкурено от - до. колкото по гладка и финна повърхност на шасито направите, толкова по добре ще се поцинкова, но да ви кажа чесно след такава шкурка нали се сещате че и една боя да му ударите пак няма да ръждяса дълги години? А ако искате да има по голяма корозоустойчивост за 100- 150лв можете да го боядисате с корабна боя
                        [SIZE=4]HONDA CRF 450 R 2005[/SIZE]

Коментар

Я кажи, коя точно "корабна боя" имаш предвид, защото те са буквално стотици различни видове по качества и марки?
                          Има някаква упорита градска легенда, че боята предназначена за подводната част на корпуса (противообрастваща, anti fouling paint съдържаща примерно меден диоксид) е панацея срещу ръждата. Всъщност ключа за бараката отново е в подготовката на повърхностите, използването на подходящите грундове и повърхностни (финишни по нов "стил") покрития.
                          Опитните хора препоръчват, ако не може да се поцинкова цялото шаси, то е най-добре да се мине на пясъкоструй и веднага да се "запечата" с епоксиден грунд.
                          No wahalla.

Коментар

Анти фаулинга не е против ръжда, тя се слага като последен слой боя на корабите и е против зеленясване/миди/морски био организми, с анти фаулинг в никакъв случей! каква боя точно незнам, мисля че като група се казват просто "антикорозионни грундове", но ще питам баща ми той с лодки се занимава и ще ти кажа.

пс: наистина трябва да е перфектно изчистено шасито, ако го оставиш за поцинковане/боядисване с лека ръждичка тук-там, ще имаш поцинковано шаси, което загнива отвътре.
                            Последно редактирано от danail612; 27-08-12, 03:01.

Коментар

Благодаря, но аз съм сравнително наясно с разните корабни бои- за разлика от баща ти, аз не се "занимавам с лодки", а с големи кораби. Въпроса ми към теб беше по-скоро риторичен, както и да разсея една упорита заблуда.
                              Най-голямото предимство на "корабните бои" е, че много често се взимат без пари от кораборемонтните заводи. Ако трябва да се плаща истинската им цена, работата отива на два реда сълзи и сополи.
                              No wahalla.

Коментар

Е ти щом се занимаваш с корабите голяма работа ще да си! Иначе ние по яхт клубовете няма откъде да си "вземем" корабни бои, купуваме си ги от яхт- магазините, и затова бях писал по горе 100- 150лв, защото мисля че струва един водоустойчив епоксиден грунт, с който нивга няма да ти ръждяса шасито

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X