Обява

Свий
Няма добавени обяви.

поцинковане на ШАСИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: поцинковане на ШАСИ

Е, де го този кораборемонтен завод ....?
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Re: От: поцинковане на ШАСИ

Първоначално публикуван от danail612 Преглед на мнение
      Е ти щом се занимаваш с корабите голяма работа ще да си! Иначе ние по яхт клубовете няма откъде да си "вземем" корабни бои, купуваме си ги от яхт- магазините, и затова бях писал по горе 100- 150лв, защото мисля че струва един водоустойчив епоксиден грунт, с който нивга няма да ти ръждяса шасито
      Пич, намерил си точно кого да образоваш на тема воден транспорт...
      Обясни му нещата, белким поприфане..
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от danail612 Преглед на мнение
        Е ти щом се занимаваш с корабите голяма работа ще да си! Иначе ние по яхт клубовете няма откъде да си "вземем" корабни бои, купуваме си ги от яхт- магазините, и затова бях писал по горе 100- 150лв, защото мисля че струва един водоустойчив епоксиден грунт, с който нивга няма да ти ръждяса шасито
        Нещо не ни тръгна приказката с теб, но не си прав, че съм "голяма работа"- аз всъщност съм "много голяма работа" и от горе на това съм невероятно скромен.
        Я виж ти, какво съвпадение- и в нашият яхт-клуб си купуваме боята от магазина
        Мисля, че изяснихме малкото недоразумение между нас. Наздраве
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
          Нещо не ни тръгна приказката с теб, но не си прав, че съм "голяма работа"- аз всъщност съм "много голяма работа" и от горе на това съм невероятно скромен.
          Я виж ти, какво съвпадение- и в нашият яхт-клуб си купуваме боята от магазина
          Мисля, че изяснихме малкото недоразумение между нас. Наздраве
          За да не излизам извън темата, ще ти кажа просто наздраве и от мен! А затова кой колкото точно голяма работа е, все сам си знае и си преценява...
          [SIZE=4]HONDA CRF 450 R 2005[/SIZE]

Коментар

Поцинковането може да бъде и студено, тоест боядисвано, както се боядисва с боя. Важно, както и при останалите технологии е детайлът да е изчистен до гол-метал за да се получи, електрокатодната защита с която, всъщност ни дарява цинка и достатъчно грапав за добра-адхезия за да задържи, сравнително мекото покритие. Най-добри резултати съм получават при бластирани повърхности, като абразива ми е кварцов пясък 4-6 микрона. Покритието се нанася на няколко ръце, за получаване на 40-50 или повече микрона дебелина. След нанасянето на цинковото покритие, можем да го "затворим" с грунд (аз предпочитам епоксиден) и боя или друго защитно покритие, като "обичам" (се налага), преди грунда да изчакам, поне 24часа, а боята, за да не шкуря за адхезия, да я нанеса, преди да е засъхнал напълно грундът, да кажем до 10 часа. Хамалогията не е малка, пясъкоструя и химиите също не са евтини, но, подобни системи, правилно изпълнени и с качествени материали, според мен, техническите характеристики на материалите с които работя, начинът и количеството на нанасяне ни дават гаранции за минимум 30г. антикорозионно покритие . Този метод, дава възможност за нанасянето на по-дебел слой Цинк, отколкото при другите технологии, което разбира се, би трябвало да означава и по-добра и дълга антикорозионна защита. Използвам го и го препоръчвам на собствениците на ретро-возила, останалите да си правят сметката, щото е в пъти по-скъпо и трудоемко от другите технологии на поцинковане изброени в темата.
            VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
            SXS-Restorations 0886513079
            Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Видях темата и реших,да напиша как стоят нещата от практиката.Преди двайсетина дена откарах шасито от моя УАЗ в Радомир.Бях го измил на водоструйка преди да го разглобя.Беше полу чисто.Там го почистват/горят го/ и го поцинковат във вана/потапят го във ваната/.Стана екстра.Цената е 1.20лв. на килограм.Става за един ден.Успех на мераклиите!
              0888 50 13 35

Коментар

Като знам как се сваля на ПАДЖЕРОТО предпочитам да го изкърпя като почне да се скапва,преди години го напръсках с течна грес навсякъде-прагове,вежди кухини всичко.За сега не е мръднало,важното е обработката да е качествена и навреме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X