Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При каква температура пали вашият двигател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: При каква температура пали вашият двигател?

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    Това с влажността ми е правило впечетление, че има сериозно значение при бензиновите двигатели. Предполагам, че е свързано с некачествени и остарели контакти, делко, свещи и т.н.
    Явно при теб подобен проблем няма...
    Ако отвориш на някой двигател със стари пробили кабели капака нощно време капака е като дискотека вътре...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ВИТАРА 1.6 пълна инжекция дълга база
      -25 х.Ком
      без проблем
      но все пак е бензин
      А другата Витара(къса) моноинж. се опита(по грешка) да запали на газ ама ......много дърпане после

Коментар

Мерцедес Г 1980 г., мотор 2.5 тд 1992 г. от 124-ка, километри никому неизвестни.
        В големите студове от втори опит, първи опит 2-3 сек.
        Барабар Петко с мъжете...

Коментар

Форд Експлорер 1997 бензин 5000/V8 - 45000 мили
          След тридневен престой навън, около 60+см. сняг и след това последвала мъгла, температура (сутринта 06:45ч. при паленето имах спиртен термометър на таблото) -22гр. Запали от първия път със задържане "на стартер" за около 3-5 сек. Веднага след това заработи равномерно.
          Прикачени файлове
          Приятели не се печелят - губят се завинаги.
          УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
          Времето е ценно, само ако не бързаш.
          0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
            Форд Експлорер 1997 бензин 5000/V8 - 45000 мили
            След тридневен престой навън, около 60+см. сняг и след това последвала мъгла, температура (сутринта 06:45ч. при паленето имах спиртен термометър на таблото) -22гр. Запали от първия път със задържане "на стартер" за около 3-5 сек. Веднага след това заработи равномерно.
            фронтера 97г 2.2i 16v -аналогичен случай.Витарата пак запали от четвърт.Еех, япончета.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от niketo Преглед на мнение
              ...В големите студове от втори опит....
              Абе аз наистина казах, че малките неточности в температурата не са съществени, ама "големите студове" за климата в България може да се тълкува и като -10 и като -30...

И нещо друго ми прави впечетление - в други теми съм чел една камара оплаквания от зимните студове, някои бяха решили пролетта да чакат, други дизел да не поглеждат повече, а сега ...
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Имам и Рено 21, 2.1 ТДИ на около 250000км. На следващия ден около 9часа (приблизително -15гр.)запали от първия път, но с две подгрявания, понеже имам 1 или 2 изгорели подгряващи свещи. Не беше палено 29.12.2007г. А днес имах честта да го отърва от натрупалия(вече постопил се) сняг.
                Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                Времето е ценно, само ако не бързаш.
                0889623098

Коментар

Disko 300TDI,без грижи в студовете в София тази зима(около -10).Това ми е втората дизелова кола.Преди карах Опел Вектра 17Д.При нея зимата трябваше при старт да се натисне до дупка педала на газта.При Диското го правя на усет...т.е.ако усетя,давам газ.Въпрос:дали да дам газ преди да завъртя,или ще се ,,задави''?На някой може въпроса да му се стори смешен,но наистина незнам
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                    На по-ниски от посочените температури пробвал ли си. Т.е. те предел ли са или просто на по-голям студ не си попадал?
                    За "ориентир" ползвам градския часовник. Интересното е, че не съм го виждал никога да показва по-ниска температура от минус 22 градуса. Наскоро / при последното застудяване / показваше минус 17 градуса. Имах работа до градската подстанция и техният термометър показваше минус 21.

Коментар

Паджеро 2.5 тди 96г. 180 000 км(може би)
                      При -15 я подгрях два пъти и запали без проблем ( на четвърт дето се вика), на другия ден пак беше -15,-16 нарочно само веднъж я подгрях но след лампата изчаках да чуя релето.Резулата беше същия.Интересно обаче при по-топло време около -5 запали от втория път( или може би аз я изпуснах).
                      И моят обогатител не работи както трябва та трябва да държа газта около минута.Как може да се оправи тази щуротия?
                      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

Коментар

фронтера 2000г.tdi -21 запали на 3 подгряваниа и първите 5секунди бая се разстресе на130000км
                        Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Лада "Ливада" 1.6, след смяна на масло ( с по-тънко и по-качествено), издърпан смукач, ръчно подкачен бензин на помпата ( щото не държи налягане след ден-два престой) и натиснат съединител пали от ряз при минус 15-20 градуса. Оборотомер порядъчно замръзнал ( оправя се след 10-15 минути каране ). Пали и на газ обаче изпаритела замръзва за по-малко от минута и тогава става ....
                          Със старото масло 15W40 на OMV едвам завърташе двигателя. Ама какво да я правиш ладата като го гори. На пролет живот и здраве ще и се обърне внимание.
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Мота фронтерка 93 г км пише 190000 вече, ма маи са повечко, на -15 запали от третия път на следващия ден запали чак като и дадох ток от колата на бащата
                            Сложих си допълнителен акомулатор в багажника и си реших проблемите
                            извода -21 с едно подгряване и сега не се налага да зареждам периодично акомулатора на другата ми кола
                            А това с оборотомера и при мен се случва
                            Рак, мерак и простак не се лекуват!!!

Коментар

Опел Астра 1,7TDS Исузу мотор, на около 400 хил.км не е имало случай да не запали. Почти винаги от втория път дори и лятото когато е студена.
                              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Джип Гранд Чироки 4.7V8 тази зима на Пампорово при -17 ц. гр. запали от първото завъртане без проблем, а според термометър живачен беше -19 ц.гр. Джипа не беше пален от 3 дни, малко се притеснявах т.к. преди да го купя ми бяха казали, че този двг. в студ не пали, т.к. имало проблем със софтуера. Но на моя софтуера така или иначе не е оригинален, не знам къде и каква е причината, ама запали от раз.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X