Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При каква температура пали вашият двигател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• При каква температура пали вашият двигател?

От една друга тема, чието съдържание не ми стана много ясно реших, че един въпрос може да даде интересна информация.
    При каква температура вашият двигател пали без проблеми?
    Не пускам вид на анкета, защото информацията е безполезна сама по себе си, а би била полезна когато се систематизира според условията - модификация на двигателя/джипа/, пробег, друго специфично. Естествено става дума за сутрешно палене, т.е. след поне 8-10 часа покой. Също така не пропускайте да отбележите дали посочената температура е пределна за вашият автомобил или просто не сте имали възможност да го пробвате при по ниски температури. Под безпроблемно палене се разбира палене след 1-3 завъртания и само със стандартно предвидените помощни средства - подгряване, ръчна газ.... Без палене на огън под колата, поливане с топла вода, бутане, дърпане и т.н. Ако се използва печка, може би трябва да се напише изрично.
    П.С. Темата не е само за diesel lovers
    Последно редактирано от icerunner; 20-01-08, 11:34.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

До: При каква температура пали вашият двигател?

Nissan Pаtrol Y260, двигател RD28T, 1992г., 190 000 км
    Пробвал съм (измерено) до -18 С с две подгрявания и ръчна газ пали от първо завъртане. Понякога при около -15 е запалвал и от 2-ро, но аз първото, ако не запали от 2-3 оборота го пускам и въртя пак. По ниски температури не са изпробвани още.

Коментар

ТЛК HJ61 4.0ТД на -13 пали от първо завъртане. По ниски не са падали при мен тая зима

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        ТЛК HJ61 4.0ТД на -13 пали от първо завъртане. По ниски не са падали при мен тая зима
        Приблизителни години и пробег?

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
          Приблизителни години и пробег?
          1988г. 242 000 по километраж.

Коментар

Фронтера 2,3 ТДИ, 250 000 км, 1993 г. - зиме, лете пали с 2 подгрявания (1 докато изключи релето и 1 докато угасне лампата) от първо въртене - 3-5 секунди. При по-ниски температури от -10 се случва да угасне след като запали, защото автоматичния обогатител нещо не работи добре и поддържам 1-2 минути оборотите с педала на газта.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Честно казано, не мисля, че някой ще може да извлече някаква полза от подобна информация. По-скоро ще стане нещо като "Колко ви харчи ..."

Иначе в най-големите студове тази зима Галоперът, 2.5 TDI запали от 3 опит, а след преминаването на известно разстояние за кратко започна да работи на пресекулки. Явно горивото се беше желирало леко.

Патрул Y60, 2.8 TD с ръчна газ палеше от първи път. (П.П. Само едно уточнение - това се отнася за дни с малко по-високи температури, че баш по най-големия студ беше в бокса).

Точни температури не се наемам да посоча, защото нямам термометър в колата, а и не помня съобщаваните по медиите температури. Пък и последните можат да служат за груба ориентация, защото дори в рамките на един квартал може да има различия, в зависимост от това къде е паркирана колата. За отклонения в различните райони на един голям град с разнообразен релеф пък да не говорим.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-01-08, 12:34.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Диско 1, 2.5 TDi ,203 000км., 1997г. - до минус 22 пали от първото завъртане.
                Nissan Pick Up King Kab -87 000 km., 1998 г. - до минус 12 пали "от раз", но двигателя "тресе" за разлика от този на Дискавърито. Имам го съвсем отскоро и явно все още не ми се отдава добре работата с ръчната газ.

Коментар

Грубата ориентация е достатъчна според мен. Наистина има локални температурни градиенти, но 1-2 градуса не са съществени. Всеки който иска може да използва www.wunderground.com където има онлайн информация за температурата. А ползата ще бъде първо да се събере статистика за това доколко възрастта и пробега оказват влияние, второ да се видят разликите м/у бензин и дизел конкретно в тази насока, трето всеки ще може да сравни своите резултати с аналогични машини и да си даде сметка дали това, че има проблеми с паленето на -22 е конструктивна особеност на автомобила или има проблем, който може да бъде отстранен. И на последно, но не и по значение място, който има амбиции да ходи на по студени места, да си направи сметката за това от кой момент нататък ще трябва специялна потготовка на машината за ниски температури. На мен лично резултатите ще са ми много интересни, разбира се ако се съберат достатъчно хора тествали колите при малко по-ниски от стандартните зимни температури - поне около -25.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Стефанов Преглед на мнение
                    Диско 1, 2.5 TDi ,203 000км., 1997г. - до минус 22 пали от първото завъртане.
                    Nissan Pick Up King Kab -87 000 km., 1998 г. - до минус 12 пали "от раз", но двигателя "тресе" за разлика от този на Дискавърито. Имам го съвсем отскоро и явно все още не ми се отдава добре работата с ръчната газ.
                    На по-ниски от посочените температури пробвал ли си. Т.е. те предел ли са или просто на по-голям студ не си попадал?

Коментар

Чероки 2003г 2.8цди.на 120000км. При -22 ми е палело от първи път преди 2години. Но 6-7 минути тракаше като сингер. Сега при -13 никакви проблеми,но все пак си е новичък. То оставаше да има. По-скоро ценна ще е информацията,ако нов автомобил има проблеми с паленето.
                      ZX-12-R;KLR 650;VULKAN 900;JAWA 350 с кош;JEEP CHEROKEE 2.8;SUBARU IMPREZA

Коментар

Терано 2,7 tdi, 2001 г. 153 000 км. на 05.01.08 при -18 с едно подгряване запали от раз.

Коментар

Вранглер 4.0 1995 220 000км. При -19 и висока влажност (мъгла, слой скреж 2см върху всичко) пали от четвърт оборот, първите 1-2 секунди работи на 4.5 цилиндъра, после заработва равномерно.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Feroza F300 1992 70000 КМ
                            Бензин 1,6 инжекция

-15 -19

Пали от четвърт оборот без грижи, дори и след 3-4 дни стоене

Замръзва оборотомера и не показва оборотите докато не загрее, само това и е кусура на студа

Поздрави,
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                              Вранглер 4.0 1995 220 000км. При -19 и висока влажност (мъгла, слой скреж 2см върху всичко) пали от четвърт оборот, първите 1-2 секунди работи на 4.5 цилиндъра, после заработва равномерно.
                              Това с влажността ми е правило впечетление, че има сериозно значение при бензиновите двигатели. Предполагам, че е свързано с некачествени и остарели контакти, делко, свещи и т.н.
                              Явно при теб подобен проблем няма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X