Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Formula offroad - нещо което не може да съществува но го има

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Formula offroad - нещо което не може да съществува но го има

Първоначално публикуван от RW* Преглед на мнение
    .Абе мощност ,но тези возила са просто състезателни машини които не стават за нищо полезно...само КЕФ.
    Сега не обсъждаме за какво се ползват а на какво се дължат изключителните им характеристики.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

много често чупят окачване и по точно главини.затова смяната на главината с част от моста става за минути.
      поне така съм гледал по тел.
      на върхъ на скоростния лост.има бутонче.с което се пуска азота.
      сега азота го има по бегачките коли.
      хората го ползват на тия машини от 30 години.
      повечето коли са обути с гуми за пясък.голям напречен грайфер .
      азота се ползва за няколко секунди при рязко изкачване и при форсаж на вода.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Нещо не ми е ясно какво точно искаш да докажеш?!? Че тези машини са най-проходимото нещо, защото имат мощни двигатели ли? Ама тогава ще излезе, че дефиницията ти за "проходимост" е много тясна и натъкмена според нуждите ти.
        Защото без особен труд могат да ти се дадат примери с терени, различни от показаните относително равни стръмни изкачвания и абсолютно равни наводнени повърхности, където "много по-спокойни и маломощни неща" ще минат без проблем, докато тези ще са напълно безпомощни.
        Какво мислиш че ще им попречи?

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Сега не обсъждаме за какво се ползват а на какво се дължат изключителните им характеристики.
          Даже си го цитирал "абе мощност".Иначе незнам дали си запознат с мотоциклетния им аналог-хил клаимб ,които лично на мен ми е по интересен.И там се разчита на същото -лекота ,мощност +дълга задна вилка и гуми с болтове (на някои).Трасетата на хилклаимбинга са доста по сложни-има скокчета и са доста стръмни.От класове не съм се интересувал ,но ми направи впечатление ,че някои мотори са с големи В2 двигатели от Харли Деивидсън и турбо ,а други са снабдени с двутактови (предимно от Цр 500 ,а някои машини са с два 2т двигателя).Да това и урал с привод към коша не може да ги изкачи ,това искаш да чуеш нали.

_________
          някои би казал ,че няма много общо с джиповете ,но има много общо с формула офроуд
          много преди старта...

Коментар

Хилклимбинга е много интересен, ама не ми харесва в края като направи задно салто моторетката и почвате да се търкаляте чак до подножието, дали мотора който прави кълбета до теб няма да те настигне и да те чукне по каската
            В Формула офроъд поне има клетка да те пази. И ти си близо до отговора, ама още не си се замислил къде отива мощността всъщност и за какво се ползва толкова голяма мощност
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Хилклимбинга е много интересен, ама не ми харесва в края като направи задно салто моторетката и почвате да се търкаляте чак до подножието, дали мотора който прави кълбета до теб няма да те настигне и да те чукне по каската
              В Формула офроъд поне има клетка да те пази. И ти си близо до отговора, ама още не си се замислил къде отива мощността всъщност и за какво се ползва толкова голяма мощност
              ще го кажа направо -ползва се за да върти колелата и нищо друго освен колелата ,никви лебетки никви допълнителни работи-висока мощност ,високи обороти на колелата ,самата идея е да караш така ,че колелата да се въртят с колкото могат ,като същевременно внимаваш да не се обърне джипката.
              много преди старта...

Коментар

Нещо ми се върти из главата... например част от мощността отива в триене. Гледам назад се изхвърля доста мат'рял, да не би изхвърления мат'рял да ги бута напред, като реактивна тяга?

Може и много да ми се смеете, ако искате.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Нещо ми се върти из главата... например част от мощността отива в триене. Гледам назад се изхвърля доста мат'рял, да не би изхвърления мат'рял да ги бута напред, като реактивна тяга?

Mоетo мнение също е такова
                  При състезанията с трактори(теглещи тежките шейни) принципа е същия. С високи обороти и агресивен грайфер те изхвърлят частици, които ги тласкат напред
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                    При състезанията с трактори(теглещи тежките шейни) принципа е същия. С високи обороти и агресивен грайфер те изхвърлят частици, които ги тласкат напред
                    Не смятам те тия частици създават тяга ,която помага на возилото да върви повече.Факт е обаче ,че когато гумите се въртят машината се движи повече.Бях гледал преди 5-6-7 години скраперското предаване по дискавъри ,където два трактора бяха вързани с вериги един за друг ,обърнати с гръб и всеки теглеше на неговата посока ,отначало този на които колелата захапваха здраво земята имаше предимство (което не му бе достатъчно за да спечели) ,а след това ,когато на другия трактор гумите започваха да се въртят с висока скорост и превъртаики обръщаше схватката.
                    много преди старта...

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                      Реактивно?!?Стига бре,стига.Под масата съм.Всичко е обороти на колелата и приплъзване.Двигателите развиват максималния си въртящ момент в средните обороти,а максималната мощност във високите.Като ги държат на "прекъсвач"(не че имат де),постигат точно това.МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ ПОСТОЯННО!!!И прибавено към това огромно сцепление на гумите...
                      П.С.Аз защо карам КИА-та така?-ЗАЩОТО МОЖЕ!!!А защо е с Кобри?-Защото...
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Ето че имаме първия познал правилния отговор!
                        И Стоян и той. А Соти мислех че ще каже отговора отдавна, щот го ползва при реално каране, а той се уплаши от себе си
                        Аре, мое да заключвате темата, доволен съм.

Коментар

Ето че имаме първия познал правилния отговор!
                          И Стоян и той. А Соти мислех че ще каже отговора отдавна, щот го ползва при реално каране, а той се уплаши от себе си
                          Аре, мое да заключвате темата, доволен съм.
                          чувал съм тая теза ,ама нещо ми се върти в главата ,че не е доказана ,все пак всеки вярва в каквото си иска ,а аз не вярвам в това.Как тия каманаци дето летят назад ще тласкат возилото напред ,това да не е реактивен двигател...по скоро съм склонен да вярвам ,че за частица време преминава повче почва ,която по някакъв начин оползотворява повече сцепление ,отколкото на другото(сигурен съм ,че това дето го казах са глупости).
                          Истината е една и тя е някъде там...........
                          много преди старта...

Коментар

Какви реактивни системи, какво нещо
                            Цялата работа е в специфичната мощност на дзверовете
                            Не казвам че са леки,но мощността им е в десетки пъти в повече, иначе как ще развъртят тия гуменца
                            sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от RW* Преглед на мнение
                              чувал съм тая теза ,ама нещо ми се върти в главата ,че не е доказана ,все пак всеки вярва в каквото си иска ,а аз не вярвам в това.Как тия каманаци дето летят назад ще тласкат возилото напред ,това да не е реактивен двигател...по скоро съм склонен да вярвам ,че за частица време преминава повче почва ,която по някакъв начин оползотворява повече сцепление ,отколкото на другото(сигурен съм ,че това дето го казах са глупости).
                              Истината е една и тя е някъде там...........
                              Точно така.А Димата току що изби цЕлата риба...Ех,тия самолети...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Щом лети неща назад, то избутва това, което го изхвърля, напред. Все е реактивна тяга.

В случая обаче е трудно да се повярва. Аз за това ви позволих да ми се смеете. Ама явно все пак съм понадушил работата.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X