Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Formula offroad - нещо което не може да съществува но го има

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Formula offroad - нещо което не може да съществува но го има

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
    6000 оборота в СЕКУНДА на ГУМАТА ли си заложил ??? Данните ти ми намирисват на сериозно сгрешени сметки - 6000/мин са 100/сек, става дума за обороти на колянов вал - които се свеждат в идеалния случай (3:1 диф и директна) до 33/сек на гумата. Калкулацията би довела до резултат 87м/сек..... дооста далече от 15 780.
    Довърши ако искаш за "чудовищната" енергия и сметни колко е нужната да изтласка 1 тон джип - за сравнение ? Темата взе да се очовечава
    Да, сбъркал съм секунда с минута . Но дори според тези сметки излиза 313,2 км/ч.

107 * 87 * 87 = 809 883 N

Енергията необходима да задвижи 1 000 кг джип с 50 км/ч (13.9 м/с) е:

1000 * 13.9 * 13.9 = 193 210 N

Ето ти цифри. Очевидно е, че тягата, която се получава от изтласкването на водата е 4 ПЪТИ по-голяма от необходимата да задвижи джипа с 50 км/ч, така че има достатъчно за загуби от триене, съпротивление и т.н.

Доволен?
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Доволен.
      Убеди ме

Коментар

Димаааа ......

Не си трий профилаааа .......
        Някой ще черпи .....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          ... Една 33" гума е близо 84 см диаметър, това означава около 264 см обиколка. При 6000 оборота в минута това означава, че скороста на външните точки на гумата е близка до 15 780 метра в секунда...
          колега, нещо си скаран с дименсиите... 15 780 метра в секунда не може да развие и най-бързата ракета в атмосферни условия

6000/минута = 50 оборота в секунда т.е. периферната скорост би била 132м/с ОБАЧЕ гаранция колелата на това НЕЩО няма как да се завъртят с 6000 оборота, защото не са вързани на коляновия вал, а през СК, раздатка и диференциал... В най-добрия случай гумите се въртят 3-4 хиляди оборота т.е. периферната скорост е да кажем 70м/с или 252кмч

По водната повърхност се движат благодарение на АКВАПЛАНИНГА... Прави се и моторна шейна... Проблемът е, че постепенно скоростта пада и в един момент става "Бълбук-бълбук"
          ПС: писали сме едновременно
          Енергията за коята става въпрос дава УСКОРЕНИЕ м/с*2, а скоростта с която ще се движи е съвсем друго нещо

А защо при по-силно буксуване, се движиш по-бързо? Много е просто - силата на триене при буксуване е постоянна величина следователно 2 пъти по-бързо = два пъти по-голяма сила... Например велоаргометъра - на една и съща степен колкото по-бързо въртиш, повече енергия се изразходва...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Димаааа ......

Не си трий профилаааа .......
            Някой ще черпи .....

Приемам. При удобен случай ще го черпя - че и темата ми погълна интереса ....
            Дължа извинение на засегнатите - поради острия си език. В началото бях убеден в правотата си.

Коментар

Уважаеми jamiemirror,

В днешни времена е трудна работа някой да си признае че е сбъркал... Не защото хората не бъркат... Поздравления за мъжката приказка! Който не мисли само той не бърка...
              VPetrov.photography

Коментар

Подкрепям! Бира от мен!
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Еййй браво разбрахме се аз не мога да пиша сложни формули ама като погледна граифера на тези машини и ми стига айде наздраве, остава да се съберем да поспорим на маса

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                    Еййй браво разбрахме се аз не мога да пиша сложни формули ама като погледна граифера на тези машини и ми стига айде наздраве, остава да се съберем да поспорим на маса
                    sigpic УАЗ-452

Коментар

Аз между другото признавам, че сметките ми са доста повърхтности и има още куп фактори... например коефициента на полезно действие от тази тяга няма как да се оползотвори на 100%, а и Тедо е прав, че става дума за ускорение, а не за скорост... ама ме мързи да се задълбочавам . Въпросът е в порядъците и, че тези неща зависят пряко едно от друго.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Хубаво, ускорение, ама като го разделим на 9.8 се поличава тягата в килограми а именно 193 210 N/9.8=19715кг - деветнадесет тона тяга, което някакси не ми звучи вярно. Толкова тяга незнам дали и изтребителите имат.

А това не е ли енергията, а тя се измерва в джаули? Нещо не ми се връзва. Или пак съм се оплел.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://www.ifilm.com/video/2814004/collection/15665
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Нема такъв фън!
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Aз едва днес забелязах темата,и с усмивка я прочетох цялата (много троикажии по милост има тук)
                              Искам да задам въпрос свързан с защитата: ако фрезоваш даден материал и и разгледаме сумарния вектор на силата на триене .....било то рязане или пилене ...то той е насочен под 45градуса спрямо посоката на движение.....и като го разложим на два вктора...вертикален и хоризонтален ,но имаме още два вектора на масата и на триенето иииииииииии
                              П С който не си го нарисува нагледно дори и в съзнанието няма да успее да реши задачата
                              FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                              BJ42 04 1982
                              FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                              LZ 2 BHB

Коментар

Малко видео по темата,
                                https://htftp.offroad-bulgaria.com/Nana/trash/
                                LZ1NBN

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X