Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли направили бартер на джипката си за обикновен автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бихте ли направили бартер на джипката си за обикновен автомобил?

Никога не бих заменил УАЗика. Така и гласувах.
    УАЗ 31512-Тото

Коментар

Джипа ми дава свободата която лекия автомобил никога не би ми дал, автомобилите си бих заменил за джип, но обратното не бих!
      Opel Frontera A 2.4i
      Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

ами какво да кажа...... от 2-3 години като почна да се усеща тая криза и се заговори за големи данъци и т.н..... и като се замислих за ефективността започнах да продавам, разменям от по-голяма към все по-малка 'жипка. най-накрая миналото лято (даже бях пуснал обява тук) разменях последния останал параход за панда 4х4. панда не намерих тогава на добра цена ама намерих ситроен ах 4х4...... и се родих. по принцип като съм си в бг вече си живея на вилата (най накрая прокараха интернет и насам че и два!). в софия не издържам, всички знаят защо. та преди горивото до софия ми беше грубо 40 кинта сега е 10. за поддръжка не говорим, верно че се трошат ситроенчетата ама ремонт на мотора ми е колкото да си сменя маслата на дифовете на джипа. да кажа още нещо за тия малолитражки със двойно- преди през зимата (вилата ми е на самия подбалкански) като минеха снегорините и ми затрупат изхода излизах със джипа със калните гуми и на бавни на няколко ''лашкания'' докато си направи ''път''. а тая зима имаше пак много сняг (ма сервиза е на 200 метра и там джипове много) та викам я да пробвам с мъника кво ще стане през натрупания сняг. и вярвате или не зе че излезе от първия път. просто седеше отгоре на снега и си вървеше..... оттогава цяла зима го мъчих къде ли не по снегове и без майтап ако няма коловози хич не ме е страх. сега успях да го накарам да седи и 20 см над земята (което си е доста приличен клирънс) и чакам другия сняг..... иначе си карам със прилични скорости 120-130 и това със цената на 6/100 бензин. та аз май-ставам леко по леко фен на малолитражните 4х4. човек като се замисли колко ресурси хабим да се придвижи един човек и ме хваща срам..... преди има нема се ходеше насекъде с подготвената джипка, не че ше ми трябва лебедка пред "червило" де..... та джипките си остават само за гората...... може да ми се смеете ама сега оглеждам обявите за новите панди. само май са със виско и тук вече не ми се нравят нещата..... лошото е че тоя сегмент е доста беден..... ама като гледам някой разработки май скоро ще се понапълни и тая ниша..... ще почакаме. имам си сега една мечтичка- такава малолитражка да има и бавни........ е това е все пак защото сме само аз и приятелката ми все пак.нямам челяд да возя......
        висете отпуснато

Коментар

"никога не казвай никога" Всичко си има цена!!!
          EX Toyota Land Cruiser 120
          Деньги - зло! И тем большее, чем их меньше

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
            сега оглеждам обявите за новите панди. само май са със виско и тук вече не ми се нравят нещата..... лошото е че тоя сегмент е доста беден..... ама като гледам някой разработки май скоро ще се понапълни и тая ниша..... ще почакаме. имам си сега една мечтичка- такава малолитражка да има и бавни........ е това е все пак защото сме само аз и приятелката ми все пак.нямам челяд да возя......
            А защо не някое Субару Джъсти или Вивио
            SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
            0878299791

Коментар

да бих я заменил , но ако е само 4x4

Коментар

За града джипчето си има само предимства. Железа отвсякъде, дупките не го плашат толкова, маневрен и гледаш от високо! Разходите са почти колкото за кола. А и дава още едно измерение на местата, които може да достигнеш. Говоря за малките по размери, за Grand Cherokee едва ли може да се каже точно така, особено в точка "разходи".

Коментар

Първоначално публикуван от zloto69 Преглед на мнение
                  А защо не някое Субару Джъсти или Вивио
                  ами много обичам субару ама от малките им мотори не останах доволен или такъв ми е бил късмета.имах едно време едно субару 1800 и бях доста доволен от него, но след това си купувах веднъж точно едно libero и му правих 2 пъти ремонт на двигателя. иначе беше екстра за пътешествия (говорим за libero vivio бусче). пък и си имам няква болест да си купувам различни машини всеки път и даже си ги записвам в едно тефтерче ;-). (ситроенчето ми е точно 30 тата кола (или количка хахха) подред). ама да ви кажа доста съм доволен от него- има много добра динамика, 75 кончета е със 115 върт момент и двойното като се зацепи е 50х50, много е леко(829 кг ) има много прилична возия за класа си даже прекалено добра, комфортен (мъничък) салон, не е като панда на рибарски столчета,по-добро е салончето и от джъстито.има по голям просвет и лесно се играе че отзад е на торсиони.единственото което не харесвам е че има централно и ел. стъкла.... (ама работим по въпроса ;-). единственото различно от нормално ах е раздатката, кардана и задния дифф със полуоските та части има бол на тънки цени.... (само за кардана трее се внимава, че е 2200 лв нов а той носи и задния диф.). ами доволен съм като част от ''антикризисния ми план'' си изпълнява ролята перфектно. вече съм го и ''поопипал'' тук там- по високи гуми (с некой резания де) седалка спарко със 4 т колан резнати брони малко пипане по мотора и даже много си го "хлъзгам'' по макадами на скромни цени :-) и със удоволствие и без да ме е страх за разходи по поддръжки. пък кризата натисна цените на автомобилите силно надолу, ще почакаме и ще зема нещо подготвено на изгодна цена. много се разписах ама поне наистина е по темата май.та явно има и отговор:
                  да сменям я джипката (разбира се за 4х4 де) според икономическите условия и във подходящия момент.
                  п.с. надявам се че пичовете дет ми зеха двта последни джипа няма да се разсърдят на коментара ми (и двамата са от форума). абе майтап.джипките си беха перфектни пък ние си пием кафе с тях ;-).
                  п.п.с. ;-) чакай и аз да питам как така 31 см просвет на това субару?!!! (написал си в подписа) такъв просвет е мечта!!! нещо да не бъркаш.просто ми събуди интереса. сори че е спамче де.
                  Последно редактирано от Tony33; 02-08-09, 00:39.
                  висете отпуснато

Коментар

Гласувах за "крайния случай" ,но като се замисля Ферозката колкото и да ме радва веднага бих я заменил за L300 4Х4.Труп от миниван монтиран на джипка,точно като за моя случай.
                    Тома Томов
                    Вече с Kia Sportage.

Коментар

• До: Бихте ли направили бартер на джипката си за обикновен автомобил?

....евентуално за MAN TGA V8....или нещо от същата порода, когато става въпрос за удоволствието от шофирането. Колкото до практичност, разходи и др. подобни причини..доколкото разбрах, не това е насоката на питането на темата
                      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

джипа за лека кола?!? шегувате ли се? нито един плюс не намирам в "лека кола" ... нито имам грижа с комфорта на джипа, нито с размерите му. когато тръгна по работа е перфектен , събира всичко. ако тръгна със семейството е още по добре... повече от 140км не ми трябват като скорост, това че перфектно се поддържат 120-130 е предостатачно за нашите пътни условия и поведение. вообще за какво ми е кола с която не мога да стигна за където съм тръгнал?!?
                        не бързам за никъде...
                        XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                          Ами зависи от офертата ...........Изгоден батрер = по-хубава джипка.
                          +1 (Нямам какво да добавя)

Коментар

Гласувах "в краен случай" макар че в момента невиждам какъв трябва да е, че да направя това, но знаели човек.
                            Аз съм за няколко коли стига да можеш да си ги позволиш. В момента съм я докарал до:
                            1. Нисан Терано 2 - за разходки по реки, баири и планини в събота и неделя (и не само там).
                            2. Ситроен Берлинго (служебен) - няма по-хубава кола от служебната.
                            3. БМВ 3 купе - на приятелката ми, но мога да я карам когато си искам.
                            Истината е, че Тераното го карам около 50% от общото време, но за бартер сега не ми се мисли въобще.
                            [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от keiin Преглед на мнение
                              Никога!
                              И пиян да съм пак няма да го направя
                              +1
                              Дори за ферари не давам кутийката.
                              Във всички отношения е по-добре с джип отколкото с кола.
                              Някой каза нещо относно патуването по асфалт мога да твърдя че с един джип дълга база се патува доста комфортно!
                              https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Не мисля да карам друго освен джип, от мига в който погледнах пътя от високо, след като седнах в първия си джип.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X