Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан радиатор от Колос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спукан радиатор от Колос

Не знам дали темата ми е точно за този раздел, но да разкажа какво ми се случи днес.
    Миналата седмица най-накрая се наканих да си поръчам радиатор. Дойда в края на седмицата в ЕКОНТ опакован в кашон и в Събота отидох да си го взема от ЕКОНТА. Кашона имаше лепенка ЧУПЛИВО, и въпреки всичко го огледах за удари, но не видях нищо подозрително. Днес майстора се освободи и тръгнах да слагаме радиатора. Вадим от кашона уж всичко наред, обаче като се загледаш по внимателно, отгоре има една пукнатина, която обаче се вижда само под определен ъгъл... Човека каза, няма как да се залепи и е безмислено да го слагаме.
    Обадих се на Колос да им обасня какво става, казаха, че колегата им е в отпуска (този които отговарял за онлайн магазина им) и ще чакам до четвъртък, да видим както ще стане...
    Така, че внимавайте с радиаторите, аз гледах предимно ламелите дали са наред, но явно и пластмасата трябва много добре да се оглежда...

Ето и малко снимки на които в едната пукнатината почти не се вижда а на другата направо зее...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kolos-radiator.jpg
Прегледи:1
Размер:52.9 КБ
ID:6069057
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:radiator-kolos2.jpg
Прегледи:1
Размер:65.4 КБ
ID:6069058

От: Спукан радиатор от Колос

Пукнатина - то направо си е сцепен много здраво.
    Дано ти признаят рекламацията и да го сменят, защото е твърде вероятно да се направят на луди.
    Ако е имало опция "отвори и провери" /преди да го вземеш и платиш/, като нищо могат да кажат, че в последствие е станало това.
    Дано излязат коректни и го сменят.
    Успех.
    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Ами на едната снимка пукнато почти не се вижда...
      И аз разчитам на това да ми признаят рекламацията и да ми заменят радиатора. Иначе 200 лв отиват на вятъра, а колата в момента стои разглобена в сервиза, ни назад ни напред...
      Иначе стандартно нямат опция за преглед, но пък от втората снимка се вижда, че в някои случаи даже и да го гледаш, може да не видиш нищо...
      Аз всъщност имам и права като потребител, защото съм го поръчал онлайн, но дано не се стига до разправии...

Коментар

Я за всеки случай изяснете каква е пластмасата. Може пък да има лесна хитрина за това разпорване. Прилича на бакелит лома (ръбовете на счупеното), но никой не ползва бакелит според мен.

Коментар

Защо ли съм ги отсвирил кОЛОС още преди 7 години?
          Правят се на ифициялен сервиз, ама ръчичките са им в дупето и двете.
          Дано да ти върнат парите.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            Я за всеки случай изяснете каква е пластмасата. Може пък да има лесна хитрина за това разпорване. Прилича на бакелит лома (ръбовете на счупеното), но никой не ползва бакелит според мен.
            Не мисля, че е бакелит. Наи обикновена пластмаса доколкото мога да преценя...

За момента предпочитам да ми пратят здрав радиатор и да им върна този. Основното което ме интересува, е да ми се оправи колата.
            Пък иначе знам ли, може просто това да е прецедент, да не са го видели... На всеки може му се случи, между бройките да има нещо дефектно което тои да продава без да знае, важното е как ще излязат от положението...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              .......Обадих се на Колос да им обасня какво става, казаха, че колегата им е в отпуска (този които отговарял за онлайн магазина им) и ще чакам до четвъртък, да видим както ще стане...
              Понеже става въпрос за "Колос", а преди малко звънях на един приятел там, /че ми трябваше челно стъкло за Есперото/, та от него имам информация , че "този който отговаря за онлайн магазина им" е брат на шефа и се казва Георги......забравих фамилията. Та според моя човек, /за жалост не може да помогне в случая/ само той можел да вземе решение за смяната, но не би трябвало да бъде проблем.
              За каква кола става въпрос все пак.
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Радиатора е Самсунг, за Киа Спортидж

Коментар

Гадна работа. Съчуствам ти, защото знам какво е. Според мен в никакъв случай не го лепи. Гледай да ти върнат парите или пък нов радиатор. Срамота е толкова пари за судрани гащи!

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
                    Гадна работа. Съчуствам ти, защото знам какво е. Според мен в никакъв случай не го лепи. Гледай да ти върнат парите или пък нов радиатор. Срамота е толкова пари за судрани гащи!
                    Да лепенето ми е краен вариант. Пък и не върви да дадеш 200 лв и след това за лепило...
                    Кофти стана и, че колата ми е разглобена, не мога да си върна и стария радиатор защото е тотална лейка на 15години...
                    Ще изчакам до четвъртък, дано колос да съдействат и да си реша проблема бързо...

Коментар

Сутринта говорих с Колос, за момемнта се правят на разсеяни. Според тях проблема бил в еконт, при тях бил здрав. Ама как да го видя след като нямат опция за преглед... Пратих им и снимките. Ще направя още един разговор с тях и ако не искат да съдействат, ще се обърна към КЗП, което обаче ще ме остави за без кола за поне още 1-2 седмици

Коментар

... ако не искат да съдействат, ще се обърна към КЗП, ...
                        За съжаление, не мисля, че КЗП ще ти свърши работа. Най-многото, което могат да направят, е да напишат някой акт на търговеца, АКО установят някое нарушение на законодателството за защита на потребителя. Не могат обаче по никакъв начин да го заставят да ти върне парите и да си прибере обратно негодната стока, ако той не пожелае. Единственият вариант е да ги съдиш, обаче това ще ти излезе по-скъпо от сумата, която си платил за радиатора.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          За съжаление, не мисля, че КЗП ще ти свърши работа. Най-многото, което могат да направят, е да напишат някой акт на търговеца, АКО установят някое нарушение на законодателството за защита на потребителя. Не могат обаче по никакъв начин да го заставят да ти върне парите и да си прибере обратно негодната стока, ако той не пожелае. Единственият вариант е да ги съдиш, обаче това ще ти излезе по-скъпо от сумата, която си платил за радиатора.
                          Това е кофти. Макар и, че стоиноста на глобата ще е доста по висока от тази на радиатора, дето викаш това мене не ме грее...
                          Иначе нарушения много. Дали, че не искат да подменят дефектен продукт или, че не искат да си вземат стоката в определения 14 дневен законов срок, все е нарушение...
                          Последно редактирано от Glow; 09-10-14, 10:55.

Коментар

Вече взех да се изнервям, искат да им пратя радиатора да му правят експертиза. Не знам колко време ще я правят тази експертиза, но колата ми стои пред гаража на човека и не може да мръдне. А не е ясно какво ще кажат тези от колос, как да процедирам?! Да ги подкарам през КЗП или да ги чакам?

Коментар

Вече взех да се изнервям, искат да им пратя радиатора да му правят експертиза. Не знам колко време ще я правят тази експертиза, но колата ми стои пред гаража на човека и не може да мръдне. А не е ясно какво ще кажат тези от колос, как да процедирам?! Да ги подкарам през КЗП или да ги чакам?
                              Общо взето е нормално да искат да го видят.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X