Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за АУДИ А4 1.9 тди 2002-2003 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за АУДИ А4 1.9 тди 2002-2003 г.

Има,една много проста истина за колите втора рака,от Европа.Там който кара повече си купува дизелов автомобил.Който кара по-малко,голяма бензинова.Няма как кола над 10г да не иска сериозно обслужване.

Коментар

Проблема на дизеловия автомобил не му е многото изминати километри. Проблема му е добрата и навременна потдръжка. Обикновенно собственика знае че до няколко месеца ще го продаде и спира наливането на пари в него.
      „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Или обратното- слага възможно най-евтините части -обикновено най-лошото качество.

Коментар

В моето семейство в момента караме само представители на VAG групата.
          Имаме 3 аудита А4 1.9 ТДИ 96-97г. и един голф 4 1.9 тди 98-99.
          Ще споделя какво сме правили по тях за няколко години.
          1-та А4-а която взехме бе с ръчна кутия. Взехме го в много добро състояние (видимо окачването беше сменяно скоро). Брат ми си го кара вече 50 000 км, като за тези км освен консумативи е сменил един кормилен накрайник и мисля тампончета на стабилизиращата щанга.
          2-та А4-ка беше за мен, 1.9 автомат. Като я взех си поприхлопваше отдолу. Смених цялото окачване отпред (около 350лв) и вече около 30 000 км , нямам проблеми с окачване. Изпищя ми автомата и ремонта беше около 1200лв с труда (май толкова излиза и комплекта съединител с маховик). Иначе друго не съм правил.
          3-та А4-ка е пак 1.9 автомат, там се скапа изпарителя на климатика (около 350лв с труда). Друго не сме правили.
          За мен А4-ката е прекрасен автомобил, стига да уцелиш що годе поддържан екземпляр. Иначе може доста пари да отидат. За мен недостатък е, че е доста тесничка отзад (нашите всичките са комбита).
          Успех с търсенето.
          Последно редактирано от 4ef4o; 10-09-14, 09:11.
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Има,и друго нещо,мотора 1.9 тд е много добър(,)става дума за по-стария -110кс),но за по-новия 130кс),нищо ,положително не мога да кажа,с тези помпа-длюза за по 1200лв.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
              Сподели и на нас, кои са тези не германски производители с по големи автомобили, с толкова много екстри, при които ако попадне на не читав екземпляр, няма да зароби купчина пари.
              рено или пежо /особено комби вариантите/, примерно имат в повече екстри от всяко едно А4 база. и те все пак предлагат дизелови двигатели.
              не искам да се заяждам, а просто да дам идея в закупуването на автомобил на колегата. то не, че 2002 г не е умряло от всякъде
              поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                Има,и друго нещо,мотора 1.9 тд е много добър(,)става дума за по-стария -110кс),но за по-новия 130кс),нищо ,положително не мога да кажа,с тези помпа-длюза за по 1200лв.
                Добре де що нищо положително за новия 130 кс като само цената на дюзите е висока, тя не определя качеството на двигателя макар че е компонент към него.Аз мога да дам за пример дюза на Канго дето е японски пиезо-кристал за 900 евро .И на какъв пробег се сменя дюза ?И кой в БГ дава 1200 а не 200 лева за втора ръка?Лесно втора ръка читава кола не се намира ама не отказвайте човека още в началото де.

Коментар

Вкарваш се в огромно приключение, само и само да караш морално остарял модел на WAG.
                  Ще ме изкарат пристрастен, но виж Ксантия 2.0 HDI 110 k.c, след 2000-2001 година.
                  И тя е стара като модел, но поне е в пъти по-здрава.
                  И се намира за 2-2500 ЛЕВА.
                  Поздрави!
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

[QUOTE=TigerHunter;2585265]
                    виж Ксантия 2.0 HDI 110 k.c,

![/QUOE]

Хубаво де ама нали темата е Мнение за АУДИ,що пак я разводняваме...

Коментар

Извинявам се!
                      Понеже се касае до мнение ще се огранича да кажа, че прехвалената марка за тия години, не си струва парите на фона на инвестициите.
                      Това за дизелите в Европа е напълно вярно.
                      Взимат им душицата.
                      Карам Ксантия 1.9 ТД на 250К според километража и поне 600, според мен.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        ......И тя е стара като модел, но поне е в пъти по-здрава.
                        ......
                        Поздрави!
                        Да бе да...
                        Имахме ксантия 1.9 около 2000г (фейслифтова със стария двигател).
                        Постоянно имаше нещо да се прави. Комплекта ремъци ролки е не по-евтин от на AFN двигателя.
                        Двигателя все отнякъде течеше масло. Сфери не знам колко пъти правихме. Един път нещо се ошашка и не си разпознаваше чипа в ключа.
                        На една помпа са вързани спирачки, хидравлика на волана и регулирането на височина ! Като се скапе и си "неуправляема ютия без спирачки"
                        И не последно място, кошмарно е да "пипаш" нещо из моторния отсек. Разглобяваш 101 неща, всичко е "някъде там".
                        Втори път подобно нещо..... не мерси !
                        Имали сме 2 ситроена ЗХ, ксантия и едно пежо 405. Еми не им станах фен на френските автомобили.
                        @Chasovnik какви толкова екстри имат пежо и ситроен дето ги няма в аудито ? (кожа, подгреви? за 4х4 няма да питам че май не са много франсетата дето се продават в БГ и са 4х4)
                        Не робувам на марки (текущия ми автомобил е No.11 или 12), имал съм опели, фордове, ситроени. Обаче от всичките кошници дето съм карал през годините (все +10 годишни) до сега аудито най ми харесва. Форд и френско не мисля да вземам пак.
                        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Ако,ще е АУДИ,поне да бъде А-3,и бензиново с газ.По добър вариант е според мен,особенно за млад човек,без деца ,още.

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                            ...
                            2-та А4-ка беше за мен, 1.9 автомат. Като я взех си поприхлопваше отдолу. Смених цялото окачване отпред (около 350лв) ...
                            Това с труда ли е ..? Осем алуминиеви носача и две биалети ... накрайници, амортисьори, пружини ... То на Лада ще излезне по-скъпо окачването ...

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                            Ако,ще е АУДИ,поне да бъде А-3,и бензиново с газ.По добър вариант е според мен,особенно за млад човек,без деца ,още.
                            Иначе това определено е по-добър вариянт. Доста по-просто и надеждно окачване, няма демпферен маховик, скъпи дюзи и др. А защо не Шкода Октавия или Сеат Толедо.

Това, че за 7 месеца си спрестил 5 бона, не значи, че и за напред ще успяваш да спестяваш по толкова. Да имаш и да караш автомобил, струва няколко хилядарки годишно (гориво, данъци, застраховки, масла, ремъци ...ремонти ...). А да вземеш кола на старо с толкова много "подводни камъни", може да ти коства още няколко хилядарки. Като си помисля един 20 годишен младеж колко много разходи има ... то студентски живот, гаджета,цигари, алкохол, то айфони, лаптопи, разходки и екскурзии ... Струва ли си да наливаш много пари в една кола, вместо да си живееш живота?
                            Последно редактирано от bullet_pk; 11-09-14, 09:45.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                              Това с труда ли е ..? Осем алуминиеви носача и две биалети ... накрайници, амортисьори, пружини ... То на Лада ще излезне по-скъпо окачването ...

Иначе това определено е по-добър вариянт. Доста по-просто и надеждно окачване, няма демпферен маховик, скъпи дюзи и др. А защо не Шкода Октавия или Сеат Толедо.
                              Моя грешка, не се изразих правилно. Става дума за прословутите алуминиеви носачи + биелетките. Амортисьори и пружини всички си имат, така че тях ги вадим от уравненитето.
                              Не твърдя че това е най-евтиното възможно окачване, напротив. Просто дявола не е толкова черен и с нормално каране ще си издържат достатъчно дълго.

Коментар

Здравейте отново Значи спрях се на аудито, един наш познат които докарва коли от ЕС, ще ми докара едно ауди, той държи една автокъща в Пловдив, купува колите само от ръка, попитах го дали да си взема от наще автокъщи, той ми отвърна следното. "Ти луд ли си? Докарват колите от автоморгите , пооправят ги малко и продават пълни боклуци". Каза ми, че зада ми намери добро ауди, ще трябва да изчакам поне 1-2 месеца, тъй като той пуска 2-3 автовоза обикалят из европа и търсят, само читави автомобили от 1-ва ръка. Единственото нещо което сега почна да ме притеснява е, че отзаде наистина ли е толкова тясно?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X