Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Най-гадното е бактериите (Бенцбоса ги е споменал по-горе) - не стига дето ви пият горивото, но и цапат сериозно филтри...
    Но не се среща често при автомобилни резервоари - там оборота на гориво е голям....
    Обаче ако те набълбучат от някой заразен резервоар - може да бориш с бактериите доста време...
    Представлява нещо такова:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bacteria-oil.jpg
Прегледи:1
Размер:15.5 КБ
ID:5550024
    При параходите нещата са други - там имаш място, имаш оборотни танкове, в които можеш да си прехвърляш горивото както си искаш.
    Имаш сепаратори на вода и боклуци - можеш да си превърташ горивото от един танк през сепаратор и филтри колкото си пъти искаш...
    Докато при нас автомобилистите - зареждаш в проверена бензиностанция и стискаш палци да няма проблем. Да, можеш да си зареждаш по половин тон в двора на къщата и да си го въртиш през филтри, ама хамалогията и миризмата е доста
    Служебното фиат добло 1.3 съм помолил служителя да го зарежда само в ОМВ - вече две зими и половина - НИКАКЪВ проблем нито с палене нито с вървене... А си е доста по-'чувствително' малкото дизелче...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

BOSS, горивен филтър сменям на 10 000км, заедно с маслото. Никога не карам с един горивен, колкото препоръчва производителя /май беше 50 000км/.

Коментар

Първоначално публикуван от shotgun600 Преглед на мнение
        а колата определено изгуби тягата, която
        имаше първите 2-3 години. /сега е на 7/...
        И лятото ли е осезаема загубата на мощност? Да не се е "поуморила" турбината ?
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Но не се среща често при автомобилни резервоари
          Питай Вива Liebherr4eto за тая работа.

Коментар

При камионските резеорвари бактериите са често срещано явление.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Имах предвид леките автомобили - оборота на нафтата е доста голям и затова бактерийките не са чак толкова често срещани.
              А това, че всеки може да се набълбучи, особено пък ако е заредил пълен резервоар и колата е стояла по-дълго време само с тази нафта -за това спор няма..
              При корабите и големите им танкове бактериите са много по-голям бич..
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Бактериите са лесни..две-три опаковки тетрациклин и още толкова доксациклин, че евтино в резервоара и няма бактерии..
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Едно от добрите неща които прави добавката която предпочитам е именно, че трепе бактерии. Лошото е , че требе се ползва постоянно, защото не е зор да ги изтрепеш, а да ги изгребеш труповете от там. Единствения работещ вариант е резервоара на земята и газ с пароструйката.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Източване на нафтата, прецеждане и обратно в резервоара + добавка за разграждане на бактериите, има такава и е доста ефективна, ползваме я и при големите машини. Играх го тоя филм с Паджерото пролетта.
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Как се оправяте с толкова много кранове
                      Тьрсиш логиката,че ние каквото караме е все ново за нас,после си отваряш каквото ти трябва,на тая лодка около 20 крана,затваряш други 30 да речем и караш.Ако объркаш или потъва,или си изхвърля горивото в лодката или в океана или губиш моторите,че не ги храни,нищо сложно как казва бащата,няма да падне от небето я ма като му казах Гаси левия,че прегрява и трябва да го поправим........... е така ме гледаше,в небето те лесно не гасят,че падат.

Няма да ви показвам как се вадят шепи с говна от резервоар с нафта,тиня мамата си трака.Биеш 2 маркуча вътре,помпата и филтъра и превърташе нафтата 10 пъти през филтър 10 микрона да речем,резервоара няма как да се свали и да се джурка,тая примерно има 3 тона на кълка и можа да го махна от там само с флек са или с брадвата дето види над вратата на машинното.

В шишето е показано какво събира колбата на филтъра,това ти е пред очите,филтър сменяш за под минута без да гасиш мотора,точиш си боклука от там,слагаш новия филтър,клик помпичка та да го напълни /5 секунди / слагаш му капака и айде пак в джаза,става с цигара в устата и седнал на кофа,ако не клати може и кафето да не ти излети през мотора.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от shotgun600 Преглед на мнение
                        BOSS, горивен филтър сменям на 10 000км, заедно с маслото. Никога не карам с един горивен, колкото препоръчва производителя /май беше 50 000км/.
                        Производителя е сметнал долу горе на колко ще ти е задънен филтъра ако ползваш добра нафта,сложил е още 50% да речем и това препоръчва?Сметките му са за нормална нафта,а не за свински номер през пищова та тия 10 000 може да са малко,а може да са огромен пробег.Аз на лодки съм задъхват и за 3 минути на филтър,а с други съм минавал и по 500 часа на филтър или вашето 20 000 километра,сменям после защото така пише,а не защото трябва.

Знаеш защо питам - колко горивни и а пред помпата 140 с 12 цилиндровия мотор?Щото на брата Хондата горивен филтър няма,не е имала,не е мислена да има и няма да има.Да де ама това за Калифорния,тия за България не ще имат ми ще е двоен размер,а като попаднеш на кофти нафта и вчера да си го сменил пак ще клекне.По закон обаче нафтата и бензина тук ми го продават с добавките в него и на колата не помня вече от кога не е сменян,години са и около 100 000 километра поне,после сменям,при нас в БГто не присадки в горивото не слагат,а горивото е малко там,разредител за боя,леко корабно,керосин.......баси крьщенетата.

Знаеш ли след колко време на какъв % ти е задънен филтъра?НЕ,караш по-малко от предписаното за чиста нафта ма не сипваш чиста гаранция.Е за това тия филтри с просто око се следят къде и колко в кереча си,че и вакум имам с 3 цвята скала,като за кьорави - жълт сектор си за смяна,червен сектор го чакаш да гасне,а при вас я светне чек енджин я не преди да спре,аз процентно знам къде съм,а да не говорим,че по големи лодки имам не двоен ми троен на мотор,имам цица под резервоара която обира всичко тежко в него и се точи с кран,имам разходен или дневен танк,имам по 3 филтъра на прехвърлящата помпа............а на сушата имам едно филтър че колко да има,е така за мирис,на Бенцовете по 2 пред помпата ма пък заврени на майка си у кътник,няма смяна на улицата
                        Последно редактирано от BENZBOSS; 31-12-13, 11:47.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Добре де, казвате лоша нафта в БГ и т.н....
                          На същото това Добло сменяме филтъра както е по каталог - смяна на масло и всички филтри - въздушен, маслен, горивен на 30х.км...
                          И си върви безпроблемно... Ако бе лоша нафтата не би ли трябвало да има поне един проблем?!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Ако бе лоша нафтата не би ли трябвало да има поне един проблем?!
                            Рано е да се каже.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Тьрсиш логиката,че ние каквото караме е все ново за нас,после си отваряш каквото ти трябва,на тая лодка около 20 крана,затваряш други 30 да речем и караш.Ако объркаш или потъва,или си изхвърля горивото в лодката или в океана или губиш моторите,че не ги храни,нищо сложно как казва бащата,няма да падне от небето я ма като му казах Гаси левия,че прегрява и трябва да го поправим........... е така ме гледаше,в небето те лесно не гасят,че падат.

Няма да ви показвам как се вадят шепи с говна от резервоар с нафта,тиня мамата си трака.Биеш 2 маркуча вътре,помпата и филтъра и превърташе нафтата 10 пъти през филтър 10 микрона да речем,резервоара няма как да се свали и да се джурка,тая примерно има 3 тона на кълка и можа да го махна от там само с флек са или с брадвата дето види над вратата на машинното.

В шишето е показано какво събира колбата на филтъра,това ти е пред очите,филтър сменяш за под минута без да гасиш мотора,точиш си боклука от там,слагаш новия филтър,клик помпичка та да го напълни /5 секунди / слагаш му капака и айде пак в джаза,става с цигара в устата и седнал на кофа,ако не клати може и кафето да не ти излети през мотора.
                              Преди години правих профилактика на един ГДРейски 150 киловатов дизелов генератор морско изпълнение . Горивните му филтри бяха два единя мрежести елементи на една шпилка разглобяваш и миеш втория пак на шпилка надупчени пластмасови дискове и между тях филтърна хартия . Сложих му една двойка европови на пътя от помпата на голямата цистерна към дажбата (дневния резервоар) и до ден днешен вече десетина години проблеми нямат. Предполагам че си ги чистят редовно и си сменят елементите защото не са ме търсили . Дажбата му беше 400 литра а по документи му даваха разход 40 литра на час .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Рано е да се каже.
                                Никак не е рано Ясене - 3г безпроблемна експлоатация според мен показва, че голяма част от 'зимните проблеми' са заради дъртите дизели, а не заради нафтата...
                                Не, че не можеш да се набълбучиш с кофти нафта - и това е възможно - я нечистена, я заразена цистерна, и т.н. и т.н.
                                Но там нещата отиват към чиста случайност (рядко срещана), а не към закономерност...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X