Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Е нали сме европеици,имаме си хубави АКЦИЗИ.
    SUZUKI VITARA V6
    HONDA CBR 919RR
    MERCEDES ML
    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от smaleto Преглед на мнение
      колега със гстъ съм сигорен че има ефект,чувалсъмго от много хора но така и незнам колко на литар нафта се слага,а искам да пробвам
      E това не го разбрах. Чесно.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Ако е само това си за завиждане ))
        ПП Оня мейл още не си ми го пратил
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ще пробвам да го преведа. Ама да знаеш, че просто така неразбираемо си пише човека по принцип.
          колега със гстъ съм сигорен че има ефект,чувалсъмго от много хора но така и незнам колко на литар нафта се слага,а искам да пробвам
          Колега, с газта (вероятно газ за горене, демек керосин) съм сигурен, че има ефект. Чувал съм го от много хора, но така и не знам колко на литър нафта се слага, а искам да пробвам!

п.п.Ега съм се справил.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Мерси.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

извинявам се,човек когато бърза все нещо ще обърка.Вапросат ми беше колко гас слагате въф нафтата

Коментар

Извинявам се,_човек когато бърза все нещо ще обърка._Въпросът ми беше колко газ слагате в нафтата?
                Пак ли бързаш?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

извинявам се,човек когато бърза все нещо ще обърка.Вапросат ми беше колко гас слагате въф нафтата
                  Литър на 50л нафта.Пиши по бавно другия път.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                    Пиши по бавно другия път.
                    ...защото не можем да четем бързо.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Рецептата е:
                      -при минус 10С-до 10% газ за горене(демек керосин)
                      -при минус 20С-до 20%
                      -при минус 30С-до 30%, което е макс. допустимо к-во
                      Ако нафтата е качествена, разбира се % керосин може да е доста по-ниско, но кой да знае-като замръзне нафтата вече е късно...
                      Към газта за горене не е необходимо да се добавя 2Т масло, за разлика от добавянето на бензин.
                      Важно:-за пореден път казвам, че газта за горене мнооого отдавна не е това, което беше, т.е.-над 90%керосин, а е нЕква неясна химия, така че лично аз съм много против добавянето и, но всеки да си решава.

П.С. Ако някой има газена лампа ще съм любопитен да и налее от съвременната газ за горене, да и палне фитилЯ и да види ще чади ли много.После да сипе нафта и да сравни, щото истинската газ за горене(т.е. керосин) чади много по-малко от нафтата.
                      Последно редактирано от mbenz; 08-01-14, 17:16. Причина: допълнение
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Благодаря "ВИ"

Коментар

На времето в казармата сипвахме на газените фенери нафта и сол за да пуши по малко . Поне така казваха старшините че пушело по малко . Керосин не сме сипвали защото в него има много добавки които при горене в затворени помещения са доста отровни .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Манете я тая газ , бе. Сменете си филтъра. Пробвано.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Манете я тая газ , бе. Сменете си филтъра. Пробвано.
                              Или двигателя със бензинов.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                На времето в казармата сипвахме на газените фенери нафта и сол за да пуши по малко . Поне така казваха старшините че пушело по малко . Керосин не сме сипвали защото в него има много добавки които при горене в затворени помещения са доста отровни .
                                Споко.
                                Керосинът не е повече или по-малко отровен от кое да е друго петролно гориво при горене в затворено помещение. Газта за ламБи не знам какво толкова я мислите, тя е една много калпазанска нафта (или керосин, ама то няма принципна разлика). Дестилира се от нефта само с две изисквания - да няма леки съставки с ниска пламна температура (бензин) за да не гърмят ламбите и да няма тежки съставки, за да не смръзва в неотопляеми помещения зимно време. Исторически е първият изобщо нефтопродукт и няма никакви "добавки" - каквото си изварил от нефта, това.

И не, солта не помага да пуши по-малко.

Със сол можеш СПИРТНА лампа да накараш да свети, ама пак не чак толкова, колкото газената. Също от сол светват и въглищата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X