Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поскъпва данъкът за стари коли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поскъпва данъкът за стари коли

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Мерят ги на празен ход, после на валците и нещо като 2000 оборота. Сяда вътре и дава газ. Имам ги бумажките от теста, ако искате мога да ги снимам и да ги лепна тук, но не вярвам да е нещо различно.
    Ако на валците - ок. Само такова мерене има нещо общо с реалността и само при такова мерене могат да се изкарат грамове на километър като мерна единица. Тогава може това да се отнесе пряко към стандарта.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не гледайте какво е по другите държави. Обикновено ние сме по набожни от папата и хоп, троен данък за коли над определени години! Ето начин да облекчим трафика.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз тукашния пример го давам само за пример, че може да се мери и то доста точно.
        Спарки, държат я на празен ход докато завира разни огледала под колата за да види катализаторите. После рови под капака за да прегледа за разни неразрешени инсталации. През това време колата работи на празен ход за да достигне нормална работна температура. Явно такава е процедурата.
        Навит съм да им давам десеторен данък, само да ме оставят да я напомпя до 500-600 коня, ама не дават. Двигателя го може, но естествено няма да покрие нормите.
        Що и тука не беше "махай карализатора и си карай"! Късметлии!
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ако на валците - ок. Само такова мерене има нещо общо с реалността и само при такова мерене могат да се изкарат грамове на километър като мерна единица. Тогава може това да се отнесе пряко към стандарта.
          ...ама само в Калифорнния го правят.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            ...Късметлии!
            Късметлии сме, докато не попаднем зад някой, който оставя след себеси миризма на умрели лебеди. После жената ме чука по канчето що беснея и изпреварвам като келеш.

@Ясен: Знам че в Калифорния са по-различни, при това май не само по отношение на автомобилите.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

89 долара на година ми е данъка на големия осмак,катализатор бройка е около 600,има 4, трета седмица го мъча и не и не,2 теча на вакумите му намерих,след всяко светкаше трябва да го карам едно 200 километра поне да му дойде акъла за да подготви всички неща за теста.

ни така ни иначе,това да съм му изкъртил зъбите в друга държава.И тук има начин,но ще го помъча още малко.При вас данъка голям,но другите проблеми ги няма.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Я да питам поставяне на газ или метанова уредба - не намалява ли вредните емисии?

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  Не гледайте какво е по другите държави. Обикновено ние сме по набо
                  жни от папата и хоп, троен данък за коли над определени години! Ето начин да облекчим трафика.
                  Те това е!

Идва при мен моя католически сънародник, и не се интересува, евро 1 ли евро 100 ли е колата му.
                  Мушкам му отзад една тръбичка, и гледам компа - CO HC и ламбда, на празен ход, и на 2500. Тва за бензин. От тая до тая г. нормите са едни, от друга до друга са други, а преди '75-а е визуално, т.е. гледам колко дими от ауспуха.
                  За дизела - 6 пъти газ до ламарината, и компа казва, колко черна е чернилката отзад.

Та така за папата и католиците.

А за данъка, там филма е друг, и аз не знам всички показатели от които се определя. За дъртата ми Хонда е 250 паунда за година, а за новата 105.
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Късметлии сме, докато не попаднем зад някой, който оставя след себеси миризма на умрели лебеди. После жената ме чука по канчето що беснея и изпреварвам като келеш.
                    И мен много ме дразнят такива. По-новите коли са с филтри с активен въглен и почти не се усеща, аз го усещам директно дори при затворена клапа на пресния въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от ogrigorov Преглед на мнение
                      И мен много ме дразнят такива. По-новите коли са с филтри с активен въглен и почти не се усеща, аз го усещам директно дори при затворена клапа на пресния въздух.
                      По-новите са ясни. То и зад жигула в нормално техническо състояние се кара без проблем (друг въпрос е че в момента болшинството харчат масло почти колкото и бензин). Проблема е че очевидно по пунктовете за ГТП масово се пускат неизправни возила.

...отделно, всеки втори е разбирач по АГУ и я настройва както дойде, а отзад се носи миризмица все едно не гори газта, ами я ползва за реактивна тяга директно от бутилката.

Дизеляците са ясни - там се вижда отдалеч. Но и там нови на вид и като модел возила масово кадят на порядъци повече от архаичния ми дизел.

Абе трагедия тотална.

Коментар

Спарки,какъвто стандарта на живот такива и автомобилите.В Бг всеки разбира от всичко за това сме на този хал.Предпочитам да карам стара кола с по-висок данък от колкото нова с по-нисък данък.Може новата да ми излезе по-скъпо годишно.
                        Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                        АСК Ален Мак

Коментар

Ама ти си карай старата кола - аз намям нищо против това. Просто я приведи в технически изправен вид.

Коментар

Ама ти си карай старата кола - аз намям нищо против това. Просто я приведи в технически изправен вид.

Мойта я приведох - трьгвам за тест изгорели газове и оп,чек енджин,мамка ти,занулих го и айде по кафенце при моите в сервиза.Един маркуч на вьздухарската сцепен,смених го с нов и айде 200 километра шмиткане по магистралата.
                            Засилих се след проверка на компа дали ще мине,всички параметри готови и оп,чек енджн.Щи и желязото аз,айде пак ровене и още едно малко маркуче откачено.Закачих го и го стегнах да не мьрда,снулирах и пак каране.Отиде резервоара,втори на половината и оп,чек енджин.Пуууу мука ви казвам,мУкА.
                            Снулирах аз и каране,отивам днес да оправям на майка ми трансмисията и айде пак да се пробвам - МИНА,по пьтя кьм нас .........е не може да познаете.........ЧЕК ЕНДЖИН,какьв шут иска не знам ма следващата проверка е след 2 години,колата минава чисто та чисто,отличник един вид,но явно пуска от някьде вьздух и току светне тая гад.

Това ако нямам ОБД скенер в жабката да ми е скьсало сьвсем нервите,буксата му я набивам на светофара вече,толкова и свикнах.

Та голям мерак да я оправя ма като гледам сьм до никьде,трябва основно да и сваля всичко по вьздухарската и да сменя каквото мьрда.Е да ама няма да и се случи сега,мина и аз сьм Българче,плащам си регистрацията и бой,нема да минава,аааамаха.

Не е нормално данька на старите да се увеличава,нормално е на новите.Оставете колите - парите кьде са,от кого какво искаш да вземеш и каква е идеята?Ако е да скьсаш джоба на някой с Лада то голям кеф.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Не е нормално данька на старите да се увеличава
                              Ако гледаме екологията, си е нормално, ама не ни изнася. Освен това трябва да има и някакво разделение. Примерно, до 20-25 години да се водят стари. После да минават в раздел антики и да няма данък. Първо, тези автомобили не са много и второ, колко ще се движи тази антика. Защо е по-висок данъкът на нови автомобили? Защото щом имаш нова, значи си богат. Плащай! Друга причина?
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Абе антики без данък добре, ама я идете у немечко и вижте така наречените антики в какво състояние са. Баго те като вчера слезли от конвейра. Ели пробмвайте да карате по немски път с камион евро 3 - не че е забранено
                                Днеска се прибирам за пореден път от там. Добре че са ми мега скучни, че иначе немаше да се върна ич тука
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X