Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътна помощ??? Съвет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътна помощ??? Съвет.

Колеги, знам, че темата не е з тук, но не знм къде да я поставя. Дайте съвет за марка и модел на пътна помощ. Искам да купя такаава , но да е с двойна гума и да може да носи леки коли - всякаакви. Примерно от обикновен Голф до Мерцедес S.
    Благодаря предварително и се извинявам на модераторите.
    FIAT Doblo SX

От: Пътна помощ??? Съвет.

Гледам не лоши Ивеко.Доста дълга платформа,която позволява возене на малки и дълги коли.Двоината гума предполагам я приемаш за мярка за товароносимост.Има бусови с общо тегло над 3.5 тона и единична гума.
    Не са лоши и Спринтерите и новите Фолксваген ЛТ.
    Има и едни много симпатични на базата на пежо ситроен,отзад са с два моста и много ниска платформа,която улеснява товаренето.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Без да дадеш примерен бюджет ще е малко трудно за съветване...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        Без да дадеш примерен бюджет ще е малко трудно за съветване...
        +1 Според бюджета, ама гледай да е Мерцедес. Мой познат има автосервиз и 3 пътни помощи. Той и синът му почти всеки ден са на път, а третата е за резервни случай. И трите са Мерцедеси и то от по-старите 609, 814. Ивекото не е много стока, особено ако е по-ново.* ти си прецени, но ако искаш да си вземеш нещо дето да ти върши работа, да не се чупи и да е надеждо - Мерцедес.Аз навремето когато трябваше да си купувам бусчето се допитах до същия тоя човек с пътните помощи. Той каза Мерцедес или одиш пеш , аз бях решил да вземе Ивеко, но в последния момент го продадоха. Взех си 410D, внос от Швейцария и да чукна на дърво 130 000 км никакави проблеми, само леко го поизкърпх когато го взех, че имаше позагнили, но пък каросерията е от алуминий и няма грижи. Взех го на 235 000 реални, така че ти си прецени

Поздрави и УСПЕХ в избора .

Коментар

колеги бюджет до 9000 лв. нещо такова. А за Форд Транзит какво ще кажете? Иначе наистина колегите горе са прави Спринтера и Ивекото е добре. Писал съм двойна гума, защото предполагам, че така ще може да носи повече. Идеята ми е камиончето редовно да се ползва,дай боже всеки ден. За това примерно ако трябва да вдигне примерно Ауди А8 или БМВ 7 да няма проблем.
          FIAT Doblo SX

Коментар

Начи гледай и падаща платформа щото иначе за по-ниски коли забравяш
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А8 и 7ца вдигаш лесно, те не са повече от 2 тона, както и повечето жипове, над 3.5т ако е ще можеш да товариш и над 2 тона машини просто... инак проблема няма да е в товароподемността, а както Търтея спомена, в платформата, щото ниските машинки им е зор в ъглите тип полегнал полицай. Определено бих взел стар мерцедес, преди спринтер, като някои имат и блокаж на задното мост /е не знам как е при пътната помощ/, което е голям бонус в разни ситуации. Освен това са супер здрави и безпроблемни за ремонт машини, частите им са в порядък по-евтино от всичко друго и/или по-ново. Форд не бих взел, предубеден съм. Но имам VW LT старо и съм супер доволен, гледам ги карат още бая, виждал съм и пътни помощи. Та според мен лично това са двата модела, които си струват.

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2hh9k6

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2hh9k6

за тези два модела ли говорим???
                FIAT Doblo SX

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13927751_1_585x461.jpg
Прегледи:1
Размер:29.9 КБ
ID:5464673Не съм много запознат с тия машини, но аз бих ти препоръчал мерцедеса от снимките. Тука при нас с подобен един човек превозва какво ли не с него. Като почнеш с леки коли, джипки и всякакъв вид селско стопанска техника.

Коментар

Първоначално публикуван от low_rider Преглед на мнение
                    Не се мотай, отивай да вземеш жълтото мерцедесче, да знаеш, че няма да съжаляваш. Онзи ден го видях да докарва кола в един месетн сервиз и даже го загледах колко е изпънат, незнаех че се продава. Предполагам имаш C категория ? Тези модели 4__, доже да се регистрират и като категория N1, което ще рече че можеш да го караш с B категория и малките винетки (за лека кола), ама това ще го уточним в последствие.Защо не прегледаш и 6_ _ и 8_ _ моделите, те имат по-голяма товароносимост, макар че моето е 410D и 3тона ги вози без грижи, максимума му е 3.5тона, ама коли с такова тегло са рядкост. Все, пак замисли се, по голямата носи и малко и много Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      Не се мотай, отивай да вземеш жълтото мерцедесче, да знаеш, че няма да съжаляваш. Онзи ден го видях да докарва кола в един месетн сервиз и даже го загледах колко е изпънат, незнаех че се продава. Предполагам имаш C категория ? Тези модели 4__, доже да се регистрират и като категория N1, което ще рече че можеш да го караш с B категория и малките винетки (за лека кола), ама това ще го уточним в последствие.Защо не прегледаш и 6_ _ и 8_ _ моделите, те имат по-голяма товароносимост, макар че моето е 410D и 3тона ги вози без грижи, максимума му е 3.5тона, ама коли с такова тегло са рядкост. Все, пак замисли се, по голямата носи и малко и много Поздрави !
                      Колега, преди години съм имал такъв Мерцедес само че 207д, разкош беше, мн здрав...старички са вярно, но мн издръжливи. Само, че се замислям за Фолксвагена ЛТто, че е с падаща платформа.
                      FIAT Doblo SX

Коментар

Първоначално публикуван от low_rider Преглед на мнение
                        Колега, преди години съм имал такъв Мерцедес само че 207д, разкош беше, мн здрав...старички са вярно, но мн издръжливи. Само, че се замислям за Фолксвагена ЛТто, че е с падаща платформа.
                        - Фолксвагена не е лош, но каточели не са толко разпространени, а и частите незнам как са. Търси тогава мерцедесче с падаща платформа - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, това жълтото май няма, щото аз го видях в натоварено полужение, та съдя от снимките.

Поздрави !
                        п.п. ослушай се и за някое 609

Коментар

а скъпо ли е да се купи бус бордови и да си направиш платформата...?
                          FIAT Doblo SX

Коментар

Няма смисъл да купуваш бус и да го правиш пътна помощ.По-добре си вземи една пътна помощ IVECO но задължително гледай да има лебедка.

Коментар

АМи определно ще ти излезне по-скъпо или трябва да намериш бус на далавера, ама такива одавна няма. Гледай да си е готово Поздрави !п.п. Тая жълата винаги може да се преправи на подигаща хидравлична платформа, въпрос на въображение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X