Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ !!! Тапа за блока - SAAB

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: помощ !!! Тапа за блока - SAAB

И от текстолит става тапа.Набивали сме на Камион такава и кара вече 6-7 години

Коментар

и като резервен вариант ако не си намериш оригинална - универсална гумена тапа за блок. продават ги на някои места, конусни са и при натягане на гайката уплътняват отвори с различни размери. резервен вариант 2 - обаждаш се на Дини от този форум, преди години му бях пращал нагреватели за двигатели, те се монтират в отвора за тапата, мисля че имаше 42 мм.
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Темата живо ме интересува защото преди 5 часа ми протече една тапа на тънка струйка точно по средата все едно е пробито с бургия. Вече разбрах от темата как да я сменя. И искам да питам с какъв препарат да промия охладителната система. От известно време колата е карана с вода и мисля че просто тапата е корозирала.

Коментар

Първоначално публикуван от gekon12 Преглед на мнение
          Темата живо ме интересува защото преди 5 часа ми протече една тапа на тънка струйка точно по средата все едно е пробито с бургия. Вече разбрах от темата как да я сменя. И искам да питам с какъв препарат да промия охладителната система. От известно време колата е карана с вода и мисля че просто тапата е корозирала.
          Традиционна медицина припагаш, една бутилка оцет и вода пълниш системата , палиш двигателя работи на място 10- 20 минути да загрее добре, оставяш го няколко часа да престой със сместа после пак палиш и загрета я испускаш!
          Внимавай че е горещо
          После ако имаш маркуч и водичка, пълниш вода , пускаш от радиатора да тече и едновремено подаваш чиста вода в радиатора да изхвърли мърсотийте!
          УСПЕХ
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          SJ 413

Коментар

Първоначално публикуван от Sam40 Преглед на мнение
            ... и загрета я испускаш!
            Внимавай че е горещо...
            Да, и ако си "късметлия", после пускаш тема във форума примерно "Търся глава за..." или нещо от сорта... Охладителна течност никога не се сменя при горещ двигател.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Това с оцета е по бавно със лимонтузу разтворено във вода е по бързо и ефикасно, дано само радиатора да не е пукнат. А тапите ги продават във всеки магазин имам чувство че са еднакви,просто се намазва с силикон или лепило за двигател но трудно ще хвръкне ако замръзне зимата, добре е да се провери и тапата на скоросната кутия, че мен са ме дърпали по един баир на "станата" със кон, добре че беше коня. и имаше отворен магазин,а после докато намеря масло мале.Затова на комионите тапите са със резба на есен ако не ги ползваш просто източваш водата от тапата.
              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Да, и ако си "късметлия", после пускаш тема във форума примерно "Търся глава за..." или нещо от сорта... Охладителна течност никога не се сменя при горещ двигател.
                Само ми обясни коя глава ще търсиш при 85 градуса да е спукана при източване на охладителната течност, колега тя се пука само когато е при над 100 гр. и наливаш вода но двигатела не работи!
                Но ти си знаеш, !
                Прав си.
                Последно редактирано от Sam40; 24-08-07, 21:44.
                [SIGPIC][/SIGPIC]
                SJ 413

Коментар

Само ми обясни коя глава ще търсиш при 85 градуса да е спукана при източване на охладителната течност, колега тя се пука само когато е при над 100 гр. и наливаш вода но двигатела не работи!
                  Но ти си знаеш, !
                  Прав си.
                  Шоковата помяна на температурата прави поразията. Вътре в цилиндрите температурата е много по голяма от 85 гр. Като му налееш студена вода само чудо може да спаси двигателя.
                  Та си спомням 80-те години дападжийските майстори как разработваха току що основно ремонтиран двигател. Пробката на радиатора отворена , без термостат , с маркуч от чешмата забучен в радиатора. Палят , пускат водата (да се охлаждал двигателя по добре ) Тъпи, тъпи, та вдлъбнати ! След 20 минути двигателя става отново за ремонт. Отвътре топло, отвън студено - нали се сещаш какво става. Хвърчат стружки.
                  Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

И освен това блока обикновено е чугунен, а главата - алуминиева. Като остане горещия двигател без вода различните метали изстиват с различна скорост и дори да не се спука, измятането на главата е почти сигурно.
                    П.П. Запалването на горивната смес в камерата става при около 300 градуса, а по време на работния цикъл температурата е около 800 ...
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Който не вярва да опита.

Коментар

Колеги , доколкото ми е известно всеки има право на мнение!
                        Но в някой случай просто разводняваме темата, от дребен за мен въпрос, който попита колегата.
                        Направо стана като за нероден Петко!
                        Успех на всички !
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        SJ 413

Коментар

Колеги , доколкото ми е известно всеки има право на мнение!...
                          Абсолютно съм съгласен с теб, НО....
                          въпроса ми е как се сменя това чудо при положение че е набита фабрично ( предполагам ). Знам че не е джип но се надявам на Вашата помощ
                          , тук става въпрос за съвет, а твоят по мнението на доста членове на форума, е грешен...Поздрави!
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравеи Колега.Тапата се вади лесно с отверка,почиства се мястото маже се новата тапа с локтайт и се набива с камъче от гедоре.Избираш такова което пасва точно на тапата и я набиваш,не би трябвало да имаш проблем.В Монтана има магазин с 50размера тапи ако имаш проблем с намирането на твоя размер обади се.ta_lasam@abv.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X