Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ !!! Тапа за блока - SAAB

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: помощ !!!

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
    нетрябва да е стомана , просто обикновено , меко желязо

Колега ще ме извиняваш ама кво е това меко желязо за което говориш То е или стомана, чугун, твърд разтвор или сплав.
    Танки грязи не боятся!

Коментар

Извинявам се за офтопика ама човекът пита за проблема си , а ние пак му осрахме темата със спорове. Моля модераторите да изтрият моите постове с изключение на първия , защото нямат отношение към темата.
      Благодаря за което!

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
        Колега ще ме извиняваш ама кво е това меко желязо за което говориш То е или стомана, чугун, твърд разтвор или сплав.
        Как какво, просто чисто желязо, без вредни примеси
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Как какво, просто чисто желязо, без вредни примеси
          Самоковско тенеке сиреч
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от KamAZadjiq Преглед на мнение
            измерва се тяхната твърдост и това ги прави различни, но това е затези дето четът, аз го знам от опит
            Последно редактирано от Юли; 18-08-07, 22:26.
            sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Тапата си е направена от най обикновена поцинкована желязна ламарина. Най трудната част от работата е изваждането на старата, която най вероятно е кородирала и протекла при наливането на вода. А е кородирала, защото двигателя е оставен без антифриз продължително време а не е трябвало. Тапите са си по размер. Намираш по магазините подходяща, слагаш я във фризер да се свие, намазваш с блажна боя и набиваш равномерно с метален чук. Според мен не трябва да имаш проблеми, тъй като тук не се изискват някакви специални умения.
              Успех!
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

До: помощ !!! Тапа за блока - SAAB

Нищо сложно няма в тапа на блока.Сложното е ако е на кофти място и не позволява избиване и набиване на новата

Коментар

Много Ви благодаря, смятам че ще се справя, просто не ми се е налагало и имах нужда от съвет. Дано някой ден се съберем да почерпя.

Коментар

Тапата,дали е купена готова или е стругована трябва да е с по голям диаметър от отвора около 1мм.Слага се на някаква втулка и със по голяма съчма и се придава сферична форма.Поставя се в отвора с изпъкналата част навън и се причуква за да затегне.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                      Тапата,дали е купена готова или е стругована трябва да е с по голям диаметър от отвора около 1мм.Слага се на някаква втулка и със по голяма съчма и се придава сферична форма.Поставя се в отвора с изпъкналата част навън и се причуква за да затегне.
                      +1
                      Дядо ми правеше тази процедура на Москвича през една-две зими като го забрави с вода.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                        Тапата си е направена от най обикновена поцинкована желязна ламарина. Най трудната част от работата е изваждането на старата, която най вероятно е кородирала и протекла при наливането на вода. А е кородирала, защото двигателя е оставен без антифриз продължително време а не е трябвало. Тапите са си по размер. Намираш по магазините подходяща, слагаш я във фризер да се свие, намазваш с блажна боя и набиваш равномерно с метален чук. Според мен не трябва да имаш проблеми, тъй като тук не се изискват някакви специални умения.
                        Успех!
                        някакво предложение къде може да се намери такава тапа? 42 мм диаметър

Коментар

Докато си намериш тапа може да замажеш пробойната и с влакнест кит и да ползваш колата. На една жигула направихме този номер "временно" и вече 7-8 години си кара така
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от lubobunker Преглед на мнение
                            някакво предложение къде може да се намери такава тапа? 42 мм диаметър
                            във всеки магазин за авто части.дори и руски.продават ги на големи стилажи различни размери около 2 лева бройката.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Докато си намериш тапа може да замажеш пробойната и с влакнест кит и да ползваш колата. На една жигула направихме този номер "временно" и вече 7-8 години си кара така
                              Това е "неправилния" начин, но и аз съм го практикувал няколко пъти , на различни коли. Също така може да се ползва и мултиметал и различни смоли. При условие че тапата е на неудобно място.
                              Ако евентуално се стигне до забравяне с вода през зимата, леда трябва да "избута" цялата тапа и залепеното не е проблем.
                              Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

А защо си мисля,че е с Кадмиево покритие?Дебелшко...
                                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X