Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да питам важи ли каското извън пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да питам важи ли каското извън пътя?

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
    Правилният начин е автомобилът (джипа) да се вкара в сервиз и да се отремонтира там, ще получите колата си във видът в който е била преди събитието. Никой не се занимава нито с пари, нито с документи-чиста работа.
    Пепи, в този случай е проблемът, че работата далеч не винаги е "чиста". Едно, че, доколкото съм чувал от хора, тези доверени сервизи имат доста работа и се чака много и второ, че застрахователите не са невинни ангелчета и гледат да си намалят разходите, както могат. Примерно - ударил си врата и тя е за смяна. Колата ти е от малко разпространена марка и врата на старо може да се намери само от коли на мин. 15-годишна възраст. Ама на тези коли има характерна болежка - след време вратите гният на определени места. Нови има от вносителя срещу ХХХХ лв ...

Та, можеш ли да си сигурен, че, за да намали разходите на застрахователя, вместо да монтира нова, довереният сервиз няма да вземе някой гнилоч, да му удари един кит и боя и след не много време ти да си пак на пангара с врата за смяна?

За мен е по-чист вариантът, ако застрахователят ти покрие разходите "по фактура". Т.е. купуваш части, плащаш за смяна и каквото там има и представяш документите.
    Общо взето, ДЗИ така ми покриха разходите 1:1.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Пепи, в този случай е проблемът, че работата далеч не винаги е "чиста". Едно, че, доколкото съм чувал от хора, тези доверени сервизи имат доста работа и се чака много и второ, че застрахователите не са невинни ангелчета и гледат да си намалят разходите, както могат. Примерно - ударил си врата и тя е за смяна. Колата ти е от малко разпространена марка и врата на старо може да се намери само от коли на мин. 15-годишна възраст. Ама на тези коли има характерна болежка - след време вратите гният на определени места. Нови има от вносителя срещу ХХХХ лв ...

Та, можеш ли да си сигурен, че, за да намали разходите на застрахователя, вместо да монтира нова, довереният сервиз няма да вземе някой гнилоч, да му удари един кит и боя и след не много време ти да си пак на пангара с врата за смяна?

За мен е по-чист вариантът, ако застрахователят ти покрие разходите "по фактура". Т.е. купуваш части, плащаш за смяна и каквото там има и представяш документите.
      Общо взето, ДЗИ така ми покриха разходите 1:1.
      Съгласен!!!По този начин работят и Витоша-поне в Кърджали-така е най-добрия вариан според мен

Коментар

Чаво, вече не е така.
        Верно е, че застрахователните компании не се ползват с добро име тук в Бг. знаем защо, пътя по който минаха ги научи, че могата да се гаврят с клиентите си, което е против всички закони на бизнеса, само че вече тези времена отминаха, смело мога да кажа, че имам преки наблюдения и от около 2 години нещата са променени в полза на клиента. Относно частите, всичко вече се поръчва ново и то от официалните вносители, повечето компании работят с доста (разбирай повече от 15) доверени сервизи (говоря за София), там контролът е доста затегнат и работата се следи изкъсо, забавяне на кола в сервиза в 99% от случайте е по вина на вносителя на частите, рядко по вина на сервиза. Ни си заслужава човек да си губи времето и да се занимава да тича за части, при майстори, после бояджии и т.н. Нещата седят според мен доста по-цивилизовано, записавш час за сервиза влизаш и след определено време отиваш оглеждаш и си взимаш колата готова. Доверените сервизи стискат яко договорите с компаниите и си вършат работата качествено.
        А относно твойта джипка- недай си боже ако се наложи да се стигне до там лично аз ще се опитам да те убеждя да я вкараш в доверен сервиз, за да видиш и сам се убедиш, че нещата наистина вървят към по-добре (дай доже навсякъде)
        LZ1PER

Коментар

Момчета, аз не мога да ви разбера, защо всички се натискате да вземете пари от застрахователя, ама българина все гледа да е надалавера, да вземе повече пък да ремонтира да за по-малко и да си прибере разликата, за да си върне ако не всичката, то поне част от застрахователната премята която заплатил. Правилният начин е автомобилът (джипа) да се вкара в сервиз и да се отремонтира там, ще получите колата си във видът в който е била преди събитието. Никой не се занимава нито с пари, нито с документи-чиста работа.
          Е точно така да. Идеята не е дали си напред в кеш, а дали застрахователните суми всъщност са реални. Аз съм винаги с валутна застраховка, като целта е да не се занимавам. За съжаление както се оказва дори това невинаги е така. Но със сигурност при скъпите коли застрахователната премия лесно се прескача с 1-2 малки ремонта или пребоядисвания.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Ами тчно като не знаеш, се поинтересувай и тогава бъди компетентен, ето пример:

Още да търся ли???

Ама ти изобщо не си запознат с нещата, какъв КАТ при градушка-тук няма ПТП, протокол не е нужен.

Тя застраховката каско не е задължителна, защо се застраховаш ???
            Не не, хич май не ме разбра.

Аз просто се случва да знам колко струват нещата на туарега, това не значи, че съм взел 2к и съм си сложил огледало от лада.

Каското ми е 5к на година, тлъста сума, но при последния ремонт знам, че са оправени неща за над 5к във всички случаи и то не защото е кой знае какво, а защото всичко за туарег е неземно скъпо.

За това и съм с валутна застраховка - защото не ти оценяват според тях и да се занимаваш с глупости - отиваш в Porsche БГ, хвърляш ключовете и си тръгваш. Мен това ме интересува - комфорт, спокойствие и най-вече свободно време.

Предполагам виждаш разликата между гореописаното и разни "играчи" на дребно, които гледат да им останат пари, пък да си правят колата при "желето" за хоби. Това е малко голфаджийска история.
            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Застрахователя не е доктор нито свещеник не е хубаво да му споделяш всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X