Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да питам важи ли каското извън пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да питам важи ли каското извън пътя?

Не искам да звучи като реклама и нямам нищо общо със застрахователя, но на мен ми признаха щетата и това е факт. Застрахователя е БУЛСТРАД.

Коментар

Бях го писал и в друга тема - точно БУЛСТРАД ми платиха ПЪЛНО БОЯДИСВАНЕ затова , че съм си издрал боята при разходки в гората ( така си им казах ) . Не знам в по-тежки случаи как ще реагират , при мен беше така и то без връзки.

Коментар

Абе в рамките на шегата и истината , брои ли се за изневяра ако те хванат извън къщи. На вещите лица им е пределно ясно къде може да стане една такава щета, наскоро застрахователна компания плати тотална щета на ТЛК 120, които бе паднал по склон на каменна кариера без да е имало водач вътре, станало е не се знае как, вероятно е оставен на свободна. Та зависи маи от застрахователя.

Коментар

До: Тедо

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          ...Е, може да излезеш на "+", ако си някой "талант" с 5 челни катастрофи както се похвали един колега от форума... Но тогава не се знае дали ще си жив да си прибереш келепира...
          Идеята (по принцип) на застраховането не е "да излезеш на "+", иначе нямаше да има застрахователи. Идеята е да се защитиш от рискове, които не можеш да поемеш сам, а загубата на една кола, колкото и да е скъпа ще преживееш. Между другото "каско" застраховките не са така популярни в европа, както у нас.
          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

До: сетих се да питам важи ли каското извън пътя

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            още малко да намалеят кражбите на цели коли и питайте ме дали ще храня мутрите! Каското си е живо набутване... Много трудно, да не кажа невъзможно е да си компенсираш от щети цената на застраховката...
            За 10 години каране на коли с каско съм дал повече от цената на нова кола за застраховки, а съм имал 3-4 щети от типа "одраскване на паркинг"

Е, може да излезеш на "+", ако си някой "талант" с 5 челни катастрофи както се похвали един колега от форума... Но тогава не се знае дали ще си жив да си прибереш келепира...
            ..или ако огледалото ти струва 2к

Аз пък съм напред от всичките си застраховки и нямам челни удари досега. Само смяната на интерцоолер, броня и още не знам какво от последните ми изцепки са поне два пъти колкото каското за годината.

Иначе каското работи и за оффроад последствия, стига ти да си единствения, който го знае
            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

падна градушка ... сега ще видим за какво са застрахователите и дали ще платят щетите или ще се направят на интересни ....

Коментар

За плащане,ще платят.Въпроса е-колко.Да не стане,дет вика един познат,че само помагат да си оправиш колата.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

именно
                  мен ме отрязаха миналата седмица, въпреки че имам пълно каско ама то после се оказа дреболия

Коментар

Момчета, аз не мога да ви разбера, защо всички се натискате да вземете пари от застрахователя, ама българина все гледа да е надалавера, да вземе повече пък да ремонтира да за по-малко и да си прибере разликата, за да си върне ако не всичката, то поне част от застрахователната премята която заплатил. Правилният начин е автомобилът (джипа) да се вкара в сервиз и да се отремонтира там, ще получите колата си във видът в който е била преди събитието. Никой не се занимава нито с пари, нито с документи-чиста работа.
                    LZ1PER

Коментар

колега не знам да има случай застрахователна компания да е платила повече отколкото е в действителност. обикновено дават по-малко. винаги. а някои изобщо не дават. а това за сервиза пък би било прекрасно, ама без протокол от кат....
                      виж един колега по-горе хубаво го е казал , че ако нямаше кражби, нямаше да застрахова, аз също !! щото в Букурещ май имаше нещо , че кмета беше казал да не си заключват колите...

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                        колега не знам да има случай застрахователна компания да е платила повече отколкото е в действителност. обикновено дават по-малко.
                        Ами тчно като не знаеш, се поинтересувай и тогава бъди компетентен, ето пример:
                        Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                        ..или ако огледалото ти струва 2к

Аз пък съм напред от всичките си застраховки и нямам челни удари досега. Само смяната на интерцоолер, броня и още не знам какво от последните ми изцепки са поне два пъти колкото каското за годината.

Иначе каското работи и за оффроад последствия, стига ти да си единствения, който го знае
                        Още да търся ли???

винаги. а някои изобщо не дават. а това за сервиза пък би било прекрасно, ама без протокол от кат....
                        Ама ти изобщо не си запознат с нещата, какъв КАТ при градушка-тук няма ПТП, протокол не е нужен.

виж един колега по-горе хубаво го е казал , че ако нямаше кражби, нямаше да застрахова, аз също !!
                        Тя застраховката каско не е задължителна, защо се застраховаш ???
                        LZ1PER

Коментар

заради кражба застраховам , писал съм по-горе. аз говоря за моя си случай , обадих се на брокерката и ми каза без протокол от кат нищо не става...
                          в минали години на фордчето все съм взимал по-малко от колкото ми е струвал ремонта

Коментар

А уточнявай се, защото тук се говореше за гадушка

П.П. има клауза само за кражба и е наполовина от пълното каско
                            LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                              Момчета, аз не мога да ви разбера, защо всички се натискате да вземете пари от застрахователя, ама българина все гледа да е надалавера, да вземе повече пък да ремонтира да за по-малко и да си прибере разликата, за да си върне ако не всичката, то поне част от застрахователната премята която заплатил. Правилният начин е автомобилът (джипа) да се вкара в сервиз и да се отремонтира там, ще получите колата си във видът в който е била преди събитието. Никой не се занимава нито с пари, нито с документи-чиста работа.
                              Не разбрах,отнъде си направи извода,че се натискаме,да си вземем парите и да сме на делавера?В т.н. "доверен сервиз",повечето застрахователи(поне в София) пращат а-ли до шест години.На брат ми за Аудито,за четири детаила за боядисване му изплатиха 320 лв.Тук не става въпрос за делавера,а наистина да можеш да си оправиш колата.

ПП,сега да не почнеме,само обсъждане на начините за формиране на обезщетението,то е ясно че годината на производство и т.н. оказват влеяние,но все пак труда и материалите за боядисване на 10 годишна кола,са същите като за боядисване на 2 годишнат

Поздрави.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

И аз да дам прмер-строших амортисьор на Рено,беше вечер,но да вмъкна,че застрахователката е мой човек та и се обадих и тя ме посъветва да се обадя в КАТ(но преди това да си намеря една ОГРОМНА ДУПКА) и да им кажа за случката.Дойдоха полицаите направиха протокол и от там на дугия ден влязох в сервиз заедно с оценители-за единия амортисьор бяха готови да платят,но не и за другия,след дълги церемонии ми платиха и двата заедно с едната джанта+стенд на цялата кола.Та мисълта ми е,че ако поискат могат да плащат
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X