Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да питам важи ли каското извън пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да питам важи ли каското извън пътя?

сетих се да питам важи ли каското извън пътя
    ако се объре гръмне полети ) потъне в моя случай най опасно е последното .... ще ми платят ли не е на пътя ???

До: сетих се да питам важи ли каското извън пътя

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
    ако се объре гръмне полети ) потъне в моя случай най опасно е последното .... ще ми платят ли не е на пътя ???
    Ако можеш да им дадеш протокол от КАТ, може и да ти платят ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

за потъване със сигурност няма да ти платят, ако не е причинено от природно бедствие!
      по принцип каското не важи, ако колата се използва за спорт, състезания и т.н.
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
        Ако имаш застрахователна полица и прочетеш общите условия ще си дадеш отговор на въпросите.
        Ако няма специално обузначени клаузи, се признават щети настъпили само по републиканската пътна мрежа. Обръщания, потъвания и пр. не се поемат като риск.

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        по принцип каското не важи, ако колата се използва за спорт, състезания и т.н.
        За състезания каско съществува, не при всяка компания, но при повечето го има, разбирасе има оскъпяване от 100 до 400% в/у застрахователната премия.
        LZ1PER

Коментар

нямам общите условия

а иначе ) незнам дали кат идва по полетата

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            За състезания каско съществува, не при всяка компания, но при повечето го има, ...
            точно това имам предвид - вече не е каско, а застраховка на състезателен а-л
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

изплаща се ако има щети вследствие на бедствия или злоумишлени действия на трети лица.Но ако има кражба на части или детайли който са отвън на автомобила и не са свързани трайно/разбирай/ заварени не се плаща,поне в моята полица пише така,вчера я поднових.
              Поздрави
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Преди няколко години бяха откраднали колата на мой познат. След седмица откриха купето в едно блато. Извадиха го и му покриха само щетите са откраднатото - двигател, скорости, фарове и други детайли. Колата беше Лада 7-мица. Колега от работата катастрофира миналата година. Основната част от щетите бяха от предмети извън пътя - парче от бетонен стълб, едно дърво. Имаше протокол от КАТ за случилото се на пътя. В последствие признаха всички щети и изплатиха цялата кола. Мога да питам как точно са се оправили ако не е късно. От това което съм чел признават всички щети в следствие на проишестив на пътя.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  Преди няколко години бяха откраднали колата на мой познат. След седмица откриха купето в едно блато. Извадиха го и му покриха само щетите са откраднатото - двигател, скорости, фарове и други детайли. Колата беше Лада 7-мица. Колега от работата катастрофира миналата година. Основната част от щетите бяха от предмети извън пътя - парче от бетонен стълб, едно дърво. Имаше протокол от КАТ за случилото се на пътя. В последствие признаха всички щети и изплатиха цялата кола. Мога да питам как точно са се оправили ако не е късно. От това което съм чел признават всички щети в следствие на проишестив на пътя.
                  Въпроса е малко неточен,става въпрос за "извън пътната мрежа".Твоя колега,се е движил по пътната мрежа и при катастрофата е излязъл извън пътното платно,я викни куките,да ти напишат протокол в дън гори тилилейски...
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

В света на застраховането, както и в Космоса, се наблюдават вълнуващи парадокси.

Една нощ, преди години, бяха пробвали да задигнат предното стъкло на "Лада"-та ми. Обаче от нервност леко го пукнали, зарязали го и се прехвърлили към същата "Лада" на един комшия - там успешно.

И двамата нямахме застраховка за кражба.

На мен ми платиха щета в паркирано състояние, макар че още два месеца спокойно можех да си карам с пукнатото стъкло. На него не му дадоха нищо, макар че се оказа вън от движение.

Изводи:

1. Така си е било по полица.

2. Такъв е животът.

Поздрави!
                    Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                      Въпроса е малко неточен,става въпрос за "извън пътната мрежа".Твоя колега,се е движил по пътната мрежа и при катастрофата е излязъл извън пътното платно,я викни куките,да ти напишат протокол в дън гори тилилейски...
                      Точно така е. Незнам при какви обстоятелства е потънало возилото на колегата PatrolGR, но ако може да се докаже, че се е озовал в дън гори тилилейски след ПТП докато е вил в пътната мрежа то би следвало да му признаят каското.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

още малко да намалеят кражбите на цели коли и питайте ме дали ще храня мутрите! Каското си е живо набутване... Много трудно, да не кажа невъзможно е да си компенсираш от щети цената на застраховката...
                        За 10 години каране на коли с каско съм дал повече от цената на нова кола за застраховки, а съм имал 3-4 щети от типа "одраскване на паркинг"

Е, може да излезеш на "+", ако си някой "талант" с 5 челни катастрофи както се похвали един колега от форума... Но тогава не се знае дали ще си жив да си прибереш келепира...

Коментар

Може би зависи от застрахователя, но на мен ми платиха щетата.
                          Миналата есен, пикапа беше празен и се хлъзна при опит да заобиколя разсипани дърва на пътя ( горски път). Цялата лява страна беше смачкана. По време на оценката при застрахователя, след като нямах протокол от КАТ ( все пак застрахователното събитие беше извън републиканската пътна мрежа) ми наложиха минималната глоба от 10% върху оценката ( оценката беше около 10 500 лв. без ДДС, така, че съм платил около 1 050 лв. без ДДС ) и то защото нямах протокол от КАТ. На въпроса : А те как ще дойдат в гората ? Отговора беше : Те могат и да не дойдат, но Вие сте длъжен да съобщите, а те нека ви откажат (всяко обаждане се записва и може да се провери). Това е само личен опит и всеки трябва да пита своя застраховател.

Коментар

да уточня още не е но последния път имаше голям шанс за успех ) ще сложа снимки ) водата дойде доста ...

а вчера през ноща трябваше да мина една река попринцип е плитка но беше много изровено и стигна до средата на вратата за секунда две ...

просто ми беше интересно докато карам по полето ако се лизне и се измаа в дърво дали ще ми я оправят

Коментар

L200 ? кой е застрахователят които плати тези щети?
                              Jeep Cherokee XJ 4.0l ,1994г.,3,5" ТМ,BFG All...31x10-15,NP-242
                              Jeep Cherokee XJ 4.0l. ,1994г.,NP-242
                              Jeep Wrangler Sahara , 2008г.,NP-231, 18x8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X