Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв антифриз ползвате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв антифриз ползвате?

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
    "Синтетичните", "органични" "хубави" антифризи нямаха ли проблем с коагулирането на добавките след контакт с варовици?

В европейските държави където имат по-варовита вода си правят антифризите по различна формула , без фосфати. Ако има фосфати в антифриза, калция и магнезия от варовитата вода образуват твърди наслагвания върху топлите части от двигателя. Това на свой ред води по-лошо охлаждане и повишен риск за корозия. Този тип антифризи са хибридни, съдържат както органични съставки, така и неорганични (силикати).

В Азия е обратното, ползват фосфати, защото силикатите им правят проблеми с водната помпа и дават по-лошо охлаждане. И техните антифризи са хибридни, но съставките са различни.

Затова е съществено да се търси антифриз, какъвто се препоръчва за съответният автомобил, и да се чете етикета за съставките (доколкото го има).

За разлика от хибридните, антифризите с удължен живот са правени да са приемливи за различни автомобили. При тях няма силикати, нито фосфати, а има органични добавки (OAT). Органичните добавки (карбоксилати) реагират директно с местата на корозия, при необходимост.
    При тях охлаждането е по-ефективно, защото не се формира защитен слой както е при органичните и хибридните антифризи. Липсата на такъв защитен слой е и причината за техния дълъг живот - няма нужда активните съставки да се наслагват и съответно изразходват.
    Този тип антифризи осигуряват най-добра защита на алуминиевите части при високи температури. Освен това дават най-ефективно охлаждане, което е съществено за оптималната работа на двигателя.

Коментар

Стара тема,но реших да я повдигна малко с мнение свързано по въпроса,евентуално да се получи дискусия,ако по-горе изписаното в годините не върши работа и да се обсъди евентуално,ако има да се каже нещо ново!
      Доста изчетох за антифриза и тук по форума,и като цяло из нета,и реших да не правя компромис,за това си поръчах HEPU P999 G12+,след като наскоро смених и водна помпа на Тераното преди 2 дни.Интересното за мен е,че пише лилав на цвят,не червен,розов или син...,а и някъде срещнах на същата марка мисля зелен на цвят..гатиси и цветния асортимент !
      Последно редактирано от yubi; 14-03-15, 12:52.

Коментар

Лилаво-червен електриков цвят е. Аз съм точно с такъв. Като го разредиш малко изсветлява.

Ако от същата марка е друг цвят, значи не е G12+.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Още не съм го видял,утре ще дойде.
          А за другите цветове писах,но съответно са и други видове,което не уточних,а не че има Г12+ и други цветове,само Г12 го дават червеникаво-розов,а некакьв К12 го дават зелен,съответно има и син някакъв си...
          Аз поръчах е това
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:antifreeze-hepu-p999-g12-15l.jpg
Прегледи:1
Размер:37.5 КБ
ID:5648568

Коментар

Аз карам на джипа с Swag G12 (И Hepo) имат същата бутилка:

Име:plyn-do-chlodnic-swag-g12-1-5l-czerwony-3604331915.jpg
Размер:52.1 КБ
ID:5649244

а на новата служебна пише G13. От интерес цъкнах и видях, че G13 капачката му е лилава:

Име:inside-placeholder-1412686069-10.jpg
Размер:50.3 КБ
ID:5649245

Също така ми направи впечатление че този Г13 го водят лилав, но попаднах на това:

Име:74958.jpg
Размер:43.7 КБ
ID:5649246

Много не ми е ясно, но за г13 руснаците пишат:

Антифриз G13 применяется с 2012 года, в отличии от своих предшественников вместо ядовитой этиленгиколевой основы, имеет безвредную и "экологически чистую" глицериновую или пропиленгликолевую основу. С технической точки зрения равноценен антифризу на этиленгликолевой основе G12++ и каких-либо преимуществ, кроме повышенной цены и экологической чистоты не имеет. Может смешиваться с антифризами G12+ и G12++ (допуск VAG TL-774G).Из-за своей "экологичности" получает все большее распространение в Европе
            LR Discovery 300Tdi 1996
            Subaru Outback 2.5 1998
            Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X