Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Всеки може да казва каквото си иска, но пък аз съм карал няколко от въпросната марка и КАРАМ всеки ден такава (е500) и моем да кажем "айде нема нужда!"
    Предпочитам темпераментно японче или италианче пред скучен германски леген, който не може да си стъпи на краката при капка дъжд, да не говорим сняг и който пие колкото две Паджера V6 3.0.
    И който като изгори крушка за осветление на номера прави драма... Сигурно, ако се чукна някъде ще изпише Game over на таблото.
    Чакай да уточним нещо- хората споменаха W124, ти казваш за такава скучна Е500. Нали нямаш в предвид "Чочоне" '94-'95? Питам, защото, ако е в ценовия диапазон споменат в заглавието, мога да те утърва от скуката веднага.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      Чакай да уточним нещо- хората споменаха W124, ти казваш за такава скучна Е500. Нали нямаш в предвид "Чочоне" '94-'95? Питам, защото, ако е в ценовия диапазон споменат в заглавието, мога да те утърва от скуката веднага.
      Става въпрос за W210. и не можеш да ме отървеш, защото ми е служебна. Както е тръгнало, обаче ръждата ще свърши тази работа.
      "Рано или късно, всяка кола се превръща в Опел"
      Иначе W124 ми харесва.

.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не знам какво не ти харесва на задното на мокро или сняг, колега. Аз всяка зима я чакам с нетърпение, за да разтъпча задното както си трябва

Коментар

Колеги, до посъживя темата, тъй като се търси втора кола, основно за жената, но може би ще си ги сменяме според нуждите или на който каквото му се кара. Единият вариант е ауди а3 1.8 бензин. За съжаление почти няма такива читави за продан от частни лица. Автокъщите са трагедия и не бих си купил оттам. В момента има една мазда rx-6, 2.5 V6, която ми хареса поне по картинки. Дали е читава и как ще се поддържа не знам. Харесали сме и тойота селика, та даже по едно време зяпахме и мазда MX-5, която ми е един вид детска мечта. За съжаление повечето обяви, по които звънях, се оказа че са със статус продадени - явно има и други които са харесали колите.
          За 4х4 има хубаво варианти в обявите от форума, но нещо ни е хванала крастата за нещо със спортен дух, не толкова заради скоростта, а заради усещането. Даже напротив - „истинска„ спортна кола не е целта. Просто като отворя обявите и започна да показвам, се харесват все такива. И аз ги харесвам и в момента се запознавам с предимствата и недостатъци на колите в диапазона 2500-3000 лв, като това е цена за придобиване. Какво ще се прави после - надявам се да не е много или поне не наведнъж. И така, логичния избор е А3 поне 1.8, а емоционалните ги изброих, може и още да се появят.
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Всеки може да казва каквото си иска, но пък аз съм карал няколко от въпросната марка и КАРАМ всеки ден такава (е500) и моем да кажем "айде нема нужда!"
            Предпочитам темпераментно японче или италианче пред скучен германски леген, който не може да си стъпи на краката при капка дъжд, да не говорим сняг и който пие колкото две Паджера V6 3.0.
            И който като изгори крушка за осветление на номера прави драма... Сигурно, ако се чукна някъде ще изпише Game over на таблото.
            Стига бе, колега! За диапазона 2500-3000 лв. ли говориш? Или за модела Е 500? И тия драми, за които спомена, за кола от този ценови клас ли са или за модела Е 500? Щото, аз не съм виждал: едното за другото Така се случи, че и през ден минавам покрай Зинделфинген, да знам къде да гледам...
            P.S. Ако трябва да пращаме Manual-и, има вкл. и как да се разглоби пепелника Щото. като чуя, как в БГ един с ник Lorinzer "ремонтирал сам всичко", как така веднага не са му направили оферта от Lorinser, сигурно не знаят за такъв ценен кадър, но ей го къде е Waiblingen?
            Последно редактирано от ivied; 11-01-13, 17:50. Причина: Lorinser

Коментар

Здравейте отново. Имам следната случка - с продавача сключихме договор (не нотариално заверен), в който той се задължава да продаде автомобила до определена дата. В договора записахме и сумата, която беше дадена като капаро.

Лицето, с което сключихме договора не беше собственик на МПС (също записано в договора).

За да е по-ясно - договора изглежда ето така:

Днес, ..... между ......................... с л.к. ...................... , наричан за краткост ПРОДАВАЧ и ...............
              с л.к. ............................., наричан за краткост КУПУВАЧ, се сключи следния договор :

Продавача се задължава да продаде на купувача МПС с рег. номер .................. за сумата от ..................
              лв. , която се разделя на ...лв. капаро и ...... лв. при самата продажба. Срок за осъществяване на продажбата ...........

Получих
              Капаро .... лв. (подпис на продавача)
              Подпис на купувача, дата, град.

Забележка : Продавача НЕ е собственик на МПС и носи пълната отговорност свързана с това според законодателството на Р.Б. (подпис)

Първоначално лицето бавеше продажбата, тъй като според него собственика бил еди къде си и т.н. и не можел да вдигне и да се разберат. След като крайния срок наближи, лицето започна да звъни и да твърди, че се е свързал със собственика и очаква сделката да стане в деня на крайния срок. Тъй като в същия ден (крайния срок) бях зает и не можах да му вдигна телефона, на другия ден му се обадих за да се разберем къде да ми върне капарото, като той отказа и заяви, че щом ми е звънял, значи съм се отказал и нямам право да си искам парите. Тук има и още една малка подробност - телефона, на който звъня лицето е записан на мое име, а в предварителния договор за покупко-продажба е записано името и номера на Л.К. на моята съпруга (която беше и фактическия купувач), като на нейния телефон лицето не е звъняло нито веднъж.

Лицето е предупредено, че ще бъдат взети съответните мерки и му е предоставен срок, в който да възстанови сумата, което се съмнявам, че ще се случи.

Въпроса: какво да предприема - Жалба в Полицията ще бъде ли от полза или направо да се свържа с адвокат, а може би и с фирма за събиране на взимания?

За да поясня - сумата от капарото е доста малка, но все пак достатъчна за да ми е неприятно...
              Александър

Коментар

юристите да кажат за казуса, но аз не мога да си представя как може цял ден да не намериш 30 сек. /или предната вечер/ за едно обаждане

Коментар

Ми то капарото, за това е капаро!! Губиш го беусловно при просрочие.

Не хвърляй излишни пари по адвокати.

Коментар

Е то в случая продавача не е изпълнил договорката, според мен в полицията отиди и подай жалба за измама. И не купувайте кола ако не е от собственика и сверявайте номерата на шасито и двигателя в талона и проверявайте този номер за каква кола е, да не е за москвич алеко

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                      ... Тъй като в същия ден (крайния срок) бях зает и не можах да му вдигна телефона, на другия ден му се обадих за да се разберем къде да ми върне капарото, като той отказа и заяви, че щом ми е звънял, значи съм се отказал и нямам право да си искам парите. Тук има и още една малка подробност - телефона, на който звъня лицето е записан на мое име, а в предварителния договор за покупко-продажба е записано името и номера на Л.К. на моята съпруга (която беше и фактическия купувач), като на нейния телефон лицето не е звъняло нито веднъж. ...
                      Ти като си бил толкова зает, защо жена ти, която била "фактическия купувач" не е звъннала да върне обаждането? Излиза, че той е спазил срока, а ти си се покрил, а сега искаш с технически врътки да изкараш, че той е бил некоректен и не се е обадил.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

И да беше се отказал от сделката преди крайния срок , КАПАРО НЕ СЕ ВРЪЩА !
                        Лудак

Коментар

Ами според мен продавача искаше да ме измами, защото няколко пъти звъня (пускаше еврейски есемеси, защото нямаш пари за ваучер) с различни теории и настояваше да му дам парите, да взема колата и да я прехвърлим... Някога. След като ми каза това (вече го бяхме чакали една седмица), аз го помолих съвсем учтиво да ми върне парите, защото очевидно не може да организира продажбата, като му напомних че има срок. Според мен той до последния момент не е имал намерение да извърши продажбата и просто е звънял на пожар за да се опита да ме преметне по някакъв начин. Засега сме се разбрали да му дам няколко дни, защото „нямал пари”, след което мисля да подам жалба за измама, защото според мен това лице е измамник и ако някой не се усети, може да изгори с повече - на мен ми искаше половината пари за капаро, но се стигна до символична сума. Тъй,като видях, че не е много надежден, го накарах да разпише един договор, който написах на момента. Иначе и той първо ми каза, ме капаро не се връща, но след малко се обади с друга песен. Това, че в момента на получаването на капарото той не е записал телефона на купувача, не го оправдава. Каквото и да стане - купувайки кола с капаро винаги подписвайте някакъв двустранен документ, ако ще и на салфетка.
                          Александър

Коментар

След като крайния срок наближи, лицето започна да звъни и да твърди, че се е свързал със собственика и очаква сделката да стане в деня на крайния срок. Тъй като в същия ден (крайния срок) бях зает и не можах да му вдигна телефон
                            Човека се е разбрал с теб !

Тук има и още една малка подробност - телефона, на който звъня лицето е записан на мое име, а в предварителния договор за покупко-продажба е записано името и номера на Л.К. на моята съпруга (която беше и фактическия купувач), като на нейния телефон лицето не е звъняло нито веднъж.
                            Какво общо има ?
                            Лудак

Коментар

Според мен,пий една студена вода.Тръгнеш ли да го съдиш,ще пиеш и още една студена вода.
                              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Не можах да разбера, тази кола изобщо виждал ли си я и от какъв зор си дал пари на човек който не и е собственик?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X