Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на автомобил около 2500 лв., евентуално 4х4

Първоначално публикуван от nikola68 Преглед на мнение
    Да,Вени,ама казват и че има една марка кола и всички останали.
    Всеки може да казва каквото си иска, но пък аз съм карал няколко от въпросната марка и КАРАМ всеки ден такава (е500) и моем да кажем "айде нема нужда!"
    Предпочитам темпераментно японче или италианче пред скучен германски леген, който не може да си стъпи на краката при капка дъжд, да не говорим сняг и който пие колкото две Паджера V6 3.0.
    И който като изгори крушка за осветление на номера прави драма... Сигурно, ако се чукна някъде ще изпише Game over на таблото.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      ... а ми се иска да става и за возене извън града и да има някаква климатизация.
      Като пишеш това, се сещам за Рено Клио2 или Меган 1 с двигател 1,9 dTI - намират се за около 2500, дизелът от добрите френски дизели, поддръжката му не е евтина като на старото Поло, но пък и не по-скъпа от на кой да е турбодизел около 2000 г. С климатик се срещат често. Прилична возия, като за малка кола

Има и по-икономичнис 1,5 dCI - комънрейл. Но са вече малко по-скъпи и имат проблемите на ранните комънрейли - дюзи и помпи, заради хубавата ни нафта.
      Последно редактирано от bullet_pk; 10-08-12, 09:31.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ако говорим за Рено1.9 tdi, за мен по-добрия избор е Волво V40/S40, до '99-а, след това са dci. Имах година и малко V40 tdi, климатик, круиз контрол, кожен салон с подгрев, под 10/100 комбиниран разход. Верно френската ръчна кутия се разтропа на 120000 МИЛИ, но е в пъти по-добре от Клио2 (1 г.мое) и Меган1 (Сценик 6 месеца мое).
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Днес имах малко свободно време да поразгледам разни коли. Логиката все повече ме навежда към VW 4x4. Все пак нека по-запознатите да споделят слабите места на подобен автомобил и какво трябва да се гледа, освен обичайните неща.
          Александър

Коментар

Днес имах малко свободно време да поразгледам разни коли. Логиката все повече ме навежда към VW 4x4. Все пак нека по-запознатите да споделят слабите места на подобен автомобил и какво трябва да се гледа, освен обичайните неща.
            4х4-то ))
            Освен всички останали глупости на холцгаден )))
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Е де... при сравними параметри дори и при малолитражките дизела харчи с поне кило надолу от бензина. Газта я сложи 8-9 ако дизела харчи 6. А за в градско (за където трябва), където дори малолитражка се случва да харчи 11 бензин (което си е 12-13 газ) дизела е много надолу, примерно 7. И стана 7 нафта срещу 13 газ, или 19.04лв срещу 15.6лв, като в единия случай имаш багажник, а в другия имаш ароматец на газ и нямаш багажник. Или пък нямаш резервна гума, или пък тя заема половината багажник, който и без друго не е с велики размери.

Има го другия момент де - че ако дизела не е common rail от тихичките, а например помпа-дюза или нещо от сорта, цялата малолитражка се тресе все едно всеки момент ще се разпадне. Правил съм пряко сравнение между фабия бензин и дизел помпа-дюза например - едното не се чува и не се усеща като спреш, а другото - бЕгай, мАни!
              Спарки,няма дизел на тоя Български свят дето да гори по малко от газифициран бензинов такъв в лева....независимо от условията,тая сага с разхода на всекидневната кола я минах преди 3 седмици.....!
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Ръжда...гледай да не е съвсем гнило. Работи ли 4х4 напред и назад. Повечето назад не щат, но се лекува сравнително лесно, за около 200 лв. в най-лошия случай. Иначе се здрави и безпроблемни, виското на Голфовете е много яко...аз лично не съм виждал Голф със строшено виско.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Преди доста време карах Субару Джъсти 4х4,разход 6л. отлична проходимост поради факта че е лека 600кг. ако не се лъжа.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Колега,последно към 4х4 ли се насочи или обикновена кола?
                    Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

4x4 - Голф, джъстито сякаш идва твърде малко. Май ще трябва да прочета малко за синхрото. Виждам, че има и пасат синхро (един се продава за 3000 лв., газифициран 115 к.с. бензин)

П.П. изнамерих някаква тема във VW форума започната от Соти, започвам да чета.
                      Последно редактирано от axlastro; 11-08-12, 09:37.
                      Александър

Коментар

То,и там има,и тука има.Просто трябва да се поровиш малко.Ако нещо не ти е ясно-звънкай.
                        П.П. Ако си решил да е Голф,братовчед ми,който в момента е собственик на последния ми Голф 3 Синхро,нещо е решил да го продава.А Голфа е повигнат,2-литров с ГИ...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                          То,и там има,и тука има.Просто трябва да се поровиш малко.Ако нещо не ти е ясно-звънкай.
                          П.П. Ако си решил да е Голф,братовчед ми,който в момента е собственик на последния ми Голф 3 Синхро,нещо е решил да го продава.А Голфа е повигнат,2-литров с ГИ...
                          Принципно имам интерес. Направо ми прати телефона на лични, аз ще реша какво да правя. Т'ва щото ми се въртят и други идеи в главата.
                          Александър

Коментар

Баси май за под 3000 лв ще трябва да избирам между климатик и 4х4 ...
                            Александър

Коментар

То хем к... до края , хем душата у рая не става !
                              Поне не и за този бюджет . Щом ще си запазваш високопроходимия автомобил си вземи другата с климатик , че последните години нещо горещините са в повече от снега . Е последната си беше бая сериозна та чак ме кара да се замислям за смяна на моя любим / няма да казвам / с нещо високопроходимо . Хубаво е да си напишеш на едно листче какво точно искаш и на самия теб да ти се изясни към кои клас автомобили да търсиш . Поло и Джъсти са един клас и не би било правилно да се сравняват с Голф или Пасат . Успех в избора и да пишеш какво си взел.

Коментар

Точно така и направих. Тигра 1.4 с климатик , а джипа за втора кола. Засега съм доволен от избора и благодаря за мненията и помощта.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X