Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали е възможно? Volvo 240 => 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали е възможно?

Ако 2000лв е сумата само за донорската силова система, добре. Но приготви още 3-5 пъти по толкова.

Коментар

Да се включва малко и аз в размисъла...
      Волвото е с надлъжен мотор и СК.Трябва му само една РК и в зависимост от това за какво ще се ползва като 4х4 може да му се насадят 2 моста или да се мисли независимо окачване.Ако мотора е 2 литра турбо бензин,даже си заслужава донякъде.
      Предполагам че е такова:
      Прикачени файлове
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Няма невъзможни неща...

Коментар

От: Дали е възможно? Volvo 240 => 4x4

Мдааа, защо ли ми звучи познато? И аз почнах от ровенето на всички модели на Волво в търсене на 240 или 740 в 4х4 вариант, и аз не можех да повярвам, че нямат пълноприводен модел преди тъпата 70-та серия. И аз си обичам старата 740-ка - заради возията, мощността, маневреността, стила и всичко останало. Но не те съветвам да се впускаш в този филм, за който си мислиш. В най-добрия случай ще потрошиш доста сериозна сума, за да имаш возило, кото нито ще вози и завива като оригинала, нито ще има проходимостта и на най-скапания съвременен SUV.

С Волвото съм закъсвал по всякакви начини, преди да узрея за идеята, че за някои терени и условия все пак е по-добре да сменя автомобила. Дори и да предположим, че имаш задвижване на 4-те колела, слабите места си остават:

- малък клиренс и огромно междуосие. Резултатът е, че всяка бабуна, която няма и да забележиш от нормален джип, ще престъргва зловещо (колкото и добре да е защитено Волвото отдолу като за лека кола), докато не заседнеш окончателно и задълго. На неразчистен път в 30 см. мокър сняг лягаш по корем и си дотам - изпробвано лично . Дори и да имаш двойно предаване, ще минеш 100 метра повече, и резултатът ще е същият.

- размер и вид гуми: все пак са си за лека кола. Успявал съм да разбортирам 2 (две) гуми накуп на слизане по 300 метра черен път с малко снежец. С лек късмет се оправих, но щатните гуми просто не са предвидени за странични удари.

Със смяна на окачването и със съответния размер гуми по тези две точки може и да подобриш положението извън пътя, но ще трябва да забравиш за скоростите, които поддържаш в момента на магистрала и в завой.

Много е тъпо, но пълно щастие по въпроса няма. Ако искаш да ти е по-сигурно с Волвото на снежен асфалт, потърси му блокаж за диференциала - със зор, но се намира (а сигурно и ще дрифти още по-добре ). Ако ще ходиш повече извън пътя - джип. Ако искаш подобен комфорт и 4х4 - Audi Quattro, Subaru Outback, XC70. Печално, но факт.

П.П.: Гледам, че и в Аляска имат подобна дилема, ама не са я решили май: http://ls1tech.com/forums/conversion...lvo-build.html

Успех!
          Последно редактирано от badeff; 12-12-11, 00:06.
          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Според мен най-лесният вариант е взима се една УАЗка 452(май е с по-голямо междуосие от 469) маха и се купе кабина или каквото има на нея и отгоре се слага купето от волвото . Така хем ще е истинска жипка хем ще има комфортно купе салон и тн .

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
              Според мен най-лесният вариант е взима се една УАЗка 452(май е с по-голямо междуосие от 469) маха и се купе кабина или каквото има на нея и отгоре се слага купето от волвото . Така хем ще е истинска жипка хем ще има комфортно купе салон и тн .
              Междуосието на УАЗ 469 (джипка) е по-голямо от на 452 (камион). И двете, поне визуално, са доста по-къси от Волвото.
              И ако стане, ще се получи един зле компонован и много тежък УАЗ, а не високопроходимо Волво. Ще подскача като УАЗ, ще бучи като УАЗ, ще е бавно като УАЗ и ще има пътното поведение на натоварен УАЗ. А за гората - лоша стойка на шофьора и никаква видимост.

Това Волво, бъркам ли или е самоносещо?

Коментар

Re: Дали е възможно? Volvo 240 => 4x4

Намери си някое Субару или VW за донор и бегай далече от всичко НедоСделано в России. Даже и от крепежите.
                Не си мисли, че ще ти излезе по-евтино и по-хубаво от какъвто и да е пълноприводен ръждилник.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ако нямаш инструментите, уменията и знанията + време да си го направиш сам, то ще излезне теглото на волвото в злато. Апарат за заваряване трябва да имаш, флекс и дрелка.

Коментар

Re: Дали е възможно? Volvo 240 => 4x4

Това за уменията и машинния парк е по подразбиране.
                    А цялата галимация е оправдана единствено и само заради тръпката Homemade.
                    Ще имаш нито Волво, нито джип.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз останах с впечатление, че човка иска да даде машината в някой 'тунинг шоп' и там да му я направят. Това ми се вижда нереална възможност, предвид парите която ще му струва. А волвото би станало по-атрактивно с цели мостове и вдигнато нависоко. Като това http://30traktor.egetforum.se/nicke-...t14184-60.html .
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mSNEpa74022-1.jpg
Прегледи:1
Размер:71.5 КБ
ID:5326421

Коментар

E това е лудост вече (снимката по горе) - не ми е това идеята - нещо по нормално.
                        От T-1000: Аз останах с впечатление, че човка иска да даде машината в някой 'тунинг шоп' и там да му я направят.
                        Да това ми е питането - има ли такъв човек или сервиз?
                        Иначе нямам никакви умения в тази насока и инструменти само мерака.
                        Разполагам с мазда 1992 626 4 по 4 ; 1987 ауди 100 куатро и волво 240 комби - търся майстор с оферта
                        От Ясен: Това Волво, бъркам ли или е самоносещо? --- Не знам какво точно значи "самоносещо".

Коментар

Първоначално публикуван от fosty Преглед на мнение
                          Не знам какво точно значи "самоносещо".
                          С това темата може да се заключи...

Колега, не за да те обиждам, но щом не знаеш какво е самоносеща конструкция, изобщо не се захващай. Има много да учиш за да се справиш с проекта.

И за да не съм гол критикар:

Самоносеща конструкция означава, че върху ламаринената конструкция се захващат всички елементи от окачване, силова част и трансмисия. Т.е. ламарините така са сметнати от инжинерите в завода, че да могат да устоят на натоварванията и силите възникващи при карането на автомобила. По този начин са направени почти всички леки коли, и някои джипове(Jeep Cherokee, Лада Нива). При истинските джипове тези възли са захванати за носеща рама(шаси), като ламриненото купе се насажда върху рамата и служи главно за по-голям комфорт на шофьора. Иначе може и без него.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле не заключвайте темата на човека, той пита в кой форумен сервиз биха му направили смеска между ауди куатро и волво (или между мазда и волво)
                            Никъде не е писал, че сам ще го прави.
                            Също така и никъде не е писал, че иска високорпоходим изрод с купе от волво, човека си иска просто кола 4х4
                            Аз го разбирам така:
                            "има ли майстор който да ми сложи в купето от волво - двигател скорости и задвижване от ауди куатро, защото купето на вовло ми харесва повече от това на ауди"
                            Жокер към питащия - звънни на Дядо Владо или му иди на гости да пиете кафе и да си поклюкате за кръстоски.
                            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                              той пита в кой форумен сервиз биха му направили смеска между ауди куатро и волво
                              По мое мнение никой уважаващ себе си сервиз не би се наел да направи такава кръстоска.
                              И никой уважаващ себе си майстор също.
                              Това е проект който можеш да се заемеш да го направиш сам, за собствен кеф и себедоказване-че "и аз мога".

А ако някой сериозен сервиз се заеме с такава поръчка ще струва много скъпо. Разните там технотестове, регистрации и други административни глупости не ги броя, те са после, след като на практика се види, че колата е безопасна и е в техническите норми.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Вече писах ама да повторя- към днешна дата регистрация не може да му направи в България.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X