Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За спецификите на ремонтите в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За спецификите на ремонтите в София

Здравейте,
    използвам темата да споделя подход и проблеми при сервизното обслужване:
    Проблем - външно износване на предна дясна гума. Написано домашно - разпечатка от сервизните данни за регулиране на caster, chamber и сходимост, замерване на височините на калниците, и оглед състоянието на болтовете и щангите за регулиране.
    1. Сервиз Мото Пфое Русе 08.11.2011
    - приемат пикапа и записват формуляр поръчка с моята заявка. След час се обаждат за изпълнена поръчка. Приемчикът обяснява, че са натегнати торсионите, регулирани са страничен наклон и сходимост. Предоставя разпечатка от стенда с отбелязани червени стойности за страничен наклон и сходимост на двете колела при приема и зелени при издаване. Във фактурата има две позиции: Проверка сходимост на преден мост и регулиране торсиони.
    Вечерта обличам работни дрехи и с подвижната лампа оглеждам предницата: височина при калниците същата, нито един болт за регулиране на горните носачи и нито една кормилна щанга не са пипани. Само болта за натягане на десният торсион е с излъскана резба 20мм, което говори за отпускане и натягане до същото ниво за имитиране на дейност.
    Използвам изложението Месомания да се командировам до София.
    2. Събота 12.11.2011 9.00ч (първи клиент) ЦЕНТЪР ЗА ГУМИ - "ДОЛНИ БОГРОВ" на Диана
    Майстора погледна износването и ме отсвири с думите "Тука има да се разглобява цялата предница, а днес е полуработен ден. Елате през седмицата."
    3. Сервиз Голди
    Собственикът огледа проблема, отчете и пътя който съм бил, и намери начин да ме приеме. Отдели време за щателен оглед на окачването и проверка с 3D стенд. Откритите отклонения на страничният наклон и сходимостта бяха отстранени в мое присъствие (реално отне три пъти повече време от престоя в Мото Пфое). Имаше поставени ценоразписи на услугите на няколко места. Изненадаха ме трикратно, но само приятно - човешки подход, старание при работата и честно изкарани пари.

Коментар

Интересно. В един друг форум (който поначало уважавам!) написах да се внимава с тези регулировки и особено с баланса на гумите, най-вече заради непоръбени майстори и един коелга ми обяви, че приказвам глупости - по големите сервизи издънките са невъзможни.
      И що да видя ... май (за съжаление) ще се окажа прав. Съдейки по горния пост (а и от личен горчив опит), издънките са си съвсем реални.
      Добре, че все пак има и хора, които си дават зор да работят професионално.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да разкажа съвсем пресен случай, като ще напиша и името на сервиза за да предпазя колегите, ако модераторите счетат за нужно нека го изтрият. Най-просто регулиране на фаровете на мерцедес С-класа в сервиз D&N в София кв.Младост-4, след суетене 20 минути около колата излезе "баш майстора" и ми каза, че колата е готова, но "крушките на фаровете са криви или са менете и много разпръсквали светлината" след като изпробвам фаровете вечерта да мина на другия ден те имали оригинални крушки ще ми ги сменят като работата е за тяхна сметка. След като пробвах фаровете вечерта разбрах, че колата не може да се кара по тъмно дългите бяха на 5 м. пред колата а късите светеха на различни страни. След като намерих правилния сервиз за фарове /мога да дам информация на ЛС/ какво се установи, още като сложиха уреда на фаровете момчетата веднага констатираха, че крушките на фаровете са поставени неправилно в леглата след като монтираха същите крушки както трябва във фара нещата си дойдоха на мястото, работата отне около 10 минути и струваше наполовина на горепосочения "фирмен" сервиз.

Коментар

Първоначално публикуван от punkaromityok Преглед на мнение
          Ползата е че намерих надежда в лицето на Andro 160. Което всъщност беше важно за мен предвид ситуацията в която се намирам. Чух се с него и надеждата ми се затвърди. Това само по себе си е голям успех и благодаря на всички които са съдействали за него!
          не съм съвсем сигурен, че това е твоят човек освен ако не си със здрава нервна система. не мога да отрека,че свърши чудесна работа по джипката, но също така и ми съкрати живота минимум с пет години. аз лично не бих се върнал отново там и то не заради лошо свършена работа, ами заради неадекватно отношение. все пак всеки си преценява сам.
          Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от many Преглед на мнение
            не мога да отрека,че свърши чудесна работа по джипката...
            За мен това е по важно. Сега си недоволен, че съм те ангажирал да обиколиш половин София (другата аз я обиколих) и да откриеш човек, които иска да изработи не-стандартен детаил за твоята кола. Явно вижданията ни какво е нормално да направя аз и какво е нормално да направиш ти се разминават. Нищо ново в темата.
            Съвета си към punkaromityok трябваше да дадеш по рано. Тойотата отдавна е готова. Въпреки огромната сложност и отговорност, ремонта е успешен. И нямаме "неадекватни" отношения.

Коментар

Съвсем информативно към недоволните колеги - идеални сервизи няма. Навсякъде си има съответните проблеми. Номерът е да се уцели "малкото зло" както аз съм го кръстил. Аз поне не помня да съм попадал на сервиз който да съм посещавал достатъчно дълго и да не са правили по някоя издънка. Всеки греши при работа, въпросът е как се реагира след това. Дали проблемите се "замитат" и се опитват да те изкарат идиот или се отстраняват адекватно. При вторите продължавам да ходя, въпреки проблемите които възникват понякога.

Та, търсете "малкото зло"...
              Ако все пак попадна на перфектният сервиз, ще обадя!
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

не съм съвсем сигурен, че това е твоят човек освен ако не си със здрава нервна система. не мога да отрека,че свърши чудесна работа по джипката, но също така и ми съкрати живота минимум с пет години. аз лично не бих се върнал отново там и то не заради лошо свършена работа, ами заради неадекватно отношение. все пак всеки си преценява сам.
                Не знам какъв е случаят, а и не ме интересува. Все пак, когато се изказват негативни коментари конкретно за някого, дори той да не е член на форума, би било добре да се аргументирате. Колегата punkaromityok е написал доста подробно какво му се е случило в различните сервизи и въпреки, че не им е написал имената, на всички ни става ясно за ситуацията. Иначе подобни мнения не са полезни за четящите този форум и уронват авторитета на хора, които е възможно да нямат никаква вина.
                http://www.nakladkibg.com
                накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

, но също така и ми съкрати живота минимум с пет години. аз лично не бих се върнал отново там и то не заради лошо свършена работа, ами заради неадекватно отношение..

Може ли по-конкретно? Че аз съм със различни впечатления.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Може ли по-конкретно? Че аз съм със различни впечатления.
                    И аз така. Това ми идеята - не може да се плюе по някого неаргументирано.
                    http://www.nakladkibg.com
                    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

като за начало искам да сме наясно, че по никакъв начин не съм оплювал никого камо ли да поставям под въпрос професионализма му. това мисля, че е достатъчно ясно от по горният ми пост. просто изказвам лично мнение и впечатления. случката е следната: закарах ферозата за изработка на втулка на главината, натягане на лагерите на същата и други дребни ремонти. обясних на Андрей, че съм много зает и ще съм му благодарен ако следващата комуникация е когато колата е готова. той ме увери, че всичко ще е о.к. по принцип образованието ми е в тази насока и бих могъл да си направя ремонта сам, но както казах вече, не разполагах с абсолютно никакво време. още на вторият ден ми се обади и ми каза, че шефа на стругаря му не му давал да работи частно и нямало къде да направи втулката. трябвало аз да си търся стругар. той нямал откъде да намери. започна се едно звънене и ровене в интернет, като всеки стругар ми обясняваше как трябва да обикалям с главината в ръка за да видел и да ми кажел дали може да стане.от ровенето в интернет се оказа, че има стругар близо до сервиза за който Андрей дори не предполагаше. дори не си беше направил труда да провери в нета. в крайна сметка намерих стругар близо до работата ми и след петдесетия разговор с Андрей стана ясно, че трябвало да мина и да си взема аз главината и да си я занеса на стругаря, че му било много далече. ангажирах други хора, които да минат да я вземат, като през цялото време ми се обясняваше как той нямал вина за осирането на стругаря му който иначе уж щеше без проблем да изработи втулката и как колата седи на подемника му и му пречела, а той имал много работа.човека който отиде за главината каза че в сервиза не е имало друга кола, ами ги е заварил да заваряват.....велосипед???!!!!. в крайна сметка втулката стана готова и му звъннах да мине да вземе главината, че съм много зает, но отговора беше същия. много му било далече. чак Дружба. преди това ми беше обяснено как нямало проблем да минел и той, ама както и да е. занесох главината и изчаках известно време(въпреки че беше много зает и колата му пречи) да ми бъдат купени и монтирани задни накладки и с това се приключи идилията. когато дойде време да се плаща му платих толкова колкото поиска без излишни пазарлъци с ясното намерение, че повече няма да се върна там. изненадата и изумлението ми дойде когато ми бе обяснено, че втулката е направена много грамотно и ако съм можел да му дам адреса на стругарите. естествено беше да му обясня, че му е много далече, но още не доумявам как този човек до ден днешен не проумява смисъла на термина "много съм зает" и как очаквам да се извърши услуга която е в неговата компетенция без да бъда ангажиран и за която съотвтно си плащам. забравих да добавя, че и радиатора беше за лепене. майсторите които го лепиха отново намерих сам.
                      Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

... забравих да добавя, че и радиатора беше за лепене. майсторите които го лепиха отново намерих сам.
                        Би трябвало да помниш повече от мен, щото си доста по млад!? Нали?
                        Аз помня следното:
                        Каза "радиатора тече, искам да го оправиш". Казах, че "аз не се наемам, не ми е това специалноста" и предложих "радиаторджиите" на "Тодор Каблешков". Ти каза "добре, ама аз ходих при тях и ми поискаха 30-тина лв. и отделно демонтаж и монтаж, и им казах, че няма да им плащам за демонтаж и монтаж"!?
                        След което аз занесох радиатора и после го взех. Така ли беше? И ако е така нека четяшите да преценят отношението ти към хората и защо аз съм бил "неадекватен" в отношенията с теб.
                        И да уточня - стругаря не е "мой" и никъде не съм казвал че изработвам фтулки. Казах, че имам познат стругар, който ми е изработвал въпросната фтулка. Еее, отидох при него и тоя път не иска да я изработи "за утре". Каза "другата седмица". После обиколих всичките които знам в половината София и никой не иска да я прави. Общо един следобед и един предиобед обикаляне. Тук вече прецених, че съм направил достатъчно и предостатъчно и ти се обадих ти да си поемеш работите с доставката на нестандартния възел.
                        Също, до колкото помня, ми плати в границите на колкото се бяхме разбрали предварително, а не "колкото съм поискал"! И заварявах колелото на колегата си с който всеки ден споделям работата и хляба си.
                        Сега си мисля, че с тоя случай не се гордея и отношенията ни можеха да се развият по друг начин. За съжаление не се получи. В крайна сметка го отдавам на кофти ден за теб и за мен.
                        Да спрем с кокошкарските претенции, които мисля не ни отиват. Добре дошъл да изгладим недоразумението на бутилка уиски от мен.

Коментар

Toва е като вица с не било това, ми онова и не било такова, ми онакова . Ще мина колага да ти оставя диското за ден два, после пиша тука малко недоволство и идвам да пием виски и ази. Само да знаеш, че от ефтиното не обичам . А колегата дето се оплаква, поне да беше казал, какво е неадекватно и какво адекватно, че да е ясно в какви граници се движим, че иначе си е пълен смЕх...

Коментар

пояснявам специално за колегата Насов. неадекватно е отношението на представящия дадена услуга към потребителя.не желая когато заплащам за дадена услуга да бъда ангажиран в изпълнението и. не е нормално всеки ремонт да е съпроводен с няколко дни отпуска и обикаляне на софия с багажник пълен с разни чарколяци. с други думи: когато отида в магазина и си купя кисело мляко, очаквам когато отворя кофичката вътре да има кисело мляко, а не прясно мляко, пакетче мая, закваска и инструкции за производство.
                            Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Повечето сервизи не продават резервни части и ако това е проблем, има и такива, които го правят...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                                Повечето сервизи не продават резервни части и ако това е проблем, има и такива, които го правят...
                                То не е ясно дали нещото го има като резервна част. И да го има, не е ясно дали може да се достави и за колко време. А наистина разправиите със стругари са досадна работа, докато попаднеш на точния.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X