Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как влияе температурата на двигателя върху разхода?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Как влиае температурата на двигателя върху разхода?

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
    Ванка, имате фероза дето плаче да я регистрирате- хващай да ръчкаш баща ти да ти оправя документите и номерата, пък в замяна му подари Аро-то.
    Ферозата даже и не пали...така се връщам 7 години назад, когато и Аро-то не палеше. НЕ ЩА! Сега поне пали, гори повечко, но поне върви. А и сам каза, че Ферозата вози по-зле от каруца.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      Ферозата даже и не пали...така се връщам 7 години назад, когато и Аро-то не палеше. НЕ ЩА! Сега поне пали, гори повечко, но поне върви. А и сам каза, че Ферозата вози по-зле от каруца.
      Каква и е болката на тази Фероза?В България няма невъзможни неща,камоли да се запали някаква кола.И ако не Ви се занимава,дали не я продавате?
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Болката й е, че момента в който "вдиша" български въздух спря да пали. След близо 100-тина километра теглене успя да запали, придвижихме я до един гараж и от 2 години е там. Ще питам дали се продава.

Иначе е 1.6, карбуратор с газ, 16 клапана, двуврата с гюрук. Червена, лака и е паднал на много места, не е първа хубост и както е тръгнало няма да има кой да се занимава с нея.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Ванка, не е толкова зле, щом се сетих за нея. За паленето- искрата идва със закъснение- като е топла пали. Когато я теглихме аз имах честта да я карам- запали на 100м и след това си вървеше добре, бавните и работеха, верно мн друса ама всички ферози са така предполагам.
          Проблемите са и следните:
          -трябва да се направи центровка на запалването с профилактика на свещи и кабели, смяна ангренажен ремък
          -профилактика на горивната уредба
          -Съединителя и боксува
          -за ауспуси е
          -леки течове на масло от мотора
          -смяна всички течности
          -боя
          Ако се направи всичко това колата става технически перфектна.
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Проблемите са и следните:
            -трябва да се направи центровка на запалването с профилактика на свещи и кабели, смяна ангренажен ремък
            -профилактика на горивната уредба
            -Съединителя и боксува
            -за ауспуси е
            -леки течове на масло от мотора
            -смяна всички течности
            -боя
            Ако се направи всичко това колата става технически перфектна.[/QUOT
            Да ,звучи като предизвикателство.От изброеното само боята ми е безпроблемна,но за всичко си има хора.Все пак кажи,ако се продава и някаква цена.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ако сам разбрал правилно става въпрос за двигател 1.4 НЕ ВЪЗМОЖНО 20/100 само ако изтича през аспуха.Или си вдигнал двойно масата на колата.Извинявай но точцно преди ден минах 105км. с волга от които половината градско и даде разход от 10,11 литра а е 2.45 двигател карбуратор на близо 40 години.Още повече сичко му било сменео с нови части.Надявам се не се будалкаш с нас защото по вероятно да ти е спукан резервара от колкото да изгори 20 на сто.

Коментар

Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнение
                Ако сам разбрал правилно става въпрос за двигател 1.4 НЕ ВЪЗМОЖНО 20/100 само ако изтича през аспуха.Или си вдигнал двойно масата на колата.Извинявай но точцно преди ден минах 105км. с волга от които половината градско и даде разход от 10,11 литра а е 2.45 двигател карбуратор на близо 40 години.Още повече сичко му било сменео с нови части.Надявам се не се будалкаш с нас защото по вероятно да ти е спукан резервара от колкото да изгори 20 на сто.
                Този двигател - 1.4 когато дойде от Италия заради един откачен маркуч от входният колектор до карбуратора и проблем в карбуратора гореше по 2 литра на километър. Абсолютно сериозно. С една 5 литрова тубичка правехме 2 обиколки на паркинга и бензина вече го нямаше. Добре че имаше тогава 92 по 1.20лв, иначе да сме умрели от глад Мотора е много капризен и вдига разхода от най-малката дреболия.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

имам усещането, че вътрешно не искаш да я караш тая кола и да е горе долу в ред. по-ти е готино да гори 20/100 и да "не знаеш" защо и да опровергаваш догадките ни и въобще да има някаква проблемация. нещо трябва да не е в ред за да се човърка. що не пробваш да му махнеш едното бутало и да видим кво ше стане а? може па да падне на 19/100....

един двигател струва 150-300 лв. (втора ръка в перфектно с-е). ти вече си изхарчил повече за ненужни ремонти пробвайки да излекуваш боклука който седи в коша на арото ти. ако знаех каде живееш щях да го запаля да те отърва от него и форума от тъпия казус.
                  "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Първоначално публикуван от fakir Преглед на мнение
                    имам усещането, че вътрешно не искаш да я караш тая кола и да е горе долу в ред. по-ти е готино да гори 20/100 и да "не знаеш" защо и да опровергаваш догадките ни и въобще да има някаква проблемация. нещо трябва да не е в ред за да се човърка. що не пробваш да му махнеш едното бутало и да видим кво ше стане а? може па да падне на 19/100....

един двигател струва 150-300 лв. (втора ръка в перфектно с-е). ти вече си изхарчил повече за ненужни ремонти пробвайки да излекуваш боклука който седи в коша на арото ти. ако знаех каде живееш щях да го запаля да те отърва от него и форума от тъпия казус.
                    Само не разбрах какво общо има това изказване с темата.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Това ,което ще кажа е почти по темата.Десет години карах Вартбург/между другото-ЧУДЕСНА МАШИНА/.Като се има предвид,че терена на нашия град си е като ОФРОУД моето източно "фауве" ми гореше на градско по 15-17 на сто/двигате 999 кубика-55 к.с./.Когато меслух че е повреден,тръгвах на дълъг път-лепеше 8,5 на сто-по каталог-нищо че беше машина на двадесет години.Та знае ли човек-може и терена да оказванякакво влияние.
                      Е,сега съм на Фероза и си карам с 10 на сто-това е!
                      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
                        Това ,което ще кажа е почти по темата.Десет години карах Вартбург/между другото-ЧУДЕСНА МАШИНА/.Като се има предвид,че терена на нашия град си е като ОФРОУД моето източно "фауве" ми гореше на градско по 15-17 на сто/двигате 999 кубика-55 к.с./.Когато меслух че е повреден,тръгвах на дълъг път-лепеше 8,5 на сто-по каталог-нищо че беше машина на двадесет години.Та знае ли човек-може и терена да оказванякакво влияние.
                        Е,сега съм на Фероза и си карам с 10 на сто-това е!
                        Честно казано за това не се бях замислил. Половината от пътя по който го карам е изкачване, другата половина - спускане. На връщане е обратното. Има една отсечка около 200 метра без асвалт, бивша тревна площ превърната в път. Освен това е муден, трудно набира. Останалите коли са доста по-пъргави и трябва да го настъпвам за да поддържам темпото на движение, това неминуемо вдига разхода. Преди бях засичал и при същото темпо на каране и същият терен гореше около 13-14. Има един куп дреболии, които трябва да се пипнат.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

По нагорнището караш с много газ по надолнището с малко.Средния ти разход е все едно си бил на равно.Но изкарай го на дълго да си сигурен.Има още един начин-слагаш си туба или шише с бензин и от нея маркуч към бенз. помпа да си сигурен ,че не се губи по-пътя.

Коментар

Ще пробвам. За тубата и шишето въпроса е малко труден, понеже няма много място отпред. Бензионпровода е медна тръбичка, маркучи има само от края на резервоара и преди помпата. Същият е и случая с обратния бензин. Гориво зареждам от ОМВ, обикновено за 10-20 лева, не по повече. Възможно е и там да послъгват в количествата, незнам. Доволни ли сте от горивата на ОПЕТ?
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Топни един маркуч в шише с пробита къпачка и го закрепи - другия край го пъхаш в бензиновата помпа на мястото от кадето влиза бензина от резервоара.
                              Само да питам това 1.4 на кола ли е или на джип АРО?

Коментар

то трябвма да си купиш и бениностанция бе човек къв е тоя разход та той е невазможен земи направи една система със тубичка и маркуч както те саветват колегите
                                ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X