Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как влияе температурата на двигателя върху разхода?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Как влиае температурата на двигателя върху разхода?

Ускорява здраво, няма задъхване или каквото и да е подобно.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Остава да губи бензин отнякъде.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А сигурен ли си,4е го заси4аш правилно?Да не се губят 2-3л при заси4ането,2-3л от термостата и......ей го разхода
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ами няма вид да губи бензин, бензиновата помпа е нова, маслото не е мръднало и не мирише на бензин, не тече.

Разлистих книжката, която имам за Аро. Там пише, че термостата трябва да е напълно отворил при 87 градуса. Замислям се дали да го сменям. Според мен работи.
          Последно редактирано от Иван Горчев; 05-05-07, 15:21.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Абе не може да даде такава разлика от неизправен термостат, а както казваш си работи.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Смятам да го събера със стария тремостат и ще го разтъпча повечко да видим дали ще загрее над 80 градуса. Вакуум регулатора на аванса на делкото е счупен, дърпа въздух от там. Предполагам, че това е основната причина за повишеният разход.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Разхода на бензин ти е ограничен от жигльорите.Това че дърпа въздух само ще намали мощноста. От нормалните около 10 л да качи двойно това е теч ,провери да не ти боксува съединителя.Газо-анализатора може да покаже дали го изгаря или изтича.
                Ако не го оправиш разхода слагай газ.

Коментар

Събрахме го със стария термостат. Запалих го, но от ауспуха тече вода, все едно си на газ. Мощност има, не се задъхва. Оставих го да загрее. С едната ръка държах маркуча за отопление на карбуратора - директен изход от помпата е (малкия кръг), с другата ръка - маркуча след тремостата. Направи ми впечатление, че маркуча на термостата се загря рязко. Температурата според датчика беше около 70 градуса. След това датчика закова малко под 80 и повече не мръдна.

Съединителя е нов, на няма 1000 км е, регулиран е добре. По бензиновата уредба всички маркучи и маркученца са сменени, видими течове няма.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Вземи запуши и маркучето за вакуумния регулатор и покарай малко така да видиш какъв разход ще даде. И без това на високофорсираните двигатели вакуумрегулатора играе вторична роля.

Коментар

Ще пробвам. Проверих в магазина - нов вакуум е 22 лева, термостата е 14. Продавача каза 22+14=30, като за редовни клиети
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

пАри нЕма - действай!

Коментар

цитат: А сигурен ли си,4е го заси4аш правилно?Да не се губят 2-3л при заси4ането,2-3л от термостата и......ей го разхода

Колегата вероятно има впредвид, че ако си с по-големи гуми от оригиналните, тогава километражът лъже в изминатите километри, а от там и разхода излиза голям.
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

аз бих ти предложил да смениш возилото. щом всичко му е толко ново и проверено и върви на бургия го П Р О Д А В А Й! сега му е времето! остави следващия да му намери теча, а ти се метай на една уазка/самурай/тракер, пък ако кесията позволява и на нещо по-така, и забрави за Аро-то. Ако обаче си фен на "старт от скрапа", и искаш да преоткриеш/модернизираш този румънски олигофрен, аз съм пас.
                            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              цитат: А сигурен ли си,4е го заси4аш правилно?Да не се губят 2-3л при заси4ането,2-3л от термостата и......ей го разхода

Колегата вероятно има впредвид, че ако си с по-големи гуми от оригиналните, тогава километражът лъже в изминатите километри, а от там и разхода излиза голям.
                              Гумите са според препоръките на производителя - 175/R14 Не съм правил никакви модификации, които биха повишили разхода. Единствената промяна е карбуратора - не е румънски а френски.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Ванка, имате фероза дето плаче да я регистрирате- хващай да ръчкаш баща ти да ти оправя документите и номерата, пък в замяна му подари Аро-то.
                                http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                                Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X