Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво един джип НЕ трябва да има?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво един джип НЕ трябва да има?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Въпросът каква е "обичайната повреда" на гума при офроуда е, както се казва, дискусионен и е въпрос на късмет....
    Въпросът какви са изобщо обичайните повреди при офроуда зависи от характера на офроуда и изобщо казано е много различно при всеки.

С една дума, всеки да си носи каквото му е трябвало. Така е най-лесно - някои имат лебедка, други - джек, трети - чувал с инструменти.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ...
      С една дума, всеки да си носи каквото му е трябвало. ...
      Но никога не може да бъде сигурен, че ще има това, което ще му потрябва ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Но никога не може да бъде сигурен, че ще има това, което ще му потрябва ...
        Офроудът е така. На обикновените пътища човек знае - за това ще ми трябват пари, за онова - изгладена риза, за трето - презервативи, за четвърто - телефон. Взема каквото трябва.

Коментар

Е моя Патрол като го взех имаше аларма и ел.стъкла ама ги ръцнах кабелчетата че в
          гората ако се прецака алармата мммммммм готино!Остана ми един чип който блокира запалването и ако някой се е пеборил с него да казва?Веднъж го махнах и като забравих да го поставя в чудо се видях
          Намира се от лявата страна на волана
          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Много мразим да мислим,но за мене и аларма не трябва да има,заради пустите застрахователи още едно утежнение по ел.системата на автомобила и още една предпоставка предвид кал,вода,условия да мъцне някъде и после здрава права кола заради шибаната аларма йок!!!Поддържам мнението на колегата ахилес 11!
            имах и Toyota Rav 4 2006g.
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.
            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
              Това с вдигането ми е ясно.Имах предвид,че мястото на резервната гума на джип,е на задната врата.
              Там е по добре и при преодоляване на препятствия.Лично мнение.
              Напълно подкрепям!Изобщо резервна гума поставена под багажника е най-голямото недоразумение,особенно пък,ако иде реч за жипка!
              Също лично мнение,ама тВа си е истината!
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

според мен резервна гума под колата е голяма глупост , имах пикап който беше така , и като се спука ела да видиш е..а ми се майката . няма сваляне . и съответно 30 км по джанта . всичко беше клеясало затова не можах да ш сваля .

Коментар

Моята гума вече отдавна е в купето върху калника .Напраих и стойка и там и е по добре че като беше отдоло ме създаваше мн. проблеми.Веднъж така бях заседнал заради нея че се наложи джипа да спи в гората.
                  Сега на нейно място монтирах дебела ламарина да пази резервоара!А забравих за офроод не трябва и ралото
                  /теглича/моя го продадах на един паркетник
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от axiles11 Преглед на мнение
                    А забравих за офроод не трябва и ралото
                    /теглича/моя го продадах на един паркетник
                    Е няма да правиш коловози само за автомобили - направи още един по-малък за мотоциклетите!

Коментар

Еми един джип не трябва да има излишно тегло :Д:Д:Д

Коментар

Много интересна тема , поне за мен като начинаещ , но имам един въпрос . Чета тук таме че се свалят стабилизиращите щанги , и се чудя дали е задължително и как помага или пречи това ? Аза това какво не трябва да има в един джип , според мен всичко изброено е вярно , но на първо място е калпавия шофьор .

Коментар

Първоначално публикуван от киро м-72 Преглед на мнение
                          Много интересна тема , поне за мен като начинаещ , но имам един въпрос . Чета тук таме че се свалят стабилизиращите щанги , и се чудя дали е задължително и как помага или пречи това ? Аза това какво не трябва да има в един джип , според мен всичко изброено е вярно , но на първо място е калпавия шофьор .
                          Стабилизаиращата щанга се откача/маха главно за осигуряване на големи ходове, но имай предвид, че това е само за пресечен терен и ниска скорост. За асфалта ще трябва пак да закачаш. За целта се правят нещо от рода на дисконектори с щиф за бърз монтаж/демонтаж.

Поздрави !
                          п.п. По темата най-ненужното нещо в един джип са пътници, които не са склонни да бутат , още по-ненужно нещо е шибидаха, освен за авариен изход друго приложение небих му нмерил, освен още един джам за трошене

Коментар

... и как помага или пречи това ? ...
                            Не че знам, как да ти отговоря, но понеже работата ми е да се завирам на хората под колите, реших да ти покажа нещо, свързано със въпроса ти.

На те тоя те английски оффроудър

му се е случило те това:

Баланс предна гума

200гр отвън

И 420 гр отвътре, на същата гума, на същото място

А оффроуда му е дошъл в повече. Обърната биалетка, и повредени тампони

Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

За да махнеш стабилизиращата щанга, е хубаво да си с 8 амортисьорa.
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                                За да махнеш стабилизиращата щанга, е хубаво да си с 8 амортисьорa.
                                Ц.! Точно английския паркетник 2 поста по-горе в първото му издание '89-94г. излиза от завода БЕЗ стабилизиращи щанги и с точно 4 амортисьора! Карам такъв над 100К км. Малко е страшничко на магистрала при страничен вятър, но иначе не съм имал проблем, а колеги с Дискавърита от по-новите генерации /Тд5/ с обръщаха през таван. Какъв е изводът? При липса на стабилизиращи щанги, просто трябва да се ползва главата по предназначение + 1 на ум!
                                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X