Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво един джип НЕ трябва да има?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво един джип НЕ трябва да има?

А аз имам едни приятели дето казват,в гората всичко излишно пада!Така че кичете си колите и си карайте естествения подбор ще си каже думата.
    При мен броните и фаровете за мъгла ми пречат най много.
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      И ти си прав.

Всъщност, може да се преформулира така: да няма нищо, оставено от алармаджии, газаджии и музикаджии, защото те не просто могат да свършат своята работа зле, но и оставят изненади по оригиналната инсталация. Разбира се, има и някои изключения.
      В този ред на мисли, по-скоро не трябва да има сложен фабричен имобилайзер (слаган допълнително се маха)... Особено, ако става дума за експедиционна машина, която ще пътува в чужбина... Всичко друго се поправя или машината се придвижва бавно и с проблеми, ама това като се скапе... просто си имобилизира, както установих от опит
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        И ти си прав.

Всъщност, може да се преформулира така: да няма нищо, оставено от алармаджии, газаджии и музикаджии, защото те не просто могат да свършат своята работа зле, но и оставят изненади по оригиналната инсталация. Разбира се, има и някои изключения.
        Ей за това гласувам с две ръце и два крака...!!! Иначе по темата - ми то от много работи няма смъл в зависимост от това къде и как си караш джипа! Ако ходиш с него от кооперацията в която живееш до офиса, няма смисъл от лебедка, джак, шнорхел, големи и агресивни гуми и т.н. защото са си излишни екстри в случая - с които само се правиш на "мачо" пред колежките... До нас има един такъв екземпляр на който за 2 години,не съм му видял джипа кален и един път, иначе ме поздравява с "колега", като се видим в квартала. Два-три пъти го каних да покараме - директно си ми каза, че си е правил джипа щото го кефи как изглежда а не да го троши в гората...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Дигаме го. Без дигане гума не се сменя. Като го дигнем, отвиваме един болт от към пода и резервната пада.
          В калта.
          Това с вдигането ми е ясно.Имах предвид,че мястото на резервната гума на джип,е на задната врата.
          Там е по добре и при преодоляване на препятствия.Лично мнение.
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

Бих добавил и предния регистрационен номер, ако няма как и къде да го сложиш - освен на предвиденото от производителя място...

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
              Бих добавил и предния регистрационен номер, ако няма как и къде да го сложиш - освен на предвиденото от производителя място...
              +1 Определено е важно, лесно се решава проблема, а иначе ядовете са сериозни.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                Тук сме на едно мнение. Почти. Според мен трябва да е задължително в купето, защото ако го разхождаш на багажника или на бронята 1-има голяма вероятност да останеш без него и 2-като ти потрябва да вдигаш се оказва че не работи.
                Моя беше на задната бронята винаги беше в кал и трябваше да го раздвижвам и смазвам постоянно.
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                  ...
                  Там е по добре и при преодоляване на препятствия.Лично мнение.
                  По скоро на задната броня. Голямите и тежки кални гуми "изяждат" пантите.
                  Ако я караме така, за една истинска екстремна машина мястото е в задния открит и олекотен кош. Тоест всичко към и надолу от центъра на тежеста.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    По скоро на задната броня. Голямите и тежки кални гуми "изяждат" пантите.
                    Ако я караме така, за една истинска екстремна машина мястото е в задния открит и олекотен кош. Тоест всичко към и надолу от центъра на тежеста.
                    Напълно съм съгласен.
                    Аз,изказах мнение гумата да е на задната врата,при джипки които не са подготвяни за състезания.
                    Миро

Коментар

Определено един джип не трябва да има калпав шофьор.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                        Определено един джип не трябва да има калпав шофьор.
                        Бих добавил и калпави гуми.
                        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Зависи как са направени.
                          Ако са сгъваеми като задната на ЛР Дефендър, мога да се съглася, но до сега странични такива не съм виждал, а "луноход", седнал на странични стъпенки върху сняг - да. Голям смях падна.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Само спамите темата и дъвчете резервната гума, това не е от значение, ако се спука гума - носете си фитили за тая работа... По темата: Джипа за offroad не трябва да има ABS (антиблокираща система) или ако има, то да може да се изключва, защото иначе става неуправляем. Не трябва също да има незащитени части под купето (освен ако вече не сте ги прежалили... все пак всеки има право да си купува диференциали скоростни кутии и т.н. )
                            Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                            Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

Като сме тръгнали да говорим за спукани гуми, добре е да нямаме и алуминиеви джанти... Имат навика така хубаво да се "савозаваряват", че после без много бой не пада... а на криво място с несигурна почва, последното което искаме, е да блъсаме яко по вдигнатия на джека джип...
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Еи забравихме нещо важно задължително е боята да е кофти иначе нестава... ако е много лъскав заначи не му е в гората мястото.
                                А без гума забрави в гората ... поне 5 пъти съм се прибирал с резервна гума а на 2 пъти гумата беше тоталка няма фитил за 10см цепка.
                                Николай Георгиев 0+
                                тел.0887357722

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X