Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Colorado 300

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Garmin Colorado 300

По кирилицата нямат и намерение да пипат

Казали са че не предвиждат да вкарват Български. От Геотраде ще ги мъчат на следващата среща, защото по е-мейлите е умряла работа.

А в момента какъв е проблема, когато си на руски? Не става ли нашият превод да се сложи на руският и с топо CYR картата?

Коментар

А видяхте ли наследника на колорадото - орегон?

http://www.garmin.com/garmin/cms/sit...DD99E15A8987EB

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
        А видяхте ли наследника на колорадото - орегон?

http://www.garmin.com/garmin/cms/sit...DD99E15A8987EB

Дааа и вече се коментира
        LZ1PER

Коментар

По кирилицата нямат и намерение да пипат

Казали са че не предвиждат да вкарват Български. От Геотраде ще ги мъчат на следващата среща, защото по е-мейлите е умряла работа.

А в момента какъв е проблема, когато си на руски? Не става ли нашият превод да се сложи на руският и с топо CYR картата?
          Няма проблем. Въпроса беше че трябваше да предвидят начин за превключване на клавиатурите. В момента няма как да се търсят POI-та на латиница, ако не превключиш езика на целия уред... май. Или поне аз не съм намерил начин.

Да питам и друго: Някой имал лие проблеми с USB конектора? Моя прекъсва, но само като го ползвам като USB. Като мърда кабела и прекъсва. Обаче не ми се е случвало де прекъсне, като го ползвам за захранване в колата с гарминското захранване. Проблема със сигурност не е от кабелите, защото ползвам няколко, и единия - тоя, вървящ си към Colorado-то.

Да го нося ли на сервиз? Не е изпускан, не е дърпан, изобщо, няма никакви инциденти. Просто от един момент започна да прекъсва. А го ползвам сравнително рядко.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Няма проблем. Въпроса беше че трябваше да предвидят начин за превключване на клавиатурите. В момента няма как да се търсят POI-та на латиница, ако не превключиш езика на целия уред... май. Или поне аз не съм намерил начин.

Да питам и друго: Някой имал лие проблеми с USB конектора? Моя прекъсва, но само като го ползвам като USB. Като мърда кабела и прекъсва. Обаче не ми се е случвало де прекъсне, като го ползвам за захранване в колата с гарминското захранване. Проблема със сигурност не е от кабелите, защото ползвам няколко, и единия - тоя, вървящ си към Colorado-то.

Да го нося ли на сервиз? Не е изпускан, не е дърпан, изобщо, няма никакви инциденти. Просто от един момент започна да прекъсва. А го ползвам сравнително рядко.

Е кои POI точки? Нали всички са на кирилица?

Кабелчето го стисни малко с рака за да му изкривиш долната матална част на буксата с цел да притиска повече конекторите един към друг. Ако кабела ти е същият като моя, там се свързват ламарината.

Коментар

Ми просто ти прекъсва един от контактите за данни, а не този да напраженеието. За USB-то говоря.

Това става често при miniUSB-тата при странично натискане/завърнате на кабела. Оправя се като се понатиснат ламаринките, които придържат/притискат влизащия куплунг, но трябва да се отвори машинката, за да се натиснат.

Видях сега че Събин ме е изпреварил, като ти препоръчва да натиснеш кабелчето. Това е другото решение което аз не ти препоръчвам, защото може да повредиш контактите на куплунга на Colorado-то, и тогава трябва да се препоява целия куплунг (не че е трудно - в сервиз това става лесно). Просто тоя номер, който Събин ти препоръчва съм го правил и аз, и после се оказа че е временно решение, защото халтането на мъжкото в женското не се оправя, а само притискането на пътечките. Ако не усещаш сега никакво халтане, само тогава пробвай да притиснеш кабела, пир това не много - трябва да влиза и излиза без много зор. Без отваряне на машинката би могъл да нарпавиш само това.
              Последно редактирано от ynopum; 20-07-08, 13:07.

Коментар

Е кои POI точки? Нали всички са на кирилица?
                Мойте си. По-старите са записани на латиница. Пък и някой фирми да речем са на латиница. По-удобно е.

Не е причината ва картата. Картата е перфектна. Просто от гармин да вземат да отпуснат на някой от великите си програмисти малко време вместо да се занимава с глупости, да оправи туй-онуй фундаментално.

Абе мамка му! Да ми дадат сорсовете на фирмуера ако искат, пък аз лично ще им подкарам и кирилицата като хората, и всякакви езици ще вкарам, и превключване на клавиатурите ще направя.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Впечатления от 2.60:
                  - за мен най-важното, е че алтиметърът вече работи, т.е. използва спътниковата височина и се самокалибрира (явно им е дошъл акъла и са се отказали от алгоритъма за атмосферното налягане и температурата)
                  - разстоянието до точки, дължина на маршрути и т.н. вече е през 10м (това някой го искаше във форума)
                  - може да се изключва релефа, но като се има предвид, че траковете са сиви, стават АБСОЛЮТНО невидими; крайно непрепоръчително за офроуд; може би само за кола
                  - има трак-бек по даден трак, не съм го тествал още
                  - опция за калибриране на компаса в неговата страничка
                  - струва ми се, че доста по-добре "изцежда" батериите и държи по-дълго с тях, изкарва съобщение че ще свършат буквално 10сек. преди това
                  - подсветката не е още напълно оправена, т.е. винаги тръгва изгасен, при първото натискане на off бутона прилага настройките за осветление

Мизерии:
                  - траковете не могат да се оцветяват, което ги прави адски трудно различими (на моменти се губят в релефа)
                  - кирилицата не е оправена, при въвеждане на точка винаги прави някакъв каламбур от името и трябва да се редактира и да се въведе наново името, което е доста досадно, като се има предвид как става въвеждането

Относно кирилицата:
                  от известно време ползвам файла с превод на български, БГ ТОПО картата, и кирилска клавиатура. Работи безпроблемно, като изключим записа на точка, това че има няколко руски букви в повече и че няма лесен начин да минеш на английски. Според мен това е най-добрият начин за ползване, само трябва да се до-преведат новите менюта във версия 2.60

Като цяло може да се каже, че работи доста по-добре и вече съм сравнително доволен от машинката като цяло (шшт, тихо да не чуят от Гармин

Коментар

Първоначално публикуван от alexmitev Преглед на мнение
                    Относно кирилицата:
                    от известно време ползвам файла с превод на български, БГ ТОПО картата, и кирилска клавиатура. Работи безпроблемно, като изключим записа на точка, това че има няколко руски букви в повече и че няма лесен начин да минеш на английски. Според мен това е най-добрият начин за ползване, само трябва да се до-преведат новите менюта във версия 2.60
                    Опиши къде са непреведените менюта, и точния текст. Както и къде има грешки. Ще го оправя. Просто напоследък съм кът с времето, и нямам възможност да се човъркам сам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Опиши къде са непреведените менюта, и точния текст. Както и къде има грешки. Ще го оправя. Просто напоследък съм кът с времето, и нямам възможност да се човъркам сам.
                      По-лесно ми е да направя промените, вече започнах Ако искаш недей да променяш, докато не пратя моята версия (днес-утре), за да не merge-ваме.

Коментар

OK. Като гледам че си почти чисто нов, не знам дали имаш право на Attachment-и. Ако има проблем, мейла ми е sparky@omegatim.com. Прати го и аз ще го кача във форума, дето се вика "немедленно".

Коментар

Да взема да споделя един проблем, че съм малко неук по тези въпроси! Поиграх си с качване на карти на колорадото във вътрешната памет и в SD - то и всичко си върви успешно. Обаче, стигнах до извода , че повече от три карти в менюто с картите апарата не показва. Това са на практика: базовата карта , геогрейдската и само още една от допълнителните , които му качвам. Ако във вътрешната памет има три броя карти , не показва четвъртата от сд - паметта, а ако махна едната , тогава показва като трета тази от сд-то.
                          Правилен ли ми е извода и , ако да , само при колорадото ли може да се виждат до три карти в менюто, или и на останалите апарати е така.

п.с. Картите, които, разпознава във вътрешната памет са само с имена:gmapbmap, gmapsupp, gmapprom
                          А в сд-картата: gmapsupp
                          Останалите варианти ни ги подкарва.

Коментар

Малко ще се позабавя с файлчето, оказа се че грешките са доста (малки, но не и малко Така или иначе дори Гармин не са пуснали превод на 2.60 още, така че няма за къде да бързаме

Коментар

Здравейте колеги,

От няколко дни и аз съм в клуба - с Colorado 300.
                              В началото с малко смесени чувства, понеже няколко пъти безпричинно се самоизключи и веднъж го сгащих да му трепери яркостта при почти нулева степен на осветеност, но видях че не било само при мен, а и след качване на 2.60 вече нямам забележки, дори напротив! Притеснява ме единствено USB входа ... като гвоздей в бита сметана влиза mini USB конектора и не знам колко ще изкара.

Форумът иначе е изключително полезен, поздравления!
                              И благодарности за ценните съвети.

Коментар

Първоначално публикуван от alexmitev Преглед на мнение
                                Малко ще се позабавя с файлчето, оказа се че грешките са доста (малки, но не и малко Така или иначе дори Гармин не са пуснали превод на 2.60 още, така че няма за къде да бързаме
                                Какъв превод на 2.60? Те нямат и намерение да пуснат превод на български.

Това го превеждах от руски. Не съм имал време да го прегледам, и затова са грешките. Правих го на дорба воля, и крадях от работното и свободното си време. Ако имах текста и на английски, сигурно щеше да е по-добре, ама нъц.

Знам че е досадна работа, пък и на никой не му зависи живота от това, така че когато стане. Само не ни забравяй.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X