Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Global Mapper - въпроси и проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Global Mapper - въпроси и проблеми

Icpart,
    "Walk Mode Height"
    работи само, ако предваително си избрал "Walk Mode" и чак след това отиваш на 3D View Properties(пo-точно Shange display properties)\Walk Mode height, където променяш стойностите.
    Последно редактирано от tabak; 05-12-09, 22:40.

Коментар

Аз съм с версия 11.01 също.Трябва да е натиснат "бинокъла" и тогава стойностите си се променят сами в полето, като движа десния бутон.Да правя ли скринове?

Коментар

Не , но разбирам какъв е проблема или нещо от програмата ? При мен с левия бутон се променя пътя към отделните обекти( не и мащаба), като се отива към това, кото искаш да видиш(текущатаикона е на саолет в поглед летящ към теб).
        Последно редактирано от tabak; 05-12-09, 22:47.

Коментар

И аз съм със същата версия Табак и благодря за пояснението, а именно това е "walk mode" при натиснат бутон на бинокъла за който споменава 100yanov. При мен е същото поведението но можеш да си зададеш и сам стойност и както 100yanov е пояснил в този случай се променя само височината на изгледа спрямо нулевото ниво на земята. Явно Табак ти си с по-стара версия на програмата и там тя се държи по различно.

Коментар

Ето-първо поставих курсора най-долу, после с 2 произволни премествания-в полето цифрите си се получиха сами, не съм ги въвеждал аз.
            Прикачени файлове

Коментар

Съжалявам, при мен не се държи така прпграмата. Ето какво се получава с две произволни премествания на курсора при мен.
              Прикачени файлове

Коментар

Здравейте,
                Всъщност 100yanov и при мен с десен бутон и "Влачене" - последното го бях пропуснал се променят височините на полета. Това е по добрия според мен вариант, защото може да се прецени при каква височина може да се движиш между сградите.
                Явно снощи съм прекалил с чашката.

Привет

Коментар

Ако някой няма нищо напротив, предлагам постовете по темата след 54 до края, да предложим на модераторите да ги изтрият. Бих предложил на девелоперите на Глобал Маппер да сложат в 3Д изгледа контроли като посока и наклон на изгледа, както и 3Д скали, подобно на Гугъл Ърт или други подобни програми, но не мисля, че мога да го формулирам читаво на английски

Коментар

Ето един пример
                    Прикачени файлове

Коментар

Да могат да се изтрият.
                      За управлението на 3D предполагам, че бъдещите версии ще имат по голяма възможност за движение, защото иначе потребителите ще си ползват AutoCad 3D виждания и пространственото въртене.

Коментар

Молба до админите-молим изтрийте постовете от номер 55 до последния,защото спамват темата.

Коментар

Здравейте. Как може да се отвори карта за Мапсорс в ГМ със съотв. typ file? Или не може? Пробвах с един img файл,като го сейвнах като мп,но без typ файла изглежда мн зле.

Коментар

По принцип в настройките за даден елемент можеш да го направиш да изглежда с даден цвят или тексура така че е възможно да се промени, но това трябва да се направи наново на ръка. Като цяло обаче са по-ограничени възможностите относно настройка на начина на изобразяване на полигоните и линиите. Глобал Мапер не е съвместим с описанието на typ файла за Гармин.

Коментар

Имам пред вид качената от теб V3.

Коментар

Мисля, че може но трябва да е като атрибутна информация. Т.е. глобал мапер би трябвало да може да асоциира даден цвят с дадена атрибутна стойност Междудругото май пишеше нещо по този въпрос в "доста кратичкото" ръководство в сайта на cgpsmapper - http://www.cgpsmapper.com/download/GM8DocV2.pdf

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X