Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Border Crossing?
Свий
X
-
-
От: Border Crossing?
Точно така - става въпрос за ГКПП-тата.
Използвал съм търсене под Border Crossing при следните продукти: CN Europe NT 2010.31, Ro.A.D.2008, SCG Route 2.2, NavyGuide Hungary 5.3
Начинът да стигнете до там е: Where to? > Points of Interests > Community > Border Crossing
При използване на OFRM, такава опция не фигурира като подменю - просто я няма.
Разбира се, това не е кой знае какъв проблем, но въпросът е принципен.
Та, защо липсва това улеснение и може ли да се очаква скоро?
Коментар
-
POI са обекти от картата, или от допълнителен файл. Ако нещо не го виждаш там, значи го няма в картата или в допълнителния файл.
Обяснено по-ясно: в картата, която ползваш, няма такъв тип обекти, затова не ги виждаш.
Виждам, че не ти отговарям точно на въпроса - трябва да ти отговорят авторите на картата, понеже тебе те интересува защо не са добавени в картата.
Коментар
-
Радвам се че най после ще има граничните пунктове. Поставял съм веднъж въпроса безуспешно. Ако искате да ползвате ГКПП Лесово /турция/ може да намерите село Лесово, но е отклонение от пътя за границата. По сложно става с ГКПП кап.Петко Войвода- Орменион /Гърция/ тъй като в Свиленград табелите водят основно към турската граница, иска се въображение или питане за да стигнете до кап.Петко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеВърши идеална работа. Изпробвано многократно. Даже не съм се замислял за Border Crossing , защото в търсене по ПОИ се намират без проблем.
Вижте нещата и от позицията на чужденец, ползващ нашата карта - ако предварително не е изучил имената на ГКПП-та, които така или иначе са трудни за запомняне, изписване и изговаряне (а и не е необходимо), как ще търси през POI? Това е абсурдно!
Резултатът от използването на въпросната функция - час шофиране до най-близкото ГКПП и бях оттатък.
Border Crossing помага и това че го има в официалните продукти на Garmin не е случайно. Ако ще се стремим към качество, дайте да гоним заложените стандарти.
Дано няма обидени от поста ми - не гоня такава цел.Последно редактирано от Peps; 27-05-10, 19:54.
Коментар
-
Търсенето се извършва съвсем лесно от "Накъде" > "Интересни места" > "Име по букви" само чрез ключовата дума ГКПП, без да е необходимо да се знаят имената на пунктовете. В списъка с резултати ще се появят всички гранични контролно-пропусквателни пунктове в близост до моментното местоположение.OFRM Team
Отдел за Борба с Организираните Клиенти
Коментар
-
Не зная дали сте прочели поста над Вашия, но за да стане още по-ясно, ще дам пример:
Следвайки логиката на търсене през POI с помощта на 'ключовата дума ГКПП' (за България), в други страни би трябвало да ми/ни/Ви се наложи да изписвате абревиатурите на някои от следните словосъчетания Dropgowe Przejście graniczne, Punctul de Trecere a Frontierei, Grenzübergang, Poste frontiere ...
Аз лично не бих се справил. За Вас не зная.
Начинът по който в OFRM е решен този въпрос към момента, намалява функционалността на картата - особено за потребители неговорещи български език.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар