Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Border Crossing?
Свий
X
-
-
От: Border Crossing?
Точно така - става въпрос за ГКПП-тата.
Използвал съм търсене под Border Crossing при следните продукти: CN Europe NT 2010.31, Ro.A.D.2008, SCG Route 2.2, NavyGuide Hungary 5.3
Начинът да стигнете до там е: Where to? > Points of Interests > Community > Border Crossing
При използване на OFRM, такава опция не фигурира като подменю - просто я няма.
Разбира се, това не е кой знае какъв проблем, но въпросът е принципен.
Та, защо липсва това улеснение и може ли да се очаква скоро?
Коментар
-
POI са обекти от картата, или от допълнителен файл. Ако нещо не го виждаш там, значи го няма в картата или в допълнителния файл.
Обяснено по-ясно: в картата, която ползваш, няма такъв тип обекти, затова не ги виждаш.
Виждам, че не ти отговарям точно на въпроса - трябва да ти отговорят авторите на картата, понеже тебе те интересува защо не са добавени в картата.
Коментар
-
Радвам се че най после ще има граничните пунктове. Поставял съм веднъж въпроса безуспешно. Ако искате да ползвате ГКПП Лесово /турция/ може да намерите село Лесово, но е отклонение от пътя за границата. По сложно става с ГКПП кап.Петко Войвода- Орменион /Гърция/ тъй като в Свиленград табелите водят основно към турската граница, иска се въображение или питане за да стигнете до кап.Петко.
Коментар
-
Часът е 3 след полунощ. Дремеш на чуждоземско ГКПП, понеже е паднал стълб електрически, ток няма и си на n-ти километър по опашката, а се очертава да започнат да пропускат след някакви си 18-тина часа. Има ли как да знам имената на всички алтернативни ГКПП-та във въпросното чужбинско, било близки или отдалечени от мястото на събитието, за да ги търся по POI?Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеВърши идеална работа. Изпробвано многократно. Даже не съм се замислял за Border Crossing , защото в търсене по ПОИ се намират без проблем.
Вижте нещата и от позицията на чужденец, ползващ нашата карта - ако предварително не е изучил имената на ГКПП-та, които така или иначе са трудни за запомняне, изписване и изговаряне (а и не е необходимо), как ще търси през POI? Това е абсурдно!
Резултатът от използването на въпросната функция - час шофиране до най-близкото ГКПП и бях оттатък.
Border Crossing помага и това че го има в официалните продукти на Garmin не е случайно. Ако ще се стремим към качество, дайте да гоним заложените стандарти.
Дано няма обидени от поста ми - не гоня такава цел.Последно редактирано от Peps; 27-05-10, 18:54.
Коментар
-
Търсенето се извършва съвсем лесно от "Накъде" > "Интересни места" > "Име по букви" само чрез ключовата дума ГКПП, без да е необходимо да се знаят имената на пунктовете. В списъка с резултати ще се появят всички гранични контролно-пропусквателни пунктове в близост до моментното местоположение.OFRM Team
Отдел за Борба с Организираните Клиенти
Коментар
-
Не зная дали сте прочели поста над Вашия, но за да стане още по-ясно, ще дам пример:
Следвайки логиката на търсене през POI с помощта на 'ключовата дума ГКПП' (за България), в други страни би трябвало да ми/ни/Ви се наложи да изписвате абревиатурите на някои от следните словосъчетания Dropgowe Przejście graniczne, Punctul de Trecere a Frontierei, Grenzübergang, Poste frontiere ...
Аз лично не бих се справил. За Вас не зная.
Начинът по който в OFRM е решен този въпрос към момента, намалява функционалността на картата - особено за потребители неговорещи български език.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар