Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

Първоначално публикуван от OFRM_Team Преглед на мнение
    В картата присъстват единствено данни, а самото търсене е функция на управляващия софтуер на уреда. Ето няколко полезни съвета при търсене на обекти:

- Вместо да изписвате пълното име на търсения обект, по-добре е да го търсите по една дума от същинското име на обекта. За да ограничите списъка с резултати, добре е да подберете по-рядка дума от същинското име на обекта. Например ако търсите обект с име "язовир Горни Дъбник", и извършите търсене по ключова дума "Горни", списъка с резултати ще е значително по-голям, отколкото ако извършите търсене по ключова дума "Дъбник". Тъй като в редки случаи се промъкват съкращения в наименованията на типа на обектите в картата, имайте предвид, че ако името на обекта в картата е "яз. Горни Дъбник", при търсене по ключова дума "язовир", този обект няма да излезе в списъка с резултати.

- Уверете се, че изписвате правилно търсената дума. Например, ако търсите по ключова дума "Въскресение" (от Вашия пример), уредът няма да открие обекти с това име, защото думата е изписана погрешно (правилно е "Възкресение").

- Търсенето се извършва концентрично, като по подразбиране центърът от който започва то е точката на Вашето моментно местоположение. Добра идея е да зададаете център на търсенето в близост до обекта, който търсите. Така търсеният обект ще излезе в списъка много по-бързо, особено ако търсения обект е на голямо разстояние. В примера с язовир Горни Дъбник, ако първо зададете търсенето да е в близост до Плевен, и след това търсите по ключова дума "Дъбник", търсеният обект ще се появи в списъка с резултати за по-малко от секунда.
    Благодаря за бъзия отговор . Имах съмнения , че проблема е в моя телевизор Уреда е доволно стар
    Сега се сетих, за друг проблем който ми направи .
    Търся по адрес, задавам град Добрич, на улица въвеждам Добруджа, иабирам от предложените , булевард Добруджа , на номер избирам 2 и ме навигира към Улица Добруджа в Димитровград. След 3 рестарта и никакъв резултат , избрах адреса от картата ръчно и стигнах до дестинацията. Това дали пак е проблем в уреда ?
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Опитах твоето търсене. Не мога да избера номер 2. Предполагам, че не е въведен в картата. Уредът ми предложи да ме навигира до номер 6.
      Проверих - навигира ме към Добрич, а не към Димитровград.
      Версията на картата е 2016 Q2 City CYR. Същото получавам с 2016 Q2 Topo CYR
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        Опитах твоето търсене. Не мога да избера номер 2. Предполагам, че не е въведен в картата. Уредът ми предложи да ме навигира до номер 6.
        Проверих - навигира ме към Добрич, а не към Димитровград.
        Версията на картата е 2016 Q2 City CYR. Същото получавам с 2016 Q2 Topo CYR
        Ами пак пробвах и пак същото .. картата е преднава версия , ще пробвам с новата.

Не знам защо ги завърта така клипчетата , а снимки не ми дава да кача.

A1+

Коментар

Уверете се, че няма друга включена карта освен OFRM. За целта влезте в "Настройки" > "Карта" > "Мои карти" (или "Данни") и оставете включена само отметката срещу карта OFRM.
          OFRM Team
          Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

Снимал съм , че е пусната само картата OFRM , но не мога да кача снимки.
            Явно уреда ми е голямо дърво

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
              Снимал съм , че е пусната само картата OFRM , но не мога да кача снимки.
              Явно уреда ми е голямо дърво
              Опитайте да обновите управляващия софтуер (фърмуер) на уреда чрез безплатната програма Garmin Express, която е достъпна за сваляне от сайта на Garmin по следния линк:

http://software.garmin.com/en-US/express.html

След като свалите и инсталирате програмата Garmin Express, уверете се, че батерията на Вашия GPS уред е напълно заредена (в случай, че има нужда от зареждане, свържете уреда към Вашия компютър с USB кабел и го оставете свързан към включения компютър за няколко часа, за да се зареди напълно батерията). След като батерията е напълно заредена, стартирайте Garmin Express и следвайте инструкциите в програмата, за да обновите фърмуера до последната излязла версия (ако има излязла по-нова версия от текущата в уреда). Имайте предвид, че обновлението на фърмуера се записва в паметта на уреда и при следващото стартиране на уреда се инсталира в защитената памет, предназначена за фърмуера. Ако по време на инсталирането батерията на уреда е разредена и той се изключи, уредът ще бъде повреден невъзстановимо.

Ако това не реши проблема, опитайте да направите ресет на уреда (това действие ще изтрие запаметените данни в "Любими места", но няма да засегне инсталираните в уреда картови продукти). Точка а) от приложените по-долу инструкции ще Ви помогне да архивирате наличните точки от "Любими места", точка б) съдържа самата процедура по ресет на уреда, а в точка в) е указано как да възстановите архивираните точки обратно в "Любими места" след направения ресет.

а) Свържете Вашия навигатор към компютъра и изкопирайте файла current.gpx, който се намира в папка Garmin/GPX от вградената памет на устройството в удобна за Вас папка на Вашия харддиск. В този файл се намират запаметените точки в "Любими места", които ще се изгубят след ресетването на уреда и чрез него ще можете да ги възстановите. В духа на добрата практика можете да направите архив на цялата вградена памет на устройството.

б) След като разкачите устройството от USB кабела чрез опцията "Safely Remove Hardware", изключете го и задържайки натиснат екрана в долния десен ъгъл (с десния палец), включете устройството като продължавайте да държите натиснато с палеца. След 10-на секунди ще се появи надпис дали желаете да изтриете всички потребителски данни. Отговорете с "ДА". Това трябва да възстанови фабричното състояние на устройството. Имайте предвид, че при последващото включване устройството ще се забави с фиксирането на позиция и е добре да излезете на открито място без високи сгради наоколо за 15-на минути, докато устройството създаде отново таблицата с предполагаемите местоположения на спътниците, след което отново ще фиксира позиция за няколко секунди след включването му.

в) Тъй като след ресетването запаметените точки в "Любими места" ще изчезнат, за да ги възстановите първо преименувайте изкопирания на харддиска файл current.gpx на temp.gpx, след което изкопирайте файла temp.gpx в папка Garmin/GPX във вградената памет на уреда. При последващото стартиране на устройството, то ще прочете съдържанието на файла temp.gpx и ще го премести в защитената памет на устройството и съответно в "Любими места".
              OFRM Team

Коментар

Горните действия са правени многократно , без никакъв успех. Явно стария ми уред се предава вече
                Здраве да е .

A1+

Коментар

Здравиейте колеги.В средата на месец декември зададох въпроса ще има ли за 2016 г. четвърто обновление /2016 Q4/? Не получих отговор, и поста ми бе изтрит. Та сега пак си позвалявам да попитам същото. И ако няма да има поне да знаем за причината.

Коментар

Първоначално публикуван от vlahkab Преглед на мнение
                    Здравиейте колеги.В средата на месец декември зададох въпроса ще има ли за 2016 г. четвърто обновление /2016 Q4/? Не получих отговор, и поста ми бе изтрит. Та сега пак си позвалявам да попитам същото. И ако няма да има поне да знаем за причината.
                    Здравейте,

Публикацията Ви е изтрита в съответствие с точка 6 от правилата на настоящия раздел от форума. Новите версии на картата (в това число и предстоящата версия 2016Q4) излизат когато са готови - без ангажимент за фиксирани дати на излизане. Когато излезе нова версия, това се обявява изрично в настоящия раздел на форума чрез публикуване на нова тема.

Поздрави,
                    OFRM Team

Коментар

Благодаря за отговора и се извинявам за моята неосведоменост отностно правилата!
                      Поздрави.

Коментар

Здравейте, имам дребен проблем с картата, който всъщност ми създава големи неудобства при използването на уреда. Имам Гармин 64ст туристически уред, с офроуд-версията на картата. Проблемът ми е, че при всеки мащаб и всяка детайлност, единственото нещо от POI точките, което ми се изписва с дума на екрана, е "чешма". Нито хижите или върховете или местностите излизат като име, а само като символ. За мен е достатъчно чешмата да е обозначена с маркер и без дума, докато примерно при ползване на уреда в студено време и с ръкавици, ще ми е от голяма полза да мога да видя коя хижа или коя местност е на картата, без допълнително цъкане и местене на курсора? Дори при първите ми тестови разходки на Витоша, ми беше голямо неудобство да не мога да открия даже Черни връх просто с навигиране на картата с курсора, а трябва да влизам или във FIND менюто, или да правя zoom out и да се ориентирам по картата. Има ли настройка или дори начин да си редактирам картата така, че "флагчето" което кара уреда да изпише на екрана "чешма", да се сложи и за други POI?

Коментар

Здравейте!

Точките за чешма сме ги дублирали с тип, който може да се търси, защото преди време открихме, че някой уреди не могат да търсят по име чешмите. Когато създадем наш(къстъм) тип обект той се вижда с приоритет пред останалите обекти. По същата причина се виждат и логотата на веригите в карата, защото са custom poi. За да направим да се виждат и хижите и върховете по същия начин, това означава да ги дублираме и тях с наш тип POI, което обаче ще създаде проблем при търсене, защото ще излизат по два пъти тъй като тези обекти си се търсят успешно.

В уреда трябва да имате настройка за показването на точките и техните описания. Обикновено настройката е "Автоматично", но може да се промени като се зададе зум ниво под което да се виждат обектите. Нямам такъв уред под ръка да ви кажа къде е точно, но мисля че трябва да е map settings > advanced или нещо подобно.

Коментар

Благодаря, получи се - вече виждам върховете и някои други POI, изписани с думи, това ми е достатъчно.

Коментар

Днес един шофЕр на камион ми обясняваше , как неговия уред му показвал височините на мостове, тунели и разни други щуротии. Тези опции от уреда ли са или от картата ?

A1+

Коментар

И на двете.

Гармин имат европейска карта за камиони и кемпери и отделно имат уреди, които поддържат тази карта и има настройка да си зададеш натоварване на ос и габарити. Картата гледа тези данни и би трябвало да избягва места през които не може да се мине.

За съжаление софтуера, който гармин са ни дали не поддържа подобна функция.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X