Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пешеходни пътеки в OFRM

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    До: Пешеходни пътеки в OFRM

    Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
    Не виждам какъв е компромиса на PDA с GPS, по-лош сигнал или какво?

    Не разбира се. Нямам предвид това. Става въпрос за по-бързо харчене на батерията,по-малък температурен обхват и защита от вода(изобщо устройството е по-нежно,често и по-тежко за носене-лаптопите) и различен начин по който работи програмата на Гармин или друг производител от този на софтуера в специализираните уреди.
    Тези доводи нямат значение при употреба в автомобил(дори смартфон,ПДА или лаптоп може да имат определени предимства-гласова навигация например),но в гората в ръцете на пешеходец при дълъг маршрут и лошо време може да бъдат живото спасяващи.
    Jeep Cherokee (Liberty) 2.8 CRD 2006.

    Коментар


    • #62
      До: Пешеходни пътеки в OFRM

      Въпрос към sabin : Може ли картата да бъде на слоеве (layer), които да се „гасят” както е например в Autocad. Това ще реши генерално споровете. Пътната и улична мрежа – един слой, POI – друг, офроуд пътища – трети, пешеходни пътеки – четвърти и т.н. Така на картата ще има всичко, а всеки потребител ще си „светне” каквото му трябва и екртанът му няма да е претрупан. Нещо подобно правят опцията за детайлността и “declutter”, но и в двете нямаш опция какво точно желаеш да изгасиш и какво не. Дори бих отишъл по-далеч. Да речем POI : един слой за хотели и ресторанти, друг за музеи, трети за магазини и т.н.
      Би било много удобно, но сигурно не става. Решението е прекалено просто и елегантно, което ме навежда на мисълта, че едва ли аз съм първия, който се е сетил.
      Последно редактирано от Pacific; 12-10-09, 16:49.
      Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

      Коментар


      • #63
        До: Пешеходни пътеки в OFRM

        Просто казано не може да стане това което искаш, просто формата на Гармин картите не позволяват такова нещо, единствения вариант е например отделни векторни карти да се заредят в ГПС-а и така си имаш да речем карта с едни пътища друга с ПОИ, трета да речем с републиканска мрежа. Това можеш да си направиш и сам ако имаш необходимата векторна информация. Но за цяла карта няма как да стане поне засега. Единствено може би в бъдеще ако от Гармин се сетят да речем в софтуера на ГПС-сите да има такава опция кое какво да се изобразява като тип елементи може и да стане но засега отговора е твърдо НЕ.

        Коментар


        • #64
          До: Пешеходни пътеки в OFRM

          През почивните дни пътувах малко из страната и събрах бегли впечатления от картата - ами има такива затънтени места, където има покритие, че всички пътуващи с мен бяха направо изумени.
          Колкото до съпоставката на цените на европейската и българската карта - едната е 200лв и ако след пет месеца излезе нова - пак 200лв. А OFRM е с две годишен ъпдейт.

          ПП: В началото на 2008г. си купих карта на Гърция(Auto Drive Hellas) за 130EUR.
          http://www.nakladkibg.com
          накладки, спирачни дискове, съединители

          088 8613380

          Коментар


          • #65
            До: Пешеходни пътеки в OFRM

            Картата си е превъзходна в този си вид!
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X